Connect with us

رویداد های اخیر

نامزد وزیران خارجه، داخله و مالیه برنامه‌های ‌شان را با مجلس نماینده‌گان شریک ساختند

منتشر شده

در

نامزد وزیران امور خارجه، مالیه و امور داخله برنامه‌های کاری شان را برای گرفتن رای اعتماد  امروز (دوشنبه۲۶عقرب) به مجلس نماینده‌گان ارائه کردند.

دراین میان حنیف اتمر، نامزد وزیر امور خارجه می‌گوید که در صورت عدم توافق صلح درقطر، اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر مواجه میشود و اگر این روند به نتیجه هم برسد، تهدید هراس‌افگنی پایان نخواهد یافت.

وی دراین باره گفت:” بحث صلح یک نیاز جدی است و اگر این روند به نتیجه نرسد اجماع ملی و منطقه‌یی با خطر رو به رو می شود و نظام و کشور را صدمه میزند و اگر صلح با عزت را با طالبان پیدا کنیم تهدید تروریزم با قی خواهد ماند.”

اتمر می‌گوید که صلح در افغانستان به نفع کشورهای منطقه و جهان است و باید این کشورها در آوردن صلح و ثبات و مبارزه با هراسافگنی افغانستان را کمک کنند.

اتمر افزوده است که:” همکاری‌های کشورهای منطقه و جهان در رابطه به روند صلح افغانستان یک نیاز است و این کشورها باید افغانستان را در امر مبارزه با هراس‌افگنی کمک کند.”

اتمر می‌افزاید که به هیچ کسی اجازه نخواهد داد تا حاکمیت ملی افغانستان را خدشه‌دار سازد.

او گفت:” ما به هیچ کسی  اجازه نمیدهیم که حاکمیت ملی ما را تضعیف بسازد.”

وی در رابطه به پیشرفت اقتصادی کشور گفت که انکشاف اقتصادی افغانستان مربوط به همکاری کشورهای منطقه‌ی است و این کشورها نیز نقش افغانستان را در وصل نمودن منطقه درک کرده اند.

اتمر در رابطه به همکاری جامعه جهانی میگوید که کمک‌های خارجی باید موثر و مسوولانه پرداخت شود.

در این برنامه عبدالهادی ارغندیوال، سرپرست و نامزد وزیر مالیه و مسعود انداربی، سرپرست و نامزد وزیر وزارت داخله  نیز برنامه‌شان را به مجلس نمایندهگان ارایه کردند.

آقای ارغندیوال میگوید که اگر وی به حیث وزیر مالیه رای اعتماد بدست آورد تا سال ۲۰۲۵ عواید داخلی خود را به ۴۰۰ میلیارد اففانی افزایش خواهد داد و در این سال استقلال اقتصادی افغانستان اعلام خواهد نمود.

ارغندیوال گفت بر اساس برنامه‌های اصلاحاتی وی در وزارت مالیه، توانسته است در مدت کوتاه  ۷۰۰ میلیون دالر وجوع تشویق از سوی جامعه جهانی دریافت کند.

وی همچنان گفته است که اعمار بندهای برق، سرمایه‌گذاری در سکتور زراعت، و استفاده از معادن کشور از برنامه‌های  دیگری وی است.

آقای ارغندیوال می‌گوید که معضل فساد در کشور چالشی بزرگی است که نیاز به مبارزه جدی دارد و به اتهام فساد در گمرکها و دیگر بخش‌های عایداتی بیش از یک هزار تن به دادستانی کل معرفی شده اند.

درهمین حال، مسعود اندرابی، نامزد و سرپرست وزارت امور داخله، هنگام  ارایه برنامه خود به اعضای مجلس نماینده‌گان گفته است که طالبان با تغیر تاکتیک خشونت‌ها را در سراسر کشور افزایش داده اند.

وی می‌گوید که ترورهای هدفمند، حمله بر مراکز ولسوالی‌ها و جاسازی ماین‌های کنار جاده از فعالیت‌های طالبان اند که در این اواخر افزایش یافته است.

وی همچنان افزود که نیروهای امنیتی جواب این همه تحرکات طالبان را در هلمند و کندهار داده است.

اما شماری از نماینده‌گان مجلس کارکردهای نامزد وزیران را به باد انتقاد کردند و آنها را متهم به فساد و چهره های ناکام کردند.

رمضان بشردوست، مجلس نماینده‌گان- کابل دراین باره گفت:”کسانی رای میگیرند که همه زنده‌گی شان را میدانیم و در بیست سال در دسترخوان حکومت بوده اند و در عمل چهره‌های ناکام چهره‌های فاسد و چهره‌های بدنام هستند.”

