Connect with us

رویداد های اخیر

نشست بین‌المللی «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در پاکستان برگزار شد

منتشر شده

در

نشست بین‌المللی دو روزه زیر نام «آموزش دختران در جوامع اسلامی» در شهر اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان امروز (شنبه) برگزار شد. طبق اعلامیه حکومت پاکستان، در این نشست ۱۵۰ نماینده از ۴۷ کشور مشمول استادان، عالمان دینی، کارشناسان و فعالان حقوق بشر اشتراک کرده‌اند.

هدف این نشست افزایش آگاهی جوامع مسلمان در مورد اهمیت آموزش دختران گفته شده است.

شهباز شریف، صدراعظم پاکستان ممنوعیت دختران از تحصیل در جوامع اسلامی را نکوهش کرد و گفت که گرفتن حق تحصیل از دختران مانند گرفتن آینده آنان است.

آقای شریف گفت: «علیرغم میراث غنی ما، جهان اسلام از جمله پاکستان با چالش‌های بزرگی در تضمین دسترسی عادلانه به آموزش برای دختران مواجه است. محروم ساختن دختران از آموزش به مثابه محروم ساختن آنان از صدا و انتخاب است و در عین حال محروم ساختن آنان از حق داشتن آینده‌ای روشن است.»

این نشست به میزبانی وزارت معارف پاکستان و با همکاری «سازمان همبستگی جهان اسلام» مستقر در شهر مکه عربستان سعودی برگزار شده و در آن نمایندگان نزدیک به ۵۰ کشور اسلامی و دیگر نهادهای جهانی حضور یافته‌اند.

مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان، نیز در این نشست گفت: «تحصیل کلید پیشرفت و شکوفایی در هر جامعه است. لذا اسلام آموزش علم را یک رکن اساسی برای شکوفایی خود قرار داد و برای بشر به آموزش علم و تحصیل توصیه کرد. براساس هدایات قران، علم تنها برای مردان نیست بلکه یک فریضه برای زنان نیز است. آموزش یک پسر یعنی آموزش یک فرد اما آموزش یک دختر یعنی با سواد ساختن یک خانواده.»

در همین حال، زلمی خلیل‌زاد، نماینده سابق امریکا در امور صلح افغانستان با انتشار پیامی در ایکس نوشته که برگزاری این نشست توسط پاکستان، ناشی از نگرانی صادقانه آن کشور در مورد زنان افغان نیست، بلکه جنبه تبلیغاتی دارد.

آقای خلیل‌زاد نوشته است: «واضح است که این نشست ناشی از هیچ نگرانی صادقانه‌ای در مورد زنان افغان نیست، بلکه یک اقدام تبلیغاتی به عنوان بخشی از درگیری جاری با طالبان است. اما گاهی اوقات، حتی دشمن شما می‌تواند در نهایت به شما لطفی کند. این واقعیت است که محدودیت شدید امارت اسلامی بر تحصیل زنان، غیراسلامی، مضر به منافع ملی کشور و نقض حقوق بشر است.»

پیش از این، وزیر معارف پاکستان گفته بود که از هیأت امارت اسلامی افغانستان نیز برای اشتراک به این نشست دعوت شده اما تاهنوز گزارشی از شرکت هیأت افغانی منتشر نشده است.

این نشست فردا (یکشنبه) نیز ادامه می‌یابد و با مراسم امضای اعلامیه اسلام‌آباد که تعهد مشترک جوامع اسلامی به آموزش زنان و دختران را انعکاس می‌دهد، به پایان خواهد رسید.

رویداد های اخیر

لوی درستیز: ارتش امارت اسلامی به پای خود ایستاده است

Published

on

محمد فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح می‌گوید که در چهار سال گذشته، نیروهای ارتش امارت اسلامی در دفاع و حفاظت از افغانستان هیچ‌گونه تردیدی به خود راه نداده‌اند و امروز ارتش کشور به پای خود ایستاده است.

براساس خبرنامه وزارت دفاع، آقای فطرت این اظهارات را در نشستی با نمایندگان رسانه‌ها، تحلیلگران سیاسی و شماری از مسئولان کشور به‌منظور هماهنگی و تقویت همکاری‌ها بیان کرده و افزوده است: «ملت‌هایی که نمی‌توانند به پای خود بایستند و به دیگران متکی باشند، حتی اگر رشد کنند، قادر به پیشرفت واقعی نخواهند بود.»

فطرت همچنان از نقش رسانه‌ها در تأمین امنیت و همراهی با نیروهای دفاعی کشور قدردانی کرد و تصریح کرد: «ما و شما به‌عنوان فرزندان این سرزمین، باید دست‌به‌دست هم بدهیم و کشور را با هم بسازیم، به نیروهای خود افتخار کنیم و در آبادانی کشور با تمام توان تلاش نماییم. ما ارتشی را ایجاد کرده‌ایم که از شرف، تمامیت ارضی و مرزهای کشور دفاع می‌کند و پاسدار آزادی ماست.»

او تاکید کرد که امارت اسلامی در تلاش است تا ارتش مجهز به سلاح‌های مدرن تشکیل دهد تا در هر شرایطی از خاک کشور دفاع نماید.

وی بیان نمود که ارتش کشور به مردم ثابت کرده که هر کسی با نیت سوء به این سرزمین بنگرد، با پاسخ قاطع و شجاعانه مواجه خواهد شد و به همسایگان نیز ثابت شده است که هرگونه تجاوز به افغانستان، پاسخ چندین‌برابری در پی خواهد داشت.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر صحت‌ عامه در نشست سازمان صحی جهان پیرامون طب سنتی در هند اشتراک کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت‌ عامه امارت اسلامی در جریان سفر رسمی‌اش به هند، در دومین نشست سازمان صحی جهان در مورد طب سنتی اشتراک کرده است.

وزارت صحت عامه امروز (پنجشنبه) در خبرنامه‌ای نوشته است که این نشست با حضور نمایندگان حدود ۱۰۰ کشور، وزرای صحت ۲۳ کشور جهان، متخصصان مسلکی از کشورهای مختلف و مسئولان حوزه‌های مختلف سازمان صحی جهان در هند برگزار شد.

در این نشست، پیرامون معیاری‌سازی طب سنتی، آموزش افراد فعال در این بخش، به رسمیت شناختن طب سنتی به‌عنوان یک واقعیت، و شریک‌سازی تجارب کشورها در این زمینه بحث شده است.

وزارت صحت عامه هدف از اشتراک در این کنفرانس را معیاری‌سازی طب سنتی در افغانستان عنوان کرده و افزوده است که این بخش از چندین دهه بدین‌سو به‌گونه غیرمعیاری و بدون نصاب و اصول مشخص تطبیق می‌شود، اما اخیراً روند تنظیم و سازمان‌دهی آن سرعت گرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!