Connect with us

تجارت

نشست کارشناسان در هند در باره صادرات محصولات زراعتی به افغانستان

منتشر شده

در

کارشناسان در نشست شورای منطقه‌ای امرتسر کنفدراسیون صنعت هند بر صادرات هوایی محصولات زراعتی به افغانستان برای تقویت روابط تجارتی و رشد اقتصادی منطقه تأکید کرده اند.

در این نشست، رئیس میدان هوایی امرتسر گفت که در سال گذشته تنها ۹۷۲ تن صادرات و ۲۳۶ تن واردات از طریق این میدان هوایی صورت گرفته که بسیار کمتر از ظرفیت آن است.

ناو دیپ سوری، سفیر پیشین هند در امارات متحده عربی، پیشنهاد ایجاد محور تجارتی امریتسر–کابل–دبی با پروازهای منظم برای افزایش تجارت را ارائه کرد.

مسئولان یک شرکت کارگو نیز گفتند که می‌توانند هر هفته ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ تُن کالا را جابه‌جا کنند، در صورتی که روندهای گمرکی سریع و پروازها مناسب باشد.

این در حالیست که در نومبر سال گذشته، یک مقام وزارت امور خارجه هند اعلام کرد که خدمات حمل‌ونقل هوایی بین هند و افغانستان به زودی راه‌اندازی خواهد شد.

 

تجارت

ازبکستان هدف تجارت ۵ میلیارد دالری با افغانستان را اعلام کرد

به گفته خوجه‌یف، این رقم در جریان یک کنفرانس ویدیویی با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، مطرح شده است.

Published

on

ازبکستان و افغانستان در نظر دارند حجم تجارت دوجانبه را به ۵ میلیارد دالر افزایش دهند. جمشید خوجه‌یف، معاون صدراعظم ازبکستان، این موضوع را در صفحه اجتماعی خود اعلام کرده است.

به گفته خوجه‌یف، این رقم در جریان یک کنفرانس ویدیویی با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت افغانستان، مطرح شده است. وی افزود که در پنج سال گذشته، تجارت میان دو کشور ۲.۵ برابر افزایش یافته و از ۶۵۳ میلیون دالر در سال ۲۰۲۱ به حدود ۱.۷ میلیارد دالر در سال ۲۰۲۵ رسیده است.

معاون صدراعظم ازبکستان همچنان گفته است که دو طرف روی گام‌های عملی برای گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی و نیز آمادگی‌ها برای سفر هیأت افغانستان به ازبکستان گفتگو کرده‌اند.

او افزود که پس از ماه رمضان، قرار است همکاری‌ها به‌گونه عملی از طریق برگزاری یک فروم تجارتی در کابل و تدوین یک نقشه راه با محورهای مشخص، تقویت شود.

 

Continue Reading

تجارت

اجازه انتقال محموله‌های ترانزیتی افغانستان به بنادر کراچی

توقف چندماهه تجارت ترانزیتی، زیان‌های مالی قابل توجهی را به تاجران افغان و پاکستانی وارد کرده و هزاران محموله در بنادر کراچی بلاتکلیف باقی مانده بود.

Published

on

مقام‌های پاکستانی اعلام کرده‌اند که انتقال محموله‌های ترانزیتی افغانستان که برای ماه‌ها در شهرهای چمن و کویته متوقف مانده بود، به بنادر کراچی برای صدور مجدد اجازه داده شده است.

بر بنیاد اعلامیه اداره فدرال عواید پاکستان، روند «انتقال معکوس» تمامی محموله‌های باقی‌مانده به‌سوی بندر کراچی و بندر قاسم رسماً تأیید شده است. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که گذرگاه‌های مهم میان پاکستان و افغانستان از ماه میزان سال گذشته در پی درگیری‌ها مسدود شده و تجارت ترانزیتی افغانستان از مسیر بنادر کراچی متوقف گردیده بود.

بر اساس دستورالعمل جدید، کالاهای تجارتی متوقف‌شده در چمن و کویته مطابق مقررات و تحت نظارت مأموران گمرک به بنادر کراچی منتقل می‌شوند. شرکت‌های ترانسپورتی دارای مجوز مکلف‌اند درخواست رسمی ارائه کنند و هر کاروان، متشکل از حداکثر ۱۵ موتر باربری، با همراهی یک مأمور گمرک حرکت خواهد کرد.

