Connect with us

رویداد های اخیر

نخست وزیر پاکستان این هفته برای دیدار با پوتین به مسکو می‌رود

منتشر شده

در

اسلام آباد روز دوشنبه تایید کرد که عمران خان، نخست وزیر پاکستان این هفته برای دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به مسکو خواهد رفت که این اولین سفر یک رهبر پاکستانی در دو دهه اخیر است.

این سفر دو روزه که از روز چهارشنبه (۴حوت) آغاز می‌شود، قبل از بحران کنونی اوکراین برنامه ریزی شده بود.

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرده است که:” در جریان نشست سران، دو رهبر روابط دوجانبه از جمله همکاری‌های انرژی را بررسی خواهند کرد و همچنان درباره مسایل بشمول وضعیت افغانستان نیز گفتگو خواهند کرد.”

روابط بین پاکستان و روسیه برای سال‌ها بسیار کمرنگ بود زیرا اسلام‌آباد در جنگ سرد در کنار ایالات متحده قرار گرفت و پس از حمله نیروهای امریکایی به افغانستان در سال ۲۰۰۱، لقب متحد اصلی غیرناتو از سوی واشنگتن به پاکستان داده شد.

با این حال، در سال‌های اخیر، روابط بین ایالات متحده و پاکستان تیره شده و بین مسکو و اسلام آباد تغیر کرده که شاهد برنامه ریزی پروژه هایی در زمینه گاز و انرژی بوده است.

عمران خان در مصاحبه‌ای که روز دوشنبه (۲حوت) منتشر شد، زمان این سفر و هر گونه تأثیری که بر روابط پاکستان با غرب داشته باشد را کم اهمیت جلوه داد.

او به نیوزویک پاکستان گفت: “این دیدار خیلی قبل از ظهور مرحله فعلی بحران اوکراین برنامه ریزی شده بود… من دعوت نامه رئیس جمهور پوتین را خیلی زودتر دریافت کرده بودم.”

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

Karzai: Pakistan seeking to legitimize Durand Line, authorities must clarify

Published

on

Hamid Karzai, former president of Afghanistan, has expressed concern over recent developments along the Durand Line, saying Pakistan has increased military and economic pressure on villages and residents living near the line.

In a statement, Karzai said the apparent purpose of these pressures is to push residents of Durand Line areas to seek help from Pakistani institutions for resolving security and other local issues.

He added that, amid this situation, some tribal elders from both sides of the Durand Line recently signed documents described as “peace agreements,” which were later officially welcomed by Pakistan’s Ministry of Foreign Affairs.

According to Karzai, these developments amount to an effort by Pakistan to legitimize the Durand Line and represent an action against Afghanistan’s national sovereignty.

The former Afghan president also urged the relevant Afghan authorities to provide the public with a clear explanation regarding the recent agreements and developments along the Durand Line.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

اسحاق دار: شکست سارک، پاکستان را به سمت همکاری‌های سه جانبه با افغانستان، چین و بنگله‌دیش سوق داده است

Published

on

محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، گفته است که شکست سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا (سارک)، پاکستان را به سمت چارچوب‌های همکاری سه جانبه با حضور افغانستان، چین و بنگه‌دیش سوق می‌دهد.

دار روز جمعه در کنفرانس فدراسیون حسابداران جنوب آسیا در لاهور گفت که سارک «متاسفانه نتوانسته است شروع به کار کند» و این امر ادغام و همکاری اقتصادی منطقه‌ای را محدود کرده است.

وی گفت که پاکستان اکنون به دنبال چارچوب‌های منطقه‌ای بدیل برای تقویت ارتباط اقتصادی و تجارت، از جمله قالب‌های سه جانبه مانند چین-پاکستان-افغانستان و چین-پاکستان-بنگله‌دیش است. دار تأکید کرد که آسیای جنوبی نمی‌تواند در «انزوا» باقی بماند و خاطرنشان کرد که این منطقه که نزدیک به دو میلیارد نفر جمعیت دارد، به دلیل همکاری ضعیف بین کشورهای همسایه، فرصت‌های اقتصادی قابل توجهی را از دست می‌دهد.

گفتنی است که سازمان همکاری منطقه‌ای جنوب آسیا در سال ۱۹۸۵ برای ارتقای ادغام اقتصادی و منطقه‌ای بین کشورهای جنوب آسیا، از جمله افغانستان، بنگله‌دیش، بوتان، هند، مالدیف، نیپال، پاکستان و سریلانکا تأسیس شد.

این سازمان برای تشویق همکاری در زمینه‌هایی مانند تجارت، توسعه، آموزش و تبادل فرهنگی طراحی شده بود. با این حال، در سال‌های اخیر، اثربخشی سارک به دلیل تنش‌های سیاسی بین کشورهای عضو، به ویژه بین هند و پاکستان، به طور قابل توجهی محدود شده است که منجر به توقف اجلاس‌ها و کاهش تعاملات منطقه‌ای شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!