Connect with us

رویداد های اخیر

نماینده ویژه اروپا از گفتگوهای صلح نظارت خواهد کرد

منتشر شده

در

قرار است نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان به دعوت رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله از بهر نظارت از گفتگو های صلح به دوحه سفر کند.

آقای توماس نیکلوسن که به تازگی ماموریتش را به عنوان نماینده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان آغاز کرده است می گویدکه طالبان در تلاش رسیدن به قدرت از راه خشونت استند و کشور های منطقه به ویژه از پاکستان باید از نفوذ شان بر طالبان استفاده کرده و روند مذاکرات را سرعت بخشند.

آقای نیکولسن گفته است: “من آرزو دارم که با اعضای مذاکره کننده هر دو تیم در دوحه بحث داشته باشم تا موقف خود را هم بیان کنیم و از آنها هم بشنویم چون ما تنها گفتگو ها صلح را راه دستیابی به صلح می دانیم.”

نمانیده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان می گوید که ماموریتش برای پشتیبانی و پیشبرد روند صلح افغانستان آغاز کرده است و به زودی به پاکستان سفر میکند و از مقام های این کشور می خواهد که با استفاده از نفوذ شان بر مقام های طالبان گفتگو های صلح افغانستان را تسریع ببخشند.

به گفته وی: ” خشونت ها از یک سال به این سو شدت گرفته است و متاسفانه هر روز جان غیر نظامیان را میگیرد که ما را ودار می سازد که خواهان یک آتش بس سراسری شویم و قبول آتش بس به این معنی است که در مورد مردم و آینده افغانستان فکر مکنید.”

از سوی هم در نشست سه جانبه مجازی که میان وزیران کشور های افغانستان، چین و پاکستان بر گزار شده بود وزارت خارجه افغانستان از اسلام آباد انتظار دارد که گام ها راستین برای اغاز گفتگوهای معنی دار صلح بردارد.

 وزیر خارجه پاکستان درین نشست خروج سربازان خارجی از افغانستان را هم فرصت و هم چالش برای رسیدن به صلح می بیند.

محمود قریشی وزیر خارجه پاکستان میگوید: “به باور ما خروج نیرو های خارجی از افغانستان در حالیکه چالش های جدی را به دنبال خواهد داشت،همچنان یک فرصت بی نظیری را هم برای صلح و ثبات در افغانستان و همچنان بردن این کشور از یک درگیری داخلی به یک صلح دوامدار نیز فراهم خواهد ساخت.”

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!