Connect with us

رویداد های اخیر

ناتو از طرف های درگیر جنگ خواست روند صلح را تقویت کنند

منتشر شده

در

ناتو میگوید که توافق هیات های حکومت و طالبان روی کارشیوه مذاکرات میان افغانان و برگزاری اولین نشست کمیته رهبری شورای عالی مصالحه ملی گام های مهم به سوی صلح فراگیر و دایمی در افغانستان است.

ناتو امروز(چهارشنبه، ۱۹ قوس) در اعلامیه ای از همه طرف های درگیر خواسته است تا از این فرصت برای پایان جنگ و دستیابی به آتش بس دایمی و فراگیر و نقشه راه سیاسی برای یک افغانستان سعادتمند، که با خود و هم با همسایگانش در صلح باشد، استفاده کنند.

در همین حال ناتو از هر دو طرف خواست که خشونت در کشور را متوقف کنند.

در اعلامیه آمده است: “پس از چهار دهه جنگ و رنج، یک توافق سیاسی مذاکره شده میتواند نویدی برای صلح پایدار باشد. خشونت، به ویژه از جانب طالبان، روند صلح را تضعیف میکند که باید متوقف شود.”

ناتو گفته است: “ما انتظار داریم مذاکرات به صلح فراگیری بیانجامد که خشونت ها را پایان ببخشد، رشد ۱۹ پیسین را ادامه دهد، از حقوق بشر تمام افغان ها به ویژه خانم ها، کودکان و اقلیت ها حفاظت کند، قانون را نگهدارد، و اطمینان خلق کند که افغانستان بار دیگر به بهشت امن هراس افگنان مبدل نمیشود.”

از سوی هم ناتو یک بار دیگر بر تعهدات خود در قبال افغانستان و مردم افغانستان تاکید کرد.

در این اعلامیه آمده است: “ما از دولت افغانستان و طالبان می خواهیم كه به تعهدات خود در مورد روند صلح كه با توافق نامه طالبان آمریكا و بیانیه مشترک آمریكا و افغانستان بنا نهاده شده است، عمل كنند.”

بر اساس اعلامیه: “ما به مشورت در مورد حضور نظامی خود ادامه خواهیم داد و در صورت فراهم بودن شرایط، آن را برای پشتیبانی از روند صلح به رهبری و مالکیت افغانان تنظیم خواهیم کرد. ما با هم به افغانستان رفته ایم، با هم هماهنگ می شویم و تنها وقتی که شرایط مهیا شود، ما با هم ترک  (افغانستان را) خواهیم کرد.”

ناتو گفته است: “ما در کنار مردم افغانستان در آرزوی صلح هستیم.”

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!