Connect with us

رویداد های اخیر

نامزد وزیران خارجه، داخله و مالیه برنامه‌های ‌شان را با مجلس نماینده‌گان شریک ساختند

منتشر شده

در

نامزد وزیران امور خارجه، مالیه و امور داخله برنامه‌های کاری شان را برای گرفتن رای اعتماد  امروز (دوشنبه۲۶عقرب) به مجلس نماینده‌گان ارائه کردند.

دراین میان حنیف اتمر، نامزد وزیر امور خارجه می‌گوید که در صورت عدم توافق صلح درقطر، اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر مواجه میشود و اگر این روند به نتیجه هم برسد، تهدید هراس‌افگنی پایان نخواهد یافت.

وی دراین باره گفت:” بحث صلح یک نیاز جدی است و اگر این روند به نتیجه نرسد اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر رو به رو می شود و نظام و کشور را صدمه میزند و اگر صلح با عزت را با طالبان پیدا کنیم تهدید تروریزم با قی خواهد ماند.”

اتمر می‌گوید که صلح در افغانستان به نفع کشورهای منطقه و جهان است و باید این کشورها در آوردن صلح و ثبات و مبارزه با هراسافگنی افغانستان را کمک کنند.

اتمر افزوده است که:” همکاری‌های کشورهای منطقه و جهان در رابطه به روند صلح افغانستان یک نیاز است و این کشورها باید افغانستان را در امر مبارزه با هراس‌افگنی کمک کند.”

اتمر می‌افزاید که به هیچ کسی اجازه نخواهد داد تا حاکمیت ملی افغانستان را خدشه‌دار سازد.

او گفت:” ما به هیچ کسی  اجازه نمیدهیم که حاکمیت ملی ما را تضعیف بسازد.”

وی در رابطه به پیشرفت اقتصادی کشور گفت که انکشاف اقتصادی افغانستان مربوط به همکاری کشورهای منطقه‌ی است و این کشورها نیز نقش افغانستان را در وصل نمودن منطقه درک کرده اند.

اتمر در رابطه به همکاری جامعه جهانی میگوید که کمک‌های خارجی باید موثر و مسوولانه پرداخت شود.

در این برنامه عبدالهادی ارغندیوال، سرپرست و نامزد وزیر مالیه و مسعود انداربی، سرپرست و نامزد وزیر وزارت داخله  نیز برنامه‌شان را به مجلس نمایندهگان ارایه کردند.

آقای ارغندیوال میگوید که اگر وی به حیث وزیر مالیه رای اعتماد بدست آورد تا سال ۲۰۲۵ عواید داخلی خود را به ۴۰۰ میلیارد اففانی افزایش خواهد داد و در این سال استقلال اقتصادی افغانستان اعلام خواهد نمود.

ارغندیوال گفت بر اساس برنامه‌های اصلاحاتی وی در وزارت مالیه، توانسته است در مدت کوتاه  ۷۰۰ میلیون دالر وجوع تشویق از سوی جامعه جهانی دریافت کند.

وی همچنان گفته است که اعمار بندهای برق، سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت، و استفاده از معادن کشور از برنامه‌های  دیگری وی است.

آقای ارغندیوال می‌گوید که معضل فساد در کشور چالشی بزرگی است که نیاز به مبارزه جدی دارد و به اتهام فساد در گمرکها و دیگر بخش‌های عایداتی بیش از یک هزار تن به دادستانی کل معرفی شده اند.

درهمین حال، مسعود اندرابی، نامزد و سرپرست وزارت امور داخله، هنگام  ارایه برنامه خود به اعضای مجلس نماینده‌گان گفته است که طالبان با تغیر تاکتیک خشونت‌ها را در سراسر کشور افزایش داده اند.

وی می‌گوید که ترورهای هدفمند، حمله بر مراکز ولسوالی‌ها و جاسازی ماین‌های کنار جاده از فعالیت‌های طالبان اند که در این اواخر افزایش یافته است.

وی همچنان افزود که نیروهای امنیتی جواب این همه تحرکات طالبان را در هلمند و کندهار داده است.

اما شماری از نماینده‌گان مجلس کارکردهای نامزد وزیران را به باد انتقاد کردند و آنها را متهم به فساد و چهره های ناکام کردند.

رمضان بشردوست، مجلس نماینده‌گان- کابل دراین باره گفت:”کسانی رای میگیرند که همه زنده‌گی شان را میدانیم و در بیست سال در دسترخوان حکومت بوده اند و در عمل چهره‌های ناکام چهره‌های فاسد و چهره‌های بدنام هستند.”

با این حال مجلس نماینده‌گان با اکثریت آرا فیصله کرد تا پس از ارائه برنامه‌های کاری ده نامزد وزیر، به روز پنج شنبه صندوق گذاشته میشود تا سرنوشت این نامزد وزیران مشخص شود.

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!