Connect with us

رویداد های اخیر

نهادهای حامی رسانه‌ها حکومت را در پیوند به بررسی ترور خبرنگاران به کوتاهی متهم میکنند

منتشر شده

در

نهادهای پشتیبان رسانه‌ها در افغانستان حکومت را به کوتاهی در پیوند به بررسی پرونده‌های ترورهای خبرنگاران متهم می‌کنند.

این نهادها تایید می کنند که برخی از خبرنگاران به دلیل تهدید بالای امنیتی افغانستان را ترک کرده اند.

مجیب خلوتگر، رییس دیده بان رسانه‌های آزاد افغانستان، در این باره میگوید: “متاسفانه خشونت علیه خبرنگاران کاهش نیافته و یکی از دلایل اش هم بررسی نشدن پرونده‌های خبرنگاران است هرچند حکومت ادعا می‌کند که پرونده‌ها را بررسی کردند ولی یاد ما باشد تنها یک دوسیه انداختن به معنی بررسی نیست.”

عبدالسمع غیرتمل، مسوول هفته نامه اثر در کندهار، در این باره میگوید:”در جریان هفته‌های اخیر شمار از خبرنگاران زون غرب از بهر نبود امنیت و تهدید علیه خبرنگاران از وظیفه شان دست کشیدند و شماری هم کشور را ترک کردند.”

صمیم و حسیب از خبرنگاران اند که در شهر کابل فعالیت میکنند، اما میگویند که اگر وضعیت بهبود نیابد افغانستان را ترک خواهند کرد.

صمیم فیضی، در این باره گفت:”ما هروز با مشکلات دست پنجه نرم می‌کنیم حکومت اطلاعات را در دسترس ما قرار نمیدهد و تهدیدها هم در برابر ما بلند اگر به تامین امنیت جان ما توجه جدی صورت نگیرد مجبور استیم که کشور را ترک کنیم چون هیچ پرونده ترور خبرنگاران درست بررسی نشده”

حسیب صابری، خبرنگار دیگر، در این مورد میگوید:”هر روز بخاطر تهیه گزارش از دفتر که بیرون می‌شویم از اینکه تهدیدها بلند است این واسکت زریهی را می پوشیم تا اینکه از جان ما حفاظت کند.”

وزارت داخله می گوید که پرونده‌ها ترور خبرنگاران را بررسی میکند.

 طارق آرین، سخنگوی وزارت امور داخله، در این باره مگوید:”وزارت داخله از طریق مرکز هماهنگی رسیدگی به خشونت به تمامی پرونده‌های خبرنگاران و فعالان جامعه مدنی در هماهنگی با مسولان رسانه‌ها می پردازد.”

این در حالی است که در سال گذشته میلادی دست کم ۱۱ خبرنگار در کشور جان باخته اند.

به تازه گی نهادهای امنیتی هم گفته اند که چندین مظنون را به ظن حمله بر جان خبرنگاران بازداشت کرده اند.

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!