Connect with us

صحت

نهاد ایمرجنسی: سیستم صحی افغانستان در وضعیت بسیار دشوار قرار دارد

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد شهروندان افغانستان به خدمات صحی رایگان یا ارزان دسترسی ندارند. امارت اسلامی این گزارش را رد می‌کند.

منتشر شده

در

سازمان غیر دولتی ایمرجنسی می‌گوید که سیستم صحی افغانستان در وضعیت بسیار دشوار قرار دارد. این سازمان در گزارشی افزوده که با توجه به رسمیت شناخته نشدن حکومت جدید افغانستان، قطع بودجه اداره توسعه بین‌ المللی امریکا و بی توجهی روز افزون جامعه جهانی، انتظار نمی رود وضعیت سیستم صحی در افغانستان بهبود یابد. 

یافته‌های این گزارش نشان می‌دهد که بیش از ۷۰ درصد شهروندان افغانستان به خدمات صحی رایگان یا ارزان دسترسی ندارند. امارت اسلامی این گزارش را رد می‌کند.

سازمان غیر دولتی  ایمرجنسی در گزارشی درباره وضعیت نظام صحی افغانستان گزارش تازه‌ای را منتشر کرده است. در این گزارش آمده است که صلح در این کشور به معنای پایان جنگ بوده اما پایان پیامدهای آن نبوده است. به گفته این نهاد، در چهار سال گذشته بحران اقتصادی تشدید شده، فقر گسترده‌تر، بیکاری فراگیرتر و ممنوعیت‌های تقریباً کامل بر کار زنان به‌جز در بخش صحت اعمال شده است. همچنین فروپاشی نظام صحی به‌دلیل کاهش بودجه، بحران سلامت در افغانستان را تشدید و بحرانی‌تر کرده است.  ایمرجنسی گفته است که بیش از ۷۰ درصد شهروندان افغانستان به خدمات صحی رایگان یا ارزان دسترسی ندارند.

روسلا میچیو، رئیس سازمان ایمرجنسی گفته است که: «افغان‌ها دهه‌ها از ناامنی صحی رنج برده‌اند. حالا زمان آن است که با رویکردی جامع، از سطح جامعه تا شفاخانه، سیستم درمانی رایگان و کارآمدی برای مردم افغانستان ایجاد شود.»

گزارش می‌افزاید که در بخش خدمات صحی مادر و کودک، ۷۶ درصد زنان برای دریافت خدمات مورد نیاز، ناچار به سفر به ولایت یا کشور دیگر شده‌اند. افزون بر مشکلات زیربنای، ناهنجارهای اجتماعی نیز مانع بزرگی برای تداوی، به‌ویژه برای زنان ایجاد کرده است. انتظار برای معاینه توسط داکتر زن باعث تأخیر در رسیدگی به وضعیت‌های اضطراری می‌شود؛ موضوعی که بارها به مرگ یا ناتوانی منجر شده است. بر اساس یافته‌های گزارش، تأخیر در تداوی برای یک‌چهارم مریضان باعث عقب‌افتادن عمل‌های جراحی شده و یک‌سوم از آن‌ها تأخیر در تداوی را عامل مرگ یا معلولیت ذکر کرده‌اند.

در گزارش این سازمان همچنان آمده که حدود ۵۰ درصد مریضان حاضر در بخش عاجل شفاخانه ایمرجنسی در کابل هنوز قربانیان جنگ هستند که با جراحات ناشی از تیراندازی، انفجار، ماین ضد نفر و زخم‌‌های ناشی از خشونت‌های مسلحانه مراجعه می‌ کنند. اما ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی گزارش سازمان ایمرجنسی را رد کرده و می‌گوید؛ این گزارش مبتنی بر شایعات است، زیرا پس از تسلط امارت اسلامی هیچ درگیری وجود نداشته است.

در پایان، این گزارش ۱۰ پیشنهاد کلیدی برای بهبود وضعیت ارائه می‌دهد، از جمله لغو محدودیت‌های آموزشی و شغلی بر زنان، سرمایه‌گذاری در زیربنا‌های صحی، و به‌کارگیری نیروی متخصص برای ارائه خدمات حیاتی صحی. نهاد ایمرجنسی از جامعه جهانی خواسته است تا افغانستان را در بازسازی نظام صحی اش یاری دهند.

صحت

گشایش شفاخانه تخصصی درمان سوراخ قلب در کابل؛ امید تازه برای بیماران کودک

Published

on

یک شفاخانه تخصصی درمان بیماری‌های قلبی، به‌ویژه سوراخ قلب، از سوی جمعیت هلال‌احمر افغانی در کابل گشایش یافت.