با این حال مجلس نماینده‌گان با اکثریت آرا فیصله کرد تا پس از ارائه برنامه‌های کاری ده نامزد وزیر، به روز پنج شنبه صندوق گذاشته میشود تا سرنوشت این نامزد وزیران مشخص شود.

رویداد های اخیر

Pakistani truckers return home after 9 months stranded in Afghanistan

Published

on

Hundreds of Pakistani truck drivers and conductors who were stranded in Afghanistan for nearly nine months have begun returning home, marking the end of a prolonged disruption caused by the closure of the Torkham crossing in October 2025.

The repatriation of stranded Pakistani nationals follows weeks of diplomatic engagement between Islamabad and Kabul. Local political and community leaders have confirmed that the process is now underway and expected to conclude in the coming days, the Express Tribune newspaper reported.

Maulana Ijaz Shinwari, a senior district leader of Jamiat Ulema-e-Islam-Fazl (JUI-F), said the return process had formally begun.

“The return of stranded Pakistani trucks, drivers and conductors is underway, and we expect all of them to reach home soon,” he said, adding that the crossing closure had severely damaged bilateral trade and worsened economic conditions in communities along the Durand Line.

According to him, the suspension of operations not only disrupted commerce but also triggered a humanitarian crisis, increasing poverty and unemployment across the region.

Local officials say the immediate priority is the safe return of all stranded Pakistani citizens, after which authorities are expected to outline a roadmap for the gradual restoration of trade.

While Pakistani transport workers are returning home, Afghan nationals are simultaneously moving back to Afghanistan in significant numbers from Pakistan.

The Khyber-Pakhtunkhwa government has instructed relevant departments to accelerate the repatriation process and complete ongoing operations within 30 to 45 days.

Special Assistant to the Chief Minister on Interior Tariq Saeed Marwat said temporary transit camps are operating in Peshawar, Charsadda, Kohat, and Hangu to assist returning Afghan families.

“We have reviewed all pending visa and stay-related matters concerning Afghan citizens,” he said. “The dignity, self-respect, and fundamental rights of those returning will be protected throughout the process.”

According to the latest figures from the United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) and the International Organization for Migration (IOM), more than 2.5 million Afghan nationals have returned from Pakistan to Afghanistan between September 2023 and June 2026.

The report states that 2,500,712 Afghans returned during this period, including over 1.9 million voluntary returns, 334,929 through UN-supported repatriation programmes, and 252,844 deportations.

The pace of returns has also accelerated in recent weeks. Between June 7 and June 13 alone, 28,285 Afghan citizens crossed back through major points including Torkham, Ghulam Khan, Chaman, Badini, and Bahramcha.

This marks an 11 percent increase in overall returns and a 22 percent rise in deportations compared to the previous week.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دعوت ایران از رئیس‌الوزرای امارت اسلامی برای شرکت در مراسم تشییع علی خامنه‌ای

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در این دیدار روابط میان افغانستان و ایران را تاریخی و عمیق توصیف کرده و از همدردی امارت اسلامی و مردم افغانستان در جریان جنگ قدردانی نموده است.

Published

on

ایران از ملا محمدحسن آخند، رئیس‌الوزرای امارت اسلامی افغانستان، برای شرکت در مراسم تشییع و تدفین پیکر علی خامنه‌ای، رهبر مذهبی پیشین ایران، دعوت رسمی به عمل آورده است.

این دعوتنامه از سوی علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، به ملا عبدالواسع، رئیس عمومی دفتر ریاست الوزرا، سپرده شد.

بر اساس خبرنامه ارگ، ملا عبدالواسع در این دیدار از امضای تفاهم‌نامه برای پایان جنگ میان ایران و امریکا ابراز خرسندی کرده و آن را گامی مثبت در راستای ثبات منطقه دانسته است.

علی‌رضا بیکدلی، سرپرست سفارت ایران در کابل، در این دیدار روابط میان افغانستان و ایران را تاریخی و عمیق توصیف کرده و از همدردی امارت اسلامی و مردم افغانستان در جریان جنگ قدردانی نموده است. او گفته است که با وجود شرایط دشوار، روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور بدون وقفه ادامه یافته است.

ملا عبدالواسع نیز روابط افغانستان و ایران را به عنوان دو کشور همسایه و اسلامی، مستحکم و جدایی‌ناپذیر خوانده و تأکید کرده است که افزایش سطح تجارت میان دو کشور حتی در دوران جنگ، نشان‌دهنده پیوند نزدیک اقتصادی و امنیتی میان کابل و تهران است.

وی همچنان با اشاره به وضعیت مهاجرین افغان در کشورهای همسایه، ابراز امیدواری کرده است که ایران در روند اقامت و بازگشت مهاجرین افغان تسهیلات بیشتری فراهم کند؛ اقدامی که به گفته او می‌تواند در تقویت روابط دوستانه میان دو کشور نقش مثبت داشته باشد.

