Connect with us

رویداد های اخیر

نشست خصوصی شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی محدودیت‌‎های تازه در افغانستان

منتشر شده

در

شورای امنیت سازمان ملل از برگزاری یک نشست خصوصی برای بررسی مسایل مربوط به افغانستان خبرداده است.

نماینده دایمی جاپان در شورای امنیت ملل متحد که ریاست دوره‌ای این شورا را به عهده دارد می‌گوید، تصامیم حکومت سرپرست افغانستان در پیوند به منع تعلیم و تحصیل دختران و نیز از بین رفتن فرصت‌های کاری برای زنان خلاف انتظارات جامعه جهانی بوده از همین رو در نشستی که هفته آینده برگزار می شود بر علاوه سایر موضوعات افغانستان روی محدودیت‌های تازه در برابر زنان و دختران بیشتر بحث خواهند شد.

واکنش‌های جهانی با گذشت هر روز نسبت به تصامیم اخیر رهبری امارت اسلامی مبنی بر منع تحصیل و کار زنان و دختران در نهادهای غیر دولتی بیشتر می‌شود.

شورای امنیت سازمان ملل می‌گوید که هفته آینده نشست خصوصی را میان اعضای این شورا برگزار خواهند کرد که در آن مسایل مربوط به افغانستان بگونه جدی بررسی خواهند شد.

نماینده دایمی جاپان در ملل متحد که ریاست دوره ای شورای امنیت را به عهده دارد، می‌گوید که در نشست ویژه شورای امنیت محدودیت‌های تازه در برابر زنان و دختران افغانستان بیشتر از هر مسله دیگری مورد بحث قرار خواهند گرفت.

ایشیکان کیمیهیرو، نماینده دایمی جاپان درسازمان ملل و رییس شورای امنیت گفت:«درمورد افغانستان بلی اوضاع خوب پیش نمی‌رود با توجه به وضعیت برابری جنسیتی یا حضور دختران و خانم‌ها در فرصت‌های کاری و تحصیلی واقعاً آنطور که ما انتظار داریم اتفاق نمی‌افتد، بنابراین این چیزی است که ما قطعاً باید در مورد آن بحث کنیم در کنار این برخی مسایل دیگری مرتبط به افغانستان درنشست شورای امنیت به بحث گرفته خواهد شد.»

همزمان با این رییس شورای پناهنده‌گان ناروی می گوید که بدون حضور و همکاری زنان ارایه برنامه‌های کمک رسانی در افغانستان ممکن نیست و از همین رو این شورا با منع شدن زنان از کار در نهادهای خارجی فعالیت هایش را در افغانستان متوقف کرده است.

یان اگلاند، رییس شورای پناهندگان ناروی گفت:«از زمانی که زنان از کار و بار درسازمان‌های خارجی منع شدند ما تمام کارهای خود را متوقف کردیم و بدون شک این بر میلیون‌ها نیازمند و بیجا شده اثر می‌گذارد. ما نمی توانیم بدون همکاران زن خود فعالیت داشته باشیم درخدمات ما بدون زنان کیفیت نخواهد بود. ما نمی‌توانیم کمک‌های خود را به خانواده‌های که توسط زنان رهبری می‌شوند ارائه کنیم، به مردان اجازه داده نمی‌شود در روستاها با زنان تماس داشته باشند. باید در این خصوص تجدید نظرصورت بگیرد.»

در همین حال شهاب الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم می‌گوید فراگیری علوم دینی و عصری را به مرد و زن فرض می داند و تاکید دارد که افغانستان گهواره علم خواهد شد.

در چند هفته اخیر تصامیم امارت اسلامی مبنی بر بسته شدن پوهنتون به روی محصلان دختر و نیز منع شدن زنان از کار در نهادهای غیری دولتی واکنش‎های تُند جامعه جهانی را به دنبال داشته و به تازه‌گی امریکا هم اعلام کرده است که در روزهای آینده موقف سختی را همراه با شرکایش در برابر کابل اتخاذ خواهند کرد. اما امارت اسلامی از غرب به ویژه ایالات متحده خواسته است که در امور داخلی افغانستان مداخله نکند.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!