Connect with us

رویداد های اخیر

نظر سنجی: ۷۷ درصد شهروندان کشور مخالف حکومت موقت استند

منتشر شده

در

یک منبع معتبر در حکومت به خبرنگاران گفته است که طرف جمهوریت روی طرح جدید و مستقل برای صلح کار را َآغاز کرده است.

به گفته این منبع، این طرح بدیلی برای طرح امریکا خواهد بود و رییس جمهورغنی هم با برگزاری انتخابات زودهنگام موافق است.

محمد عمر داودزی، نماینده ویژه رییس جمهور در امور پاکستان، در این باره گفت:”هرچند رییس جمهور حاضر به یک قربانی شده که او انتخابات زودهنگام است، اما این انتخابات هم از خود شرایط دارد. باید مشوره مردم گرفته شود.”

در همین حال یک نظر سنجی تازه نشان می‌دهد که بیش از ۱۰ درصد مردم افغانستان خواهان برگزاری انتخابات زودهنگام در کشور شده اند.

بر اساس این نظر سنجی

 ۷۷،۶ درصد مردم مخالف حکومت موقت

۱۰،۳ درصد مردم خواهان انتخابات زودهنگام

۵۱ درصد مردم خواهان مدغم شدن طالبان با حکومت

۴۰،۶ درصد مردم نگران آینده افغانستان اند

فرامرز تمنا، رییس پیشین مرکز مطالعات ستراتیژیک، در این باره گفت:”بیشتر مردم نگران سرنوشت شان پسا صلح اند. مردم نمیدانند که آینده آنان چی خواهد شد. کارگزاران بیش از طالبان و داعش به جمهوریت ضربه زده اند.”

در این  نظرسنجی آمده است که  بیش از ۵۳ درصد شهروندان مداخله کشورهای دیگر را در گفت‌وگوهای صلح به زیان کشور خوانده اند.

 ۸۳ درصد شهروندان خواهان نظام جمهوریت و مخالف امارت اند.

الله محمد کاکر، رییس اجرایی خانه صلح و مردم سالاری، در این باره گفت:” طالبان مردم بی‌گناه را می‌کشند اما امریکا با این گروه صلح می‌کند. بیشتر مردم بر نظام امارت بی باور اند.”

این نظر سنجی که از سو خانه صلح و مردم سالار انجام شده است بیش از ۱۲ درصد تلاش های حکومت برای صلح را ناکام خوانده اند و ۱۰ درصد گفته اند که افغانستان به سوی بی ثباتی در حرکت است.

رویداد های اخیر

شمار کشته‌شدگان انفجار در مسجد شیعیان اسلام‌آباد به ۳۱ نفر رسید

Published

on

در پی یک حمله انتحاری در جریان نماز جمعه در یک مسجد اهل تشیع به اسم خدیجة الکبری در اسلام‌آباد، پایتخت پاکستان، دست‌کم ۳۱ نفر کشته و نزدیک به ۱۷۰ تن دیگر زخمی شده‌اند.

به گزارش رویترز، تصاویر منتشرشده از محل حادثه، اجساد خون‌آلودی را نشان می‌داد که بر کف فرش‌شده مسجد افتاده بودند و در اطراف آن‌ها خرده‌شیشه‌ها، آوار و نمازگزاران هراسان دیده می‌شدند.

ده‌ها زخمی دیگر نیز در باغ‌های این مسجد در منطقه‌ای نیمه‌شهری در حومه اسلام‌آباد روی زمین افتاده بودند.

با وجود آن‌که بمب‌گذاری در پایتخت به‌شدت محافظت‌شده پاکستان نادر است، این کشور در سال‌های اخیر با موج فزاینده‌ای از فعالیت‌های شبه‌نظامی روبه‌رو بوده است.

عرفان مِمُن، معاون کمیسر اسلام‌آباد، در بیانیه‌ای گفت: «آمار کشته‌شدگان این انفجار افزایش یافته است. در مجموع ۳۱ نفر جان خود را از دست داده‌اند. شمار مجروحانی که به شفاخانه‌ها منتقل شده‌اند، به ۱۶۹ نفر رسیده‌اند.»

دو مقام پولیس گفتند که مهاجم پیش از منفجر کردن بمب در درِ ورودی مسجد متوقف شده بود. آن‌ها به دلیل نداشتن مجوز برای صحبت با رسانه‌ها، نخواستند نامشان فاش شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و پاکستان از افغانستان خواستند تا علیه گروه‌های شبه‌نظامی اقدام کند

Published

on

ازبیکستان و پاکستان به طور مشترک از افغانستان خواستند تا اقدامات مشخصی علیه گروه‌های شبه‌نظامی انجام دهد. دو کشور تأکید کردند که ثبات در منطقه و پروژه‌های بزرگ اتصال به بهبود شرایط امنیتی در افغانستان بستگی دارد.

این درخواست در بیانیه مشترکی که در پایان سفر رسمی رئیس جمهور ازبیکستان به پاکستان صادر شد، مطرح شده است. دو طرف تأکید کردند که صلح و ثبات در افغانستان برای صلح درازمدت در منطقه، رشد اقتصادی و اجرای موفقیت‌آمیز پروژه خط ‌آهن ازبیکستان-افغانستان-پاکستان ضروری است.

طبق این بیانیه، رهبران هر دو کشور تأکید کردند که چندین سازمان تروریستی همچنان از داخل افغانستان فعالیت می‌کنند و تهدیدات جدی برای امنیت منطقه و جهان ایجاد می‌کنند. آنها از کابل خواستند که «اقدامات فوری و مشخصی» برای برچیدن و از بین بردن همه این گروه‌ها انجام دهد.

امارت اسلامی پیش از این ادعای حضور گروه‌های شبه‌نظامی در افغانستان را رد کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیل‌زاد: کشورهای آسیای مرکزی خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند

Published

on

زلمی خلیل‌زاد، نماینده ویژه پیشین ایالات متحده برای افغانستان، می‌گوید که سران کشورهای آسیای مرکزی در سفر شان به اسلام‌آباد احتمالاً خواستار بهبود سیاست‌های پاکستان در قبال افغانستان شده اند.

خلیل‌زاد در پستی در ایکس تأکید کرد که کشورهای آسیای مرکزی برای حمایت از پروژه‌های تجارتی و اتصالی خود، منافع استراتژیکی در دسترسی به پاکستان و فراتر از آن، از جمله بحر، دارند. او خاطرنشان کرد که این کشورها به ویژه بر توسعه راه‌آهن، لوله گاز، مخابرات و شبکه‌های برق که آسیای مرکزی و پاکستان را به هم متصل می‌کنند، متمرکز هستند – اقدامی که به گفته او منافع پاکستان را نیز تأمین خواهد کرد.

خلیل‌زاد گفت: «البته نقش افغانستان برای برآورده شدن هدف اتصال و توسعه منطقه‌ای حیاتی است. ثبات در افغانستان و روابط خوب پاکستان و افغانستان پیش‌نیاز مطلق اند.»

او ابراز امیدواری کرد که مقامات پاکستانی به توصیه سران کشورهای آسیای مرکزی مبنی بر بهبود سیاست‌های آسلام آباد در قبال افغانستان گوش دهند.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر را در پاکستان انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد کرده و گفته است که نمی‌تواند مسئول امنیت داخل پاکستان باشد.

تجارت بین دو کشور پس از درگیری مرگبار در نزدیکی خط دیورند در ماه اکتوبر همچنان متوقف است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!