خبرهای تازه

نشست طالبان با امریکا در ابوظبی وارد دومین روز شد

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

نشست نمایندگان امریکا با گروه طالبان برای دومین روز در امارات متحده عربی ادامه یافت.

نمایندگان امریکا، گروه طالبان، امارات متحده عربی و پاکستان، برای دومین روز به هدف پایان بخشیدن به جنگ ۱۷ ساله در افغانستان در ابوظبی مذاکره کردند.

گروه طالبان می‌گویند که در این دو روز، با نماینده ‌گان امریکا، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و پاکستان دربارۀ چگونگی بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان، امنیت و بازسازی و نیز تلفات غیرنظامیان گفتگوهای مفصلی انجام داده اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع طالبان گفته است که امریکا پیشنهاد آتش ‌بس شش ماهه و نقش دادن به گروه طالبان را در این نشست داده است.

یک مقام طالبان به رویترز می گوید که طالبان در برابر این پیشنهاد امریکا خواهان دو چیز شده اند. اول اینکه رییس اداره‌ موقت آینده کسی تعیین شود که طالبان پیشنهاد می کند و عربستان سعودی، امارات متحد عربی، و پاکستان این پروسه را ضمانت کنند و دوم رهایی زندانیان طالبان، برداشتن تحریم ها از رهبران این گروه و مشخص شدن تاریخ برای خارج شدن نیروهای نظامی امریکا و ناتو از افغانستان، از خواست های دیگری طالبان در نشست ابوظبی بوده است.

با این حال این گفتگو ها از دید شماری از آگاهان امیدوار کننده دانسته می شود.

حسن حقیار، آگاه مسایل سیاسی به آریانا نیوز می گوید: “مذاکرات در فضای خوب جریان دارد. راجع به سرنوشت امریکایی ها در افغانستان، سران هر دو طرف و راجع به دفتر سیاسی طالبان و نیز مذاکره با حکومت افغانستان پیشرفت های خوبی صورت گرفته است”.

افزون بر این حکومت افغانستان هم با خوشبینی بر آغاز گفتگوهای زود هنگام با گروه طالبان می گوید که هیئت ۱۲نفری مذاکره کننده صلح، از بهر گفتگو با جانب طالبان در ابوظبی بسر می برد. اما گروه طالبان هرگونه دیدار با نماینده‌گان حکومت را رد کرده اند.

مجیب الرحمان رحیمی، سخنگوی ریاست اجرایی می گوید: “حکومت افغانستان آماده گی خود را برای آغاز مذاکرات بدون شرط با طالبان اعلام کرده بود، از همین رو این هیئت در ابوظبی بسر می برد”.

همزمان با برگزاری دومین روز نشست ابوظبی، نخست وزیر پاکستان درصفحه تویترش نوشته که کشورش زمینه ساز این گفتگوها بوده است و امیدواری کرده که این نشست فرصت خوبی برای پایان یافتن جنگ ۱۷ ساله در افغانستان باشد.

عارف رحمانی، عضو مجلس نمایندگان می گوید: “روند صلح در افغانستان یک روند معوج و سرچپه، کج دار و مریض است و این روند به باور من موفق نمی شود”.

این درحالی است که فرستاده ویژه سازمان ملل شب گذشته در یک نشست این سازمان در باره افغانستان فرصت‌های پیش آمده برای رسیدن به یک توافق صلح با طالبان درهفده سال گذشته را بی‌پیشینه خواند. تادامیچی یاماموتو تاکید کرد که احتمال واقعی برای پایان دادن به جنگ در افغانستان از راه گفت‌وگوها فراهم شده است.

Trending

خروج از نسخه موبایل