خبرهای تازه

نا امیدی آگاهان سیاسی از دستان خالی حکومت در نشست بروکسل

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

برخی از آگاهان سیاسی می گویند، حکومت وحدت ملی در کار مبارزه با فساد اداری و مصرف بودجه ناکام است و رهبران با دستان خالی به نشست بروکسل خواهند رفت.

یکی از دو پیش شرط کلیدی در نشست های لندن و توکیو برای ادامه کمک های جهانی برای افغانستان، مبارزه با فساد اداری و نیز مصرف بودجه انکشافی اداره های دولتی است، در حالیکه ده ها پرونده در ظرف دو سال عمر حکومت وحدت ملی زیر بررسی قرار گرفت اما کمتر فساد پیشگان دادگاهی و مجازات شدند.

سردار محمد روشن، مشاور ارشد رییس جمهور در امور مبارزه با فساد اداری می گوید: “فساد ریشه های عمیق در تمام سطوح حکومت دارد، اما شورای عالی مبارزه با فساد اداری هیچ یک از این پرونده های فساد را بی پرسش نخواهد گذاشت.”

در حالیکه بودجه مالی وزارت خانه ها و اداره های دولتی در سال روان مالی برای حکومتداری ۴۵۵،۵ میلیارد افغانی اختصاص داده شده است که ۲۹۳ میلیارد افغانی آن بودجه عادی و ۱۶۲ میلیارد افغانی دیگر آن را بودجه انکشافی تشکیل می دهد.

با این حال حکومت افغانستان به جهانیان تعهد سپرده است، تا نشست بروکسل ۶۰ درصد بودجه انکشافی را به مصرف برساند اما در این کار کوتاه آمده است.

اجمل حمید عبدالرحیم زی، سخنگوی وزارت مالیه می گوید: “ما توانسته ایم از بودجه انکشافی ۵۵ درصد آنرا اختصاص بدهیم و درکل بیش از ۳۰ درصد بودجه انکشافی تا حال به مصرف رسیده است.”

به باور آگاهان سیاسی در افغانستان، کوتاهی حکومت در کار مصرف بودجه انکشافی نشان می دهد که هنوز توانایی های لازم در اداره های کشور وجود ندارد و این کار در نشست بروکسل سبب خواهد شد که جهانیان کمک های زیادی به این کشور تعهد نسپارند.

رحمت الله بیژن پور، آگاه سیاسی می گوید: “موج از دانش آموختگان و مردم کشور بیکار اند، در حالی که وزارت خانه های کشور تا حال نتوانسته اند بودجه های خود را به مصرف برسانند و این ضعف شان را نشان می دهد.”

قرار است نشست بروکسل برای جلب کمک های کشور های هم پیمان افغانستان تا چند روز دیگر در پایتخت بلیجم، بروکسل برگزار شود و این نشست برای ادامه کمک های جهانیان به کشور حیاتی پنداشته میشود.

Trending

خروج از نسخه موبایل