اخبار ساحوی
نشر گزارش خودسوزی یک جوان با واکنش های مختلف روبرو شده است
نشر گزارش فیروز که خودش را روز جمعه به آتش کشید نگرانی و واکنش های را به دنبال داشته است.
این گزارش سه شنبه شب از آریانا نیوز برای بار نخست نشر شد ، به دنبال نشر این گزارش بیش از دو صد هزار کاربر در شبکه های انترنتی آنرا نشر کرده و از حکومت و مردم خواسته اند تا در قبال این رویداد خاموش نباشند.
جوانی که خودش را به آتش کشید و خواست صدای هزاران تنی باشد که بی عدالتی زندگی شان را آتش زده است. این جوان می خواست با دختری پیوند زندگی بسته کند اما اختطاف و تجاوز بر این دختر سبب شد که فیروز خود را به آتش بزند.
این خبرشب سه شنبه از تلویزیون اریانا نیوز به گونه ویژه نشر شد وبازتاب این خبر در شبکه های اجتماعی دور از انتظار بود .
کاربران فیس بوک با هم رسانی این گزارش ، هرکدام درد مشترک را فریاد کردند و خواستار به پا ایستادن مردم دربرابر این بی عدالتی ها شدند .
بیش از دو صد هزار تن در داخل و خارج از کشور این گزارش را دیده اند و هزاران تن احساسات شان را پای این گزارش ریخته اند ، به قول این کاربران کابل پایتخت بی بند و باری است که هرکس هرکاری دلش بخواهد می کند.
انتقادهای درشت این مردم که از دولت است ، دولتی که درهرمرحله ناکاراخوانده شده است به ویژه محمد اشرف غنی رییس جمهور و عبدالله عبدالله رییس اجرایه ، کسانی که تاحال به وعده های خود برای امنیت مردم این کشور به گونه لازم وفا نکرده اند .
کاربران می گویند ، باید تمام مردم برای دفاع از حق خواهر و مادر وهمسر خود به شهر برایند.
پولیس کابل گفت فیروز روزشنبه خودش را به آتش کشید اما یکی از اقارب نزدیک فیروز درتماسی به من میگوید که این رویداد بامداد روز جمعه صورت گرفته است .
گزارش فرحناز فروتن
اخبار ساحوی
امیدواری برای برقراری آتش بس در لبنان
این رسانه به نقل از سما حبیب، سخنگوی سفارت امریکا در بیروت، افزود: «امریکا از حل تنش بین تل آویو و حزب الله از طریق راههای دیپلوماتیک و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حمایت میکند.»
نجیب میقاتی، صدراعظم لبنان در اظهاراتی گفته است که عاموس هوکشتاین، نماینده ویژه امریکا در راه سرزمینهای اشغالی است و امیدواریم آتش بس در لبنان برقرار شود.
میقاتی افزود: «شرط ما برای آتش بس، اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد و استقرار اردوی لبنان در مرزها است و ما برای اجرای آن آمادگی کامل داریم.»
وی گفت: «اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ به برقراری آرامش درازمدت در جنوب لبنان منجر خواهد شد.»
میقاتی افزود، آتش بس باید با تضمینهای امریکا برقرار شود و ما راهی غیر از اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ نداریم.
وی گفت، حزب الله دیرهنگام با تفکیک جبهه لبنان از غزه موافقت کرد.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه مدعی شد که امریکا پیشنهاد برقراری یک آتشبس ۶۰ روزه بین حزبالله لبنان و رژیم صهیونیستی را مطرحکرده است تا زمینه اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل فراهمشود.
این خبرگزاری در گزارشی به نقل از دو منبع آگاه اعلام کرد که امریکا در حال کار بر روی طرحی برای پایان دادن به خصومتها بین تلآویو و حزبالله لبنان است که براساس آن، ابتدا یک آتش بس ۶۰ روزه بین دو طرف برقرار میشود.
رویترز درباره ماهیت طرح امریکا برای ایجاد آتش بس بین حزب الله لبنان و رژیم اشغالگر، نوشت: «براساس این طرح، در ۲ ماه آتش بس بین طرفین، برای اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل مصوب سال ۲۰۰۶ تلاش خواهد شد.»
این رسانه به نقل از سما حبیب، سخنگوی سفارت امریکا در بیروت، افزود: «امریکا از حل تنش بین تل آویو و حزب الله از طریق راههای دیپلوماتیک و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ حمایت میکند.»
اخبار ساحوی
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند
ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.
وزارت خارجهٔ آلمان روز سهشنبه (هشتم عقرب) گفت که سفیر خود را از ایران فراخوانده و شارژدافیر ایران مقیم آلمان را برای اعتراض برلین نسبت به اعدام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی-ایرانی، احضار کرده است.
وزارت خارجه آلمان با نشر پیامی در شبکه ایکس نوشته است: «ما شدیدترین اعتراض خود را نسبت به اقدامات رژیم ایران ابراز کردهایم و حق اقدامات بیشتر را برای خود محفوظ میداریم.»
