Connect with us

جهان

نتنیاهو و ترمپ تلاش برای آتش‌بس در غزه را متوقف کرده اند

منتشر شده

در

بنیامین نتنیاهو، صدراعظم اسرائیل و دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا می‌گویند که حماس تمایلی به توافق آتش‌بس ندارد.

نتنیاهو روز جمعه گفت که اسرائیل اکنون در حال بررسی گزینه‌های بدیل برای بازگرداندن گروگان‌ها و پایان دادن به حکومت حماس در غزه است. ترمپ نیز افزود که رهبران حماس اکنون «شکار» خواهند شد و آن‌ها واقعاً نمی‌خواهند توافقی صورت گیرد.

در همین حال، ، امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه اعلام کرد که فرانسه به عنوان اولین قدرت بزرگ غربی، کشور فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت. در مقابل، بریتانیا و آلمان گفتند که فعلاً آماده چنین اقدامی نیستند اما خواستار آتش‌بس فوری شدند. ترمپ تصمیم مکرون را بی‌اهمیت خواند.

مذاکرات آتش‌بس که در قطر با میانجی‌گری امریکا، مصر و قطر در حال پیگیری بود، پس از پاسخ حماس متوقف شد و اسرائیل و امریکا هیئت‌های خود را خارج کردند.

طبق گزارش‌ها، طرح پیشنهادی شامل آتش‌بس ۶۰ روزه، ورود کمک‌های بیشتر به غزه، و تبادل اسرا با زندانیان فلسطینی بود. اختلاف بر سر خروج نیروهای اسرائیلی از مناطق و وضعیت پس از پایان مدت آتش‌بس، مانع توافق شده است.

همزمان، وضعیت بشری در غزه وخیم‌تر شده و سطح گرسنگی رو به افزایش است. سازمان ملل متحد هشدار داده که غذاهای ویژه کودکان مریض تمام شده و جان هزاران نفر در خطر است. اسرائیل می‌گوید کمک کافی فرستاده اما سازمان ملل متحد به گونه درست توزیع نمی‌کند. سازمان ملل متحد این اتهام را رد کرده است.

حملات نظامی اسرائیل نیز همچنان ادامه دارد و تنها در روز جمعه، دست‌کم ۲۱ نفر کشته شدند، از جمله یک خبرنگار.

در جریان این جنگ که از ۷ اکتوبر ۲۰۲۳ آغاز شد، طبق آمار مقامات صحی غزه، حدود ۶۰ هزار فلسطینی جان خود را از دست داده‌اند.

جهان

ترمپ پیشنهاد جدید ایران را رد کرد

Published

on

دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرده است که از پیشنهاد تازه ایران برای مذاکرات رضایت ندارد؛ موضوعی که نشان‌دهنده ادامه بن‌بست در جنگ دوماهه میان دو کشور است. این در حالی است که این درگیری با انتقادهای گسترده در داخل امریکا روبه‌رو شده و فشارها برای پایان آن افزایش یافته است.

همزمان، تنش‌ها میان واشنگتن و متحدان سنتی‌اش نیز تشدید شده است. ایالات متحده اعلام کرده ۵ هزار نیروی نظامی خود را از آلمان خارج می‌کند؛ اقدامی که در پی اختلافات با صدراعظم این کشور صورت گرفته است. یک مقام ارشد پنتاگون نیز اظهارات مقامات آلمانی را «نامناسب» خوانده و گفته رئیس‌جمهور امریکا به این مواضع واکنش نشان داده است.

با وجود برقراری آتش‌بس در ۸ اپریل، اختلافات اساسی میان امریکا و ایران همچنان پابرجاست. دو طرف بر سر مسائلی چون برنامه هسته‌ای ایران و کنترول تنگه هرمز توافق ندارند و هنوز برای برگزاری دور دوم مذاکرات نیز به نتیجه نرسیده‌اند.

