Connect with us

جهان

ناتو: حملات علیه زیرساخت‌های حیاتی متحدان ناتو باید با پاسخ مصمم مواجه شود

منتشر شده

در

به نقل از گزارش رویترز، ینس استولتنبرگ رئیس عمومی ناتو روز پنج‌شنبه (۷میزان) گفته است که حمله قصدی به زیرساخت‌های متحدان با واکنش قاطعانه مواجه خواهد شد.

ناتو در بیانیه‌ای نسبت به خسارات وارده به خطوط لوله نورد استریم ۱ و ۲ که از زیر دریای بالتیک عبور می‌کند، ابراز نگرانی کرد.

ناتو در اعلامیه‌ای اعلام کرد: «تمام اطلاعات موجود نشان می‌دهد که این نتیجه اقدامات خرابکارانه قصدی، بی پروا و غیرمسئولانه است.»

دراین اعلامیه همچنان آمده است: «ما به عنوان متحدین متعهد شده‌ایم هر گونه حمله قصدی علیه زیرساخت‌های حیاتی متحدان با پاسخی متحد و مصمم مواجه خواهد شد.»

وزارت خارجه روسیه روز پنج‌شنبه (۷میزان) نیز اعلام کرد نشت گاز از خط لوله نورد استریم در دریای بالتیک در منطقه‌ای رخ داده که تحت کنترل سرویس‌های اطلاعاتی امریکاست.

پیش‌تر نیز در خبرها آمده بود که مقامات روسیه گفته‌اند ماجرای نشست گاز را به عنوان یک اقدام «تروریستی» در مجامع بین‌المللی دنبال می‌کنند.

این در حالی است که نماینده پارلمان پولند و وزیر خارجه سابق این کشور به دست داشتن امریکا در آسیب وارد کردن به خط لوله نورد استریم اشاره کرده است.

سه‌شنبه بود که مقامات سویدن درباره نشتی گاز در خط لوله نورد استریم ۱ در مسیر آب‌های سویدن و دانمارک پیام هشدار صادر کردند. مقام‌های دانمارک هم هشدار مشابهی دادند. نخست‌وزیر ناروی نیز چهارشنبه شب از فرستادن نیروی نظامی نزدیک تاسیسات تیل و گاز این کشور پس از خرابکاری مشکوک در تاسیسات گازی نورد استریم خبر داد.

جهان

ترمپ فرمان وضع تعرفه بر شرکای تجارتی ایران را امضا کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، روز جمعه فرمانی اجرایی‌ای را امضا کرد که ممکن است با آن تعرفه ۲۵ درصدی بر کشورهایی که با ایران تجارت می‌کنند، اعمال شود.

این دستور در حالی صادر می‌شود که تنش‌ها بین ایران و امریکا، حتی با وجود مذاکرات روز جمعه، همچنان پابرجاست.

Continue Reading

جهان

نماینده‌ ویژه امریکا: روسیه و اوکرین درباره تبادل ۳۱۴ زندانی توافق کردند

Published

on

استیو ویتکاف، نماینده‌ ویژه امریکا، روز پنجشنبه اعلام کرده که هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه برای تبادل ۳۱۴ زندانی به توافق رسیده‌اند و افزود که برای پایان دادن به جنگ، همچنان کارهای مهمی باقی مانده است.

ویتکاف در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز هیئت‌های نمایندگی ایالات متحده، اوکراین و روسیه با تبادل ۳۱۴ زندانی موافقت کردند؛ این نخستین تبادل از این دست در پنج ماه گذشته است.»

او افزود: «این نتیجه از گفتگوهای صلحی به دست آمد که دقیق و سازنده بوده‌اند. هرچند کارهای مهمی هنوز باقی مانده، اما گام‌هایی از این دست نشان می‌دهد که تعامل دیپلوماتیک مستمر در حال ارائه نتایج ملموس و پیشبرد تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین است.»

مذاکره‌کننده ارشد کی‌یف روز چهارشنبه، نخستین روز دور جدید گفتگوها با میانجی‌گری امریکا در ابوظبی را «سازنده» توصیف کرده بود، در حالی که درگیری‌ها در مرگبارترین مناقشه اروپا از زمان جنگ جهانی دوم همچنان ادامه داشت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، گفته بود که اوکراین انتظار دارد این گفتگوها به یک تبادل جدید زندانیان منجر شود.

ویتکاف همچنین در ایکس افزود که گفتگوها ادامه خواهد یافت و انتظار می‌رود در هفته‌های آینده پیشرفت‌های بیشتری حاصل شود.

این فرستاده جزئیاتی درباره تعداد زندانیانی که هر کشور مبادله خواهد کرد ارائه نداد. کاخ سفید نیز خارج از ساعات کاری معمول، بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

Continue Reading

جهان

زلنسکی: ۵۵ هزار سرباز اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند

Published

on

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، می‌گوید که تعداد سربازان اوکراینی که در نتیجه جنگ این کشور با روسیه در میدان جنگ کشته شده‌اند، ۵۵۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

زلنسکی در مصاحبه‌ای با تلویزیون فرانسه ۲ گفت: «در اوکراین، تعداد رسمی سربازان کشته شده در میدان جنگ – چه حرفه‌ای و چه اجباری – ۵۵۰۰۰ نفر است.»

وی افزود که علاوه بر این رقم تلفات، «تعداد زیادی از مردم» نیز رسماً مفقودالاثر هستند.

زلنسکی پیش از این در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی امریکایی «ان‌بی‌سی» در فبروری ۲۰۲۵ به رقمی برای کشته‌شدگان جنگ اوکراین اشاره کرده و گفته بود که بیش از ۴۶۰۰۰ نظامی اوکراینی در میدان جنگ کشته شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!