گفتنی است که علی خامنه‌ای حدود چهار ماه قبل در حمله مشترک امریکا و اسرائیل در تهران جان باخت. قرار است مراسم تشییع وی تا کمتر از دو هفته دیگر آغاز شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نماینده قزاقستان: تعامل با افغانستان برای جلوگیری از بی‌ثباتی ضروری است

نماینده ویژه قزاقستان افزود که کشورش سیاست «تعامل عمل‌گرایانه بدون به‌رسمیت‌شناختن» را در قبال افغانستان دنبال می‌کند. او تصریح کرد که حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه در قزاقستان به معنای به‌رسمیت‌شناختن حکومت کنونی افغانستان نیست و آستانه در این زمینه از تصمیم‌های شورای امنیت ملل متحد پیروی می‌کند.

Published

on

یرکین توکوموف، نماینده ویژه رئیس‌جمهور قزاقستان در امور افغانستان، خواستار ادامه تعامل جامعه جهانی با افغانستان شده و هشدار داده است که ایجاد خلأهای اقتصادی، بشردوستانه و نهادی می‌تواند به گسترش بی‌ثباتی و تهدیدهای امنیتی در این کشور منجر شود.

توکوموف در مقاله‌ای که در نشریه EuAlive منتشر شده، نوشته است که همکاری و تعامل با افغانستان برای مقابله با چالش‌های مشترکی مانند تروریزم، مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر اهمیت اساسی دارد.

او گفته است: «تجربه چند دهه گذشته نشان داده که هرگاه خلأیی در افغانستان ایجاد شود، چه در عرصه اقتصادی، بشردوستانه یا نهادی، این خلأ به‌سرعت با روندهای مخرب پر می‌شود.»

به گفته وی، افغانستان همچنان با مشکلات جدی بشردوستانه روبه‌رو است و نزدیک به ۲۹ میلیون نفر در این کشور به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند. همچنین بازگشت میلیون‌ها مهاجر افغان از ایران و پاکستان در سال‌های اخیر فشار بیشتری بر اقتصاد و خدمات عامه وارد کرده است.

توکوموف با اشاره به وضعیت اجتماعی افغانستان گفت که حدود ۳.۷ میلیون کودک افغان با سوءتغذیه دست‌وپنجه نرم می‌کنند و موضوعاتی مانند امنیت، حکومتداری و حقوق زنان و دختران همچنان از نگرانی‌های اصلی جامعه جهانی به شمار می‌رود.

با این حال، او تأکید کرده است که برخلاف پیش‌بینی‌های اولیه، افغانستان در نزدیک به پنج سال گذشته شاهد فروپاشی اقتصادی و سیاسی نبوده است. به گفته وی، عواید دولتی به‌تدریج افزایش یافته، کسب‌وکارهای کوچک و متوسط رشد کرده‌اند و پارک‌های صنعتی در شهرهای بزرگ کشور ایجاد شده‌اند.

نماینده ویژه قزاقستان افزود که کشورش سیاست «تعامل عمل‌گرایانه بدون به‌رسمیت‌شناختن» را در قبال افغانستان دنبال می‌کند. او تصریح کرد که حذف امارت اسلامی از فهرست گروه‌های ممنوعه در قزاقستان به معنای به‌رسمیت‌شناختن حکومت کنونی افغانستان نیست و آستانه در این زمینه از تصمیم‌های شورای امنیت ملل متحد پیروی می‌کند.

توکوموف همچنین به نقش رو به افزایش آسیای مرکزی در روابط خارجی افغانستان اشاره کرد و گفت کشورهای منطقه به تأمین‌کنندگان مهم انرژی و مواد غذایی برای افغانستان تبدیل شده‌اند. به گفته او، حجم مبادلات تجارتی میان افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی در سال‌های اخیر به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

او آموزش و خدمات صحی را از مهم‌ترین زمینه‌های همکاری میان قزاقستان و اتحادیه اروپا در افغانستان دانست و پیشنهاد کرد که دو طرف در اجرای پروژه‌های صحی، ساخت مراکز صحی و ارائه خدمات طبی سیار به مناطق دورافتاده همکاری کنند.

توکوموف در پایان تأکید کرد که کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های اقتصادی نباید به‌عنوان امتیازدهی تلقی شوند، بلکه ابزارهایی عملی برای جلوگیری از بحران‌های آینده و ایجاد ثبات پایدار در افغانستان هستند. او افزود که سرمایه‌گذاری در بخش‌های آموزش، صحت و توسعه منابع انسانی می‌تواند زمینه‌ساز آینده‌ای باثبات‌تر برای افغانستان و منطقه باشد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!