مسئولان جمعیت هلال‌احمر افغانی می‌گویند این مرکز ظرفیت درمان سالانه دو هزار بیمار را دارد و خدمات تشخیص، تداوی و جراحی قلب را به‌گونه رایگان و ۲۴ ساعته ارائه خواهد کرد.

شهاب‌الدین دلاور، رئیس جمعیت هلال‌احمر افغانی، در مراسم افتتاح این شفاخانه گفت که هزینه ساخت این مرکز از بودجه این نهاد تأمین شده است.

به گفته مسئولان، پیش از این بسیاری از بیماران مبتلا به سوراخ قلب برای درمان به شفاخانه‌های خصوصی یا مراکز درمانی بیرون از کشور مراجعه می‌کردند؛ اما با آغاز فعالیت این مرکز، شماری از بیماران، به‌ویژه کودکان، می‌توانند خدمات تخصصی را در داخل کشور دریافت کنند.

عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست‌الوزرا، در مراسم افتتاح این شفاخانه گفت که آغاز فعالیت این مرکز زمینه درمان شمار زیادی از بیماران قلبی نیازمند را فراهم خواهد کرد. او افزود که مشکلات اقتصادی سبب شده بود بسیاری از بیماران در گذشته از دریافت خدمات درمانی لازم محروم بمانند.

رئیس جمعیت هلال‌احمر افغانی تأکید کرد که داکتران متخصص داخلی و خارجی در این مرکز، خدمات درمانی قلب را به بیماران نیازمند به‌گونه ۲۴ ساعته و رایگان ارائه خواهند کرد و تلاش می‌شود خدمات با کیفیت در اختیار بیماران قرار گیرد.

در همین حال، متخصصان این شفاخانه می‌گویند تمامی تجهیزات عصری برای تشخیص و درمان بیماری‌های قلبی در این مرکز فراهم خواهد شد.

با گشایش این شفاخانه، خانواده‌هایی که پیش از این برای درمان بیماری‌های قلبی کودکان با هزینه‌های سنگین و سفر به خارج از کشور روبه‌رو بودند، اکنون می‌توانند به خدمات رایگان و تخصصی در داخل افغانستان دسترسی پیدا کنند.

Continue Reading

صحت

اوچا: خدمات صحی مادران در افغانستان با افزایش نیازها با چالش‌های جدی روبه‌رو است

این نهاد کمبود کارمندان صحی زن، کاهش کمک‌های مالی، کمبود دواهای ضروری و دسترسی محدود به خدمات عاجل ولادی را از عوامل افزایش خطر مرگ مادران و نوزادان عنوان کرده است.

Published

on

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که زنان و دختران در افغانستان همچنان از آسیب‌پذیرترین گروه‌ها در بحران بشردوستانه این کشور هستند و در سال ۲۰۲۶ بیش از ۱۰.۷ میلیون زن و دختر به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

اوچا در تازه‌ترین گزارش خود گفته است که محدودیت‌ها در زمینه رفت‌وآمد، آموزش و کار، دسترسی زنان و دختران به خدمات اساسی را دشوار ساخته و خطرات حفاظتی و آسیب‌پذیری آنان را افزایش داده است.

بر اساس این گزارش، بخش صحت افغانستان با فشارهای گسترده روبه‌رو است و این کشور همچنان یکی از بالاترین میزان‌های مرگ‌ومیر مادران در جهان را دارد. اوچا می‌گوید در سال ۲۰۲۴، میزان مرگ‌ومیر مادران در افغانستان حدود ۶۳۸ مرگ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده ثبت شده که بالاترین رقم در آسیا و هفتمین رقم بلند در جهان است.

این نهاد کمبود کارمندان صحی زن، کاهش کمک‌های مالی، کمبود دواهای ضروری و دسترسی محدود به خدمات عاجل ولادی را از عوامل افزایش خطر مرگ مادران و نوزادان عنوان کرده است؛ به‌ویژه در مناطق روستایی که دسترسی به خدمات صحی دشوارتر است.

اوچا هشدار داده است که ادامه محدودیت‌ها بر آموزش دختران می‌تواند در آینده کمبود بیشتر داکتران، نرس‌ها و قابله‌های زن را در پی داشته باشد. بر اساس برآورد یونیسف، در صورت ادامه وضعیت کنونی، افغانستان تا سال ۲۰۳۰ ممکن است بیش از ۲