در همین حال، عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، اعلام کرده است که تهران در صورت تغییر رویکرد امریکا، آماده ادامه مسیر دیپلوماسی خواهد بود، اما نسبت به دستیابی سریع به نتیجه هشدار داده است.

ترمپ نیز با اشاره به اختلافات موجود گفته است که ایران خواسته‌هایی مطرح کرده که برای امریکا قابل پذیرش نیست. او بار دیگر تأکید کرده که واشنگتن اجازه دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد.

در پی انتشار خبر پیشنهاد ایران، قیمت جهانی نفت اندکی کاهش یافت و بهای نفت برنت حدود یک درصد افت کرد، هرچند همچنان در سطح بالایی باقی مانده است.

از سوی دیگر، مقام‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که نیروهای مسلح این کشور در حالت آماده‌باش قرار دارند و در صورت هرگونه حمله، پاسخ گسترده‌ای خواهند داد. گزارش‌هایی نیز از احتمال حملات جدید از سوی امریکا یا اسرائیل منتشر شده است.

این جنگ که با حملات امریکا و اسرائیل آغاز شد، تاکنون هزاران کشته برجا گذاشته و بسته شدن تنگه هرمز نگرانی‌ها درباره رکود اقتصادی جهانی را افزایش داده است.

Continue Reading

جهان

هزینه ۲۵ میلیارد دالری جنگ امریکا در ایران؛ نخستین آمار رسمی پنتاگون

پیت هگست از این هزینه‌ها دفاع کرده و گفته است که هدف اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

Published

on

یک مقام ارشد پنتاگون اعلام کرده است که جنگ ایالات متحده در ایران تا کنون حدود ۲۵ میلیارد دالر هزینه در بر داشته است.

بر اساس گزارش‌ها، جولز هرست، مسئول موقت امور مالی پنتاگون، در نشست کمیته نیروهای مسلح مجلس نمایندگان گفته است که بخش عمده این هزینه‌ها صرف مهمات نظامی شده است. با این حال، جزئیات دقیق این برآورد و اینکه آیا هزینه‌های بازسازی زیربناها را نیز شامل می‌شود یا نه، مشخص نشده است.

در واکنش، برخی قانون‌گذاران دموکرات از ارائه این آمار استقبال کرده اما خواهان شفافیت بیشتر در مورد هزینه‌های واقعی جنگ شده‌اند.

در همین حال، پیت هگست از این هزینه‌ها دفاع کرده و گفته است که هدف اصلی جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

این در حالی است که جنگ میان امریکا و ایران که از اواخر فبروری آغاز شده، اکنون وارد مرحله آتش‌بس شکننده شده و هزاران نیروی اضافی امریکایی در منطقه مستقر گردیده‌اند.

گزارش‌ها همچنین از کشته شدن ۱۳ نظامی امریکایی و زخمی شدن صدها تن دیگر در این درگیری‌ها خبر می‌دهد.

در کنار پیامدهای نظامی، افزایش قیمت نفت و گاز و بالا رفتن بهای مواد سوختی در امریکا، از جمله پیامدهای اقتصادی این جنگ عنوان شده که بر وضعیت داخلی این کشور نیز تأثیر گذاشته است.

Continue Reading

جهان

اردوغان از سالم ماندن ترمپ در پی تیراندازی در ضیافت قصر سفید ابراز خرسندی کرد

Published

on

در پی تیراندازی در ضیافت انجمن خبرنگاران قصر سفید، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، در یک تماس تلیفونی از دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا، حمایت خود را اعلام کرد.

بر اساس اعلامیه ریاست جمهوری ترکیه، اردوغان این حادثه را «اقدامی شنیع علیه دموکراسی و آزادی مطبوعات» دانسته است.

پیش از این، اردوغان در بیانیه‌ای جداگانه در ایکس این حادثه را محکوم کرده و گفته بود که از سالم ماندن ترمپ و بانوی اول ملانیا ترمپ خوشحال است.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!