Connect with us

رویداد های اخیر

ناتو: تا زمان نیاز به حمایت از نیروهای افغان ادامه می‌دهیم

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

ستیفانو پونتیکوروو نماینده ملکی ناتو در افغانستان در گفتگو ویژه با آریانا نیوز می گوید که تصمیم حضور و یا عدم حضور نیرو های این پیمان را حکومت افغانستان خواهد گرفت.

سفیر مالکی ناتو بلند بودن سطح خشونت ها را از سوی طالبان را پذیرفتنی ندانسته و نگرانی های دولت مبنی بر رها نکردن زندانیان باقی مانده طالبان را مشروع می گوید.

آقای پونتیکوروو از افزایش خشونت ها از سوی طالبان نگران است. او با در نظرداشت بن بست به میان آمده بر سر رهایی زندانیان دو طرف از هر دو جریان می خواهد که برای رسیدن به صلح از خود انعطاف پذیری نشان دهند.

سفیر ملکی ناتو در افغانستان گفته است: “رهایی زندانیان به گونه ی کند تعقیب می شود و ما امیدواریم که این روند یک مقدار سرعت پیدا کند. نگرانی هایی از سوی دولت از بهر رهایی زندانیان باقی مانده وجود دارد که نگرانی های واقعی هم است. ما از هردو طرف به ویژه طالبان خواهان انعطاف پذیری هستیم.”

این مقام بلند پایه ی ملکی ناتو برای رسیدن به صلح ایجاد اجماع داخلی را در سطح رهبری مهم می داند. او می گوید کشور های منطقه و جهان در این راستا به یک اجماع کلی توافق کرده اند. وی نیز می گوید که حضور نیرو های این پیمان در افغانستان به خواست حکومت این کشور خواهد بود.

ستیفانو پونتیکوروو افزود: “ما برای همیشه در اینجا نمی مانیم. ما متعهد به کمک تا زمان نیاز هستیم، و حضور ما هم اینجا بربنیاد نیاز خواهد بود. در این مورد دولت افغانستان تصمیم خواهد گرفت.”

درین گفتگو سفیر ناتو از طالبان خواست تا برای رسیدن به صلح متعهد و قابل اعتماد باقی بمانند.

رویداد های اخیر

ترکیه وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی را به فروم دیپلوماسی آنتالیا دعوت کرد

Published

on

نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت امارت اسلامی افغانستان با سادین آییلدیز، شارژدافیر سفارت ترکیه در کابل دیدار کرد. در این دیدار، آقای آییلدیز از وزیر صنعت و تجارت برای اشتراک در فروم دیپلوماسی آنتالیا آن کشور دعوت نمود.

براساس خبرنامه وزارت صنعت، در این دیدار همچنان به روابط اقتصادی و تجاری و تاریخی میان کابل و انقره و واردات کالاهای صادراتی افغانستان به ترکیه تأکید صورت گرفت.

دو طرف پیرامون افزایش میزان تجارت میان دو کشور، تقویت روابط اقتصادی، تسهیل و کار بیشتر در عرصه تجارت، همکاری در حمل و نقل جاده‌ای از مسیرهای مختلف، فعال‌سازی راه لاجورد و همکاری‌های منطقوی گفتگو نمودند.

آقای عزیزی با تشکری از دعوت ترکیه از امارت اسلامی در فروم دیپلوماسی آنتالیا، جهت هماهنگی و برنامه‌ریزی بهتر تیم تخنیکی این وزارت را معرفی کرد.

