Connect with us

رویداد های اخیر

نشست سه‌روزه اسلو با تاکید بر حل مشکلات موجود در افغانستان از راه گفتگو پایان یافت

منتشر شده

در

محمد امین کریم، یکی از اعضای اشتراک‌کنندۀ نشست اسلو در ناروی می‌گوید که اجماع نظر نمایندگان کشورها در این نشست این بود که از خشونت و به انزوا رفتن افغانستان جلوگیری شود و بر حل مشکلات موجود از راه تعامل و گفتگو تلاش صورت گیرد.

آقای کریم در یک نوار صوتی گفته است: «تقریباً اجماع تمامی کشورها به شمول امریکا، روسیه، چین، پاکستان و هندوستان این بود که خشونت در افغانستان راه حل نیست بلکه نه افغانستان منزوی شود، نه با افغانستان برخورد خشن صورت بگیرد، بلکه از طریق تعامل تغییراتی را که ملت افغانستان و جامعه جهانی می‌خواهند، ایجاد شود.»

آقای کریم افزوده که مسایل حقوق بشری به ویژه حقوق زنان، ایجاد حکومت فراگیر و آزادی مطبوعات از مسایل مهمی بود که در این نشست و در دیدارهای حاشیه‌یی آن با هیأت امارت اسلامی مورد بحث قرار گرفت.

در همین حال، شماری از آگاهان به این باوراند که نشست اسلو بیانگر آن است که کشورهای جهان به ویژه ایالات متحده به دنبال آن است تا از هر طریق ممکن مشکلات افغانستان در فضای مسالمت‌آمیز حل و فصل شود. 

در نشست اسلو هیأتی از امارت اسلامی به شمول عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه نیز حضور داشت اما تاکنون حکومت سرپرست در مورد این نشست چیزی نگفته است.  

با این حال، نشست اسلو واکنش‌های شماری از شهروندان افغانستان در ناروی و برخی کشوهای دیگر را نیز به دنبال داشت و با برگزاری اعتراض‌ها از حضور هیأت امارت اسلامی در این نشست انتقاد کردند.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!