Connect with us

رویداد های اخیر

نشست شورای امنیت سازمان ملل پشت دروازه‌های بسته درباره تحولات افغانستان

منتشر شده

در

قرار است فردا (دوشنبه، ۲۱ قوس) نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان برگزار شود.  یک مقام ارشد دیدبان حقوق بشر می‌گوید که این نشست در یازدهم دسمبر به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.  

این نشست برای بحث درمورد عملی شدن پیشنهادات گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان تدویر می‌یابد.

به گفته این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر فقدان شفافیت در مورد گام‌های بعدی جامعه بین‌المللی در مورد افغانستان نگران کننده است.

هیدر بار، معاون بخش زنان دیده بان حقوق بشر می‌گوید: «ما در مورد عدم شفافیت در باره اینکه شورای امنیت ملل متحد چگونه بعد از دریافت گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان گام به جلو خواهد گذاشت، به‌ طور فزاینده نگران هستیم.»

این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر برگزاری نشست‌های عقب دروازه‌های بسته را غیرقابل قبول خوانده و می‌گوید که زنان و دختران و دیگر شهروندان افغان که با نقض حقوق بشری مواجه اند، حق دارند بدانند که در نشست شورای امنیت در چه مورد بحث می‌شود و آن‌ها باید بخشی از این بحث‌ها باشند.

هیدر بار گفت: «نخست نشست خصوصی در عقب دروازه‌های بسته برگزار شد که در آن هماهنگ‌کنندۀ ویژه که روند ارزیابی مستقل را رهبری می‌کرد به کشورهای عضو معلومات داد و به دنبال آن نشست دیگری در عقب دروازه‌های بسته برای بحث درمورد این گزارش برگزار شد و نشستی دیگری در پشت دروازه‌های بسته برگزار خواهد شد و این بار به میزبانی نمایندگی‌های سویس، جاپان و امارات متحدۀ عربی تدویر می‌شود تا درمورد عملی شدن پیشنهاداتی گزارش ارزیابی مستقل درمورد افغانستان بحث شود.»

پیش‌تر شورای امنیت سازمان ملل متحد اعلام کرده که در اواخر ماه جاری میلادی، نشستی ویژه را در مورد اوضاع افغانستان برگزار می‌کند. در این نشست رزا اوتونبایوا، نمایندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان، رئیس کمیتۀ تحریم‌ها بر افغانستان و یک نمایندۀ جامعۀ مدنی اشتراک و گفتگو خواهند کرد.

امارت اسلامی با آن که در مورد این نشست چیزی نمی‌گوید ولی همواره تاکید کرده است که بدون حضور نماینده امارت اسلامی این‌گونه نشست‌ها مثمر واقع نخواهد شد.

فریدون سنیرلی اوغلو، هماهنگ کنندۀ خاص ملل متحد برای افغانستان گزارش ارزیابی‌اش را در مورد این کشور حدود یک ماه پیش به شورای امنیت ملل متحد ارائه کرد و از حکومت سرپرست افغانستان خواست که به حقوق بشر به ویژه حقوق زنان توجه کند به گفته‌ای او ادغام رسمی مجدد افغانستان در تمام سیستم‌ها و نهادهای بین‌المللی مستلزم مشارکت و رهبری زنان افغان است.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!