در عین حال، ماركس بوتزيل، سفیر آلمان مقیم تهران، در دیدار با وزیر خارجهٔ ایران شدیدترین اعتراض کشورش را نسبت به اعدام جمشید شارمهد مطرح کرد.
پس از این دیدار، انالینا بیربوک، وزیر خارجه آلمان، سفیر کشورش مقیم ایران را برای انجام مشورت به برلین فراخواند.
رسانههای دولتی ایران روز دوشنبه گزارش دادند که جمشید شارمهد، آلمانی-ایرانی تبار و مخالف تهران به اتهام "تروریزم" در آن کشور اعدام شد.
شارمهد، ۶۸ ساله، متهم به طراحی بمگذاری مرگبار سال ۲۰۰۸ در مسجد شیراز بود، اما خانوادهاش این اتهام را رد کرده است.
شارمهد که اقامت دایمی ایالات متحده را نیز داشت، در سال ۲۰۲۳ به اتهام "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد، اتهامی که بر اساس قوانین اسلامی ایران از جرایم سنگین به شمار میرود.
شارمهد سخنگوی گروه "تندر" نیز بود. تندر یک گروه مخالف ایران است که هدف آن احیای سلطنت پهلوی و بازگشت به نظام شاهنشاهی قبل از انقلاب ۱۳۵۷ است.
این گروه که با نام انجمن پادشاهی ایران نیز شناخته میشود، به عنوان یک گروه سیاسی و مخالف فعالیت میکند و خواهان براندازی نظام جمهوری اسلامی و بازگرداندن حکومت تحت حمایت غرب است.
خانوادهٔ شارمهد میگوید که وی در سال ۲۰۲۰ میلادی در دوبی ربوده شد و به جرم "فسادر بر روز زمین" به اعدام محکوم شد.
اعلام خبر اعدام شارمهد واکنشهای گستردهای را در رسانههای اجتماعی برانگیخت. فردریش مرتز، رهبر حزب دموکرات مسیحی آلمان، اعدام شارمهد توسط ایران را یک "جنایت شنیع" خواند و ضمن ابراز همدردی با خانواده و دوستان وی خواهان اخراج سفیر ایران از آلمان شد.
نوربرت روتگن، نماینده پارلمان آلمان، نیز با نشر پیامی در صفحهٔ ایکس در مورد اختطاف، شکنجه و اعدام جمشید شارمهد، انزجار عمیق خود را از "رژیم ملاها" ابراز کرد.
او ضمن همدردی با خانواده شارمهد، این اعدام را نمادی از "شکست سیاست آلمان در قبال ایران" توصیف کرد.
اخبار ساحوی
حزب الله نعیم قاسم را به حیث جانشین نصرالله انتخاب کرد
او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون حزب الله تعیین شد شد.
حزب الله لبنان روز سه شنبه اعلام کرد که نعیم قاسم را به عنوان جانشین سرمنشی این گروه، حسن نصرالله، که بیش از یک ماه پیش در حمله هوایی اسرائیل در جنوب بیروت کشته شد، انتخاب کرده است.
به گزارش رویترز، حزب الله در بیانیهای گفت که مجلس شورای آن قاسم ۷۱ ساله را بر اساس مکانیزم از قبل تعیین شده خود برای انتخاب سرمنشی، انتخاب کرده است.
او در سال ۱۹۹۱ توسط سرمنشی وقت این گروه مسلح به نام عباس الموسوی که سال بعد در حمله هلیکوپتر اسرائیل کشته شد، به عنوان معاون سرمنشی حزب الله تعیین شد.
قاسم زمانی که نصرالله رهبر شد، همچنان در نقش خود باقی ماند و مدتهاست که یکی از سخنگویان برجسته حزبالله بوده و با رسانههای خارجی مصاحبه کرده است.
نصرالله در ۲۷ سپتمبر کشته شد و هاشم صفی الدین از چهره های برجسته حزب الله که گفته میشد به عنوان جانشین او تعیین میشود، یک هفته بعد در حملات اسرائیل جان باخت.
از زمان کشته شدن نصرالله، قاسم سه بیانیه تلویزیونی از جمله یکی در هشتم اکتوبر ارائه کرده است که در آن گفت که حزب الله از تلاشها برای رسیدن به آتشبس برای لبنان حمایت میکند.
-
اخبار ساحوی5 روز ago
تصاویر ماهوارهای حاکی از حمله اسرائیل به تاسیسات راکتی ایران است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
ده نیروی سرحدی ایران در حملهای نزدیک مرز جنوب شرقی کشته شدند
-
جهان5 روز ago
خامنهای: باید قدرت ایران به اسرائیل فهمانده شود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نماینده خاص ازبیکستان: افغانستان حق دارد از دریای آمو استفاده کند
-
جهان3 روز ago
وزیر خارجه کوریای شمالی به مسکو رفت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
امیر جماعت اسلامی پاکستان خواستار گفتگو میان اسلامآباد و کابل شد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
ایران: حمله اسرائیل به ایران با پاسخ مناسب روبرو میشود
-
اخبار ساحوی2 روز ago
آلمان سفیر خود را به دلیل اعدام یک شهروند آلمانی-ایرانی از تهران فراخواند