فروم دیپلوماسی آنتالیا یک نشست بین‌المللی است که همه ساله در ترکیه به هدف بررسی چالش‌های جهانی و یافتن راه‌حل‌های مشترک از مسیر گفتگو و دیپلوماسی با حضور بیشتر از ۱۰۰ کشور در سطح روئسای جمهور، رهبران و نمایندگان عالی‌رتبه و سازمان‌های بین‌المللی، تحلیلگران و رسانه‌ها از کشورهای مختلف برگزار می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رئیس‌الوزرا و صدراعظم مالیزیا درباره حل تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان گفتگو کردند

Published

on

ملا محمد حسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی در تماس تلیفونی که از سوی داتو محمد انور ابراهیم، صدراعظم مالیزیا، برقرار شد، در مورد تحولات منطقه‌ای، به‌ویژه وضعیت اخیر میان پاکستان و افغانستان گفتگو کرده‌اند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی با نشر خبرنامه‌ای نوشته که آقای حسن آخند در این تماس گفت موقف اصولی امارت اسلامی افغانستان واضح است و بر حل مشکلات از طریق تفاهم و همکاری مشترک باور دارد.

حسن آخند افزود که امارت اسلامی در ایام عید فطر، به درخواست عربستان سعودی، ترکیه و قطر با احترام به توقف عملیات دفاعی، حسن نیت خود را ثابت ساخته است.

او اظهار داشت که خشونت به نفع هیچ‌طرفی نیست و باید از اقداماتی که باعث افزایش تنش‌ها می‌شود، اجتناب گردد و برای حل مشکلات باید از حکمت و عقلانیت کار گرفته شود.

وی همچنان نگرانی خود را نسبت به افزایش تنش‌ها در منطقه در پی حمله امریکا و اسرائیل بر ایران ابراز نمود.

صدراعظم مالیزیا نیز نگرانی خود را نسبت به وضعیت منطقه ابراز داشت و ابراز امیدواری کرد که توقف موقت خشونت‌ها میان افغانستان و پاکستان ادامه یابد و مشکلات موجود از طریق مذاکرات صادقانه و تفاهم حل گردد.

وی افزود که مالیزیا تلاش می‌کند تا با هر دو طرف در تفاهم، نقش مثبت در این زمینه ایفا نماید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اسرائیل می‌گوید قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران کشته شد

Published

on

یسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، می‌گوید که یک حمله هوایی این کشور علیرضا تنگسیری، قوماندان نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران را کشته است.

کاتز در یک پیام ویدیویی گفت که این حمله «شب گذشته، در یک عملیات دقیق و مرگبار» انجام شده و «افسران ارشد دیگر قوماندانی دریایی» را نیز هدف قرار داده است.

او ادعا کرد: «فردی که مستقیماً مسئول عملیات تروریستی مین‌گذاری و مسدود کردن تنگه هرمز برای کشتی‌رانی بود، منفجر و نابود شد.»

از زمان آغاز جنگ مشترک امریکا و اسرائیل علیه ایران در ۲۸ فبروری، اسرائیل اعلام کرده که چندین مقام ارشد ایرانی را ترور کرده است، از جمله علی خامنه‌ای، رهبر و چهره قدرتمند امنیتی این کشور، علی لاریجانی.

توحید اسدی، خبرنگار الجزیره در تهران، گفت که تا کنون هیچ تأیید رسمی از سوی ایران درباره کشته شدن تنگسیری وجود ندارد.

او افزود: «اما اگر این خبر درست باشد، ضربه بزرگ دیگری برای کشوری خواهد بود که از زمان آغاز جنگ، شاهد کشته شدن شمار زیادی از فرماندهان نظامی خود بوده است.»

همچنین در حملات اسرائیل، رئیس نیروهای بسیج، بریدجنرال غلامرضا سلیمانی، و وزیر اطلاعات، اسماعیل خطیب، نیز ترور شده‌اند.

علاوه بر این، در روزهای اخیر نیروهای اسرائیلی چندین حمله را علیه دارایی‌های دریایی ایران انجام داده‌اند.

هفته گذشته، حملات هوایی اسرائیل چندین کشتی نیروی دریایی ایران را در دریای خزر هدف قرار داد، از جمله کشتی‌های مجهز به سیستم‌های موشکی، کشتی‌های پشتیبانی و قایق‌های گشتی.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!