توقف چندماهه تجارت ترانزیتی، زیان‌های مالی قابل توجهی را به تاجران افغان و پاکستانی وارد کرده و هزاران محموله در بنادر کراچی بلاتکلیف باقی مانده بود. انتظار می‌رود اجرای این تصمیم، بخشی از فشارهای اقتصادی بر بازرگانان را کاهش داده و به احیای تدریجی جریان تجارت منطقه‌ای کمک کند.

Continue Reading

تجارت

نشست چارچوب انکشافی ۲۰۲۶؛ تأکید بر خوداتکایی و ثبات اقتصادی افغانستان

بر اساس آمار وزارت اقتصاد، در سال ۲۰۲۵ میلادی حدود یک میلیارد و نُه میلیون دالر کمک جامعه جهانی به سکتورهای مختلف افغانستان اختصاص یافته که ۵۹۰ میلیون دالر آن برای مصارف پروژه‌ای در نظر گرفته شده است.

Published

on

وزارت وزارت اقتصاد افغانستان اعلام کرد که نشست هماهنگی چارچوب انکشافی سال ۲۰۲۶ میلادی سازمان ملل متحد در افغانستان، به‌منظور تحقق اولویت‌های راهبرد انکشافی کشور، تحت ریاست دین محمد حنیف وزیر اقتصاد برگزار شد.

در این نشست، نمایندگان وزارت امور خارجه، یوناما، رؤسای دفاتر سازمان ملل متحد در افغانستان، نمایندگان اتحادیه اروپا و شماری از نهادهای بین‌المللی حضور داشتند. وزیر اقتصاد در سخنان خود، دیدگاه‌ها، وضعیت موجود، دستاوردها و اولویت‌های اقتصادی افغانستان را با اشتراک‌کنندگان شریک ساخت و از همکاری دوامدار نهادهای بین‌المللی در سال‌های دشوار قدردانی کرد.

به گفته وزارت اقتصاد، افغانستان در سال ۲۰۲۵ با چالش‌های جدی اقتصادی، اجتماعی و اقلیمی روبه‌رو بوده است؛ از جمله پیامدهای تغییرات اقلیمی و حوادث طبیعی، اخراج اجباری بیش از دو میلیون مهاجر افغان از کشورهای همسایه، تداوم تحریم‌ها، انجماد ذخایر ارزی و کاهش بی‌سابقه کمک‌های انکشافی و بشردوستانه که به‌گونه مستقیم بر معیشت اقشار آسیب‌پذیر تأثیر گذاشته است.

با وجود این چالش‌ها، امارت اسلامی با تمرکز بر سیاست‌گذاری‌های سنجیده اقتصادی و اولویت‌های ملی، برنامه‌ها و پروژه‌های حمایتی و انکشافی متعددی را تطبیق کرده که به حفظ ثبات نسبی اقتصادی و افزایش رشد اقتصادی نسبت به سال گذشته انجامیده است. تقویت مدیریت اقتصادی، حمایت از تولیدات داخلی، پشتیبانی از سکتور خصوصی، ثبات نرخ اسعار، توسعه صادرات، تطبیق پروژه‌های زیربنایی، مهار تورم و افزایش عواید داخلی از مهم‌ترین عوامل این روند عنوان شده است.

همچنان وزارت اقتصاد نقش سازمان ملل متحد را در پاسخ‌گویی به نیازهای فوری مردم افغانستان مهم دانسته و گفته است که رسیدگی به پیامدهای تغییرات اقلیمی، مشکلات مهاجرین و عودت‌کنندگان، مصونیت غذایی، بهبود معیشت و ارائه خدمات صحی اساسی از عرصه‌هایی بوده که کمک‌های بشردوستانه در آن حیاتی بوده است.

بر اساس آمار وزارت اقتصاد، در سال ۲۰۲۵ میلادی حدود یک میلیارد و نُه میلیون دالر کمک جامعه جهانی به سکتورهای مختلف افغانستان اختصاص یافته که ۵۹۰ میلیون دالر آن برای مصارف پروژه‌ای در نظر گرفته شده است. همچنین آمار اوچا نشان می‌دهد که کمک‌های بشردوستانه در مقایسه با سال گذشته کاهش یافته و تنها ۳۶ درصد از نیاز ۲.۴ میلیارد دالری تأمین شده است.

وزارت اقتصاد تأکید می‌کند که ثبات اقتصادی پایدار تنها از مسیر خوداتکایی، رشد اقتصادمحور و همکاری سازنده با جامعه جهانی قابل تحقق است و راهبرد انکشافی افغانستان به‌عنوان سندی جامع و درازمدت، با هدف انکشاف متوازن، اشتغال‌زایی، کاهش فقر، توسعه زیربناها و حفاظت از محیط زیست تدوین شده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!