Connect with us

رویداد های اخیر

نشر گزارش تازه‌ی بانک توسعه‌ی اسلامی و کارکرد این بانک در افغانستان

منتشر شده

در

بانک توسعه اسلامی در اولین گزارش از دست‌آوردهای «صندوق امانی بشردوستانه افغانستان» گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی، کمک‌های ضروری مختلف را به آسیب‌پذیرترین افراد در افغانستان ارایه کرده است.

در این گزارش به نقل از رئیس بانک توسعه اسلامی آمده است که این کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.

در این گزارش آمده که ۱۴ پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه ۳۵ میلیون دالر عملی شده است.

در بخشی از گزارش بانک توسعه‌ی اسلامی آمده است که: «۱۴پروژه در سال ۲۰۲۳ با هزینه کل ۳۵.۳۵ میلیون دالر عملی شده که ۲۴.۱۴ میلیون دالر آن از طریق صندوق امانی بشردوستانه افغانستان به مصرف رسیده است. بخش از کمک‌ها در بخش‌های مقابله با ناامنی غذایی، ارایه برنامه‌های تغذیه کودکان، مراقبت‌های صحی، آب پاک و خدمات صحی انجام شده است.»

در همین حال، وزارت اقتصاد از کمک‌های بانک انکشاف آسیایی، استقبال می‌کند و می‌گوید که این بانک در کنار کمک‌های بشردوستانه در بخش تطبیق پروژه‌های انکشافی نیز افغانستان را همکاری کنند.

آگاهان اقتصادی باور دارند که حکومت سرپرست، باید نهادهای کمک کننده را متقاعد سازند تا پروژه‌های انکشافی را حمایت مالی نمایند.

بانک توسعه‌ی اسلامی می‌افزاید که در حال حاضر ۱۶ پروژه این بانک در بخش کمک‌های بشری در حال تطبیق است و تلاش می‌کنند به مردم افغانستان کمک بیشتر نمایند.

International Sports

مسی در گولزنی جام جهانی ریکارد ثبت کرد؛ ارجنتاین به مرحله حذفی رسید

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

Published

on

لیونل مسی روز دوشنبه با پیروزی ۲ بر صفر ارجنتاین در برابر اتریش، صفحه دیگری به کارنامه درخشان خود افزود و به بازیکنی تبدیل شد که بیشترین گول را در تاریخ جام جهانی به ثمر رسانده است.

کپیتان ارجنتاین در این دیدار حساس از گروه J هر دو گول تیمش را به ثمر رساند و تعداد گول‌هایش در جام جهانی را به ۱۸ رساند. او با این کار، ریکارد میروسلاو کلوزه از آلمان (۱۶ گول) را شکست.

مسی که تنها چند روز تا ۳۹ سالگی‌اش باقی مانده، با وجود از دست دادن یک پنالتی در دقایق ابتدایی، در لحظات مهم بازی درخشید. عملکرد او باعث شد ارجنتاین، مدافع عنوان قهرمانی، شروع قدرتمند خود در جام جهانی را حفظ کند و به مرحله ۳۲ تیم برتر صعود نماید.

مسی هشت بار توپ طلا را برنده شده است، در شش بازی پیاپی جام جهانی گولزنی کرده و با پنج گول این فصل جام جهانی در جمع پیشتازان رقابت برای کسب توپ طلا قرار دارد.

علاقه‌مندان فوتبال در افغانستان می‌توانند جام جهانی را به صورت زنده از شبکه رادیو تلویزیون آریانا تماشا کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ملل متحد: زندگی در برخی مناطق دورافتاده افغانستان «ناممکن» شده است

Published

on

سازمان ملل متحد هشدار داده است که با تشدید بحران انسانی در افغانستان، زندگی در مناطق دورافتاده این کشور به‌طور فزاینده‌ای دشوار شده و در برخی مناطق حتی «ناممکن» شده است. به گفته این نهاد، خشکسالی، ناامنی غذایی و کمبود شدید بودجه کمک‌های بشردوستانه، میلیون‌ها نفر را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که نزدیک به ۲۲ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند، اما از مجموع ۱.۷ میلیارد دالر بودجه مورد نیاز برای سال ۲۰۲۶، تاکنون تنها ۱۴ درصد آن تأمین شده است.

به گفته این نهاد، خشکسالی طولانی‌مدت و کمبود آب زندگی در بسیاری از مناطق روستایی را مختل کرده و خانواده‌های زیادی را ناچار به ترک خانه‌ها و زمین‌هایشان ساخته است.

اولگا چروکو، از مسئولان اوچا، می‌گوید در قریه‌‌ای در بامیان نزدیک به نیمی از جمعیت محل را ترک کرده‌اند، زیرا دیگر آبی برای آبیاری زمین‌ها وجود ندارد و محصولات زراعتی خشک شده‌اند.

او همچنین از خانواده‌هایی یاد کرد که برای زنده ماندن با کمترین امکانات روزگار می‌گذرانند. به گفته وی، برخی خانواده‌ها به دلیل فقر شدید ناچارند با غذاهای بسیار ابتدایی و ناکافی زندگی کنند.

کودکان از آسیب‌پذیرترین قربانیان این بحران هستند. سازمان ملل متحد تخمین می‌زند که ۳.۷ میلیون کودک در افغانستان از سوءتغذیه حاد رنج می‌برند. امدادگران هشدار می‌دهند که بسیاری از موارد سوءتغذیه دیر تشخیص داده می‌شود و شماری از کودکان پیش از دریافت خدمات صحی جان خود را از دست می‌دهند.

با وجود کمبود بودجه، نهادهای امدادرسان به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهند. از ماه جنوری تا اپریل سال جاری، حدود ۵.۹ میلیون نفر در افغانستان دست‌کم یک نوع کمک بشردوستانه دریافت کرده‌اند که از این میان، ۳.۵ میلیون نفر از کمک‌های غذایی بهره‌مند شده‌اند.

سازمان ملل متحد هشدار داده است که در صورت افزایش نیافتن کمک‌های بین‌المللی، میلیون‌ها افغان در ماه‌های آینده با گرسنگی، فقر و آوارگی بیشتری روبه‌رو خواهند شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افغانستان در پی انفجار مرگبار تأسیسات گاز رأس لفان با قطر ابراز همدردی کرد

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Published

on

وزارت امور خارجه افغانستان در پی انفجار در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در شهر صنعتی رأس لفان قطر، که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، مراتب تأسف عمیق و همدردی خود را ابراز کرد.

این وزارت در اعلامیه‌ای ضمن ابراز همدردی با دولت و ملت قطر، با خانواده‌های قربانیان این حادثه نیز ابراز غم‌شریکی کرد.

در این اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه برای مجروحین آرزوی صحت عاجل و کامل می‌نماید، برای قربانیان از درگاه الله متعال طلب مغفرت و رحمت می‌کند و برای خانواده‌های آنان صبر جمیل استدعا می‌نماید.»

گفتنی است که در نتیجه انفجار روز یکشنبه در مرکز پروسس گاز طبیعی مایع در رأس لفان قطر، دست‌کم ۱۳ نفر جان باخته و ۶۶ نفر دیگر زخمی شده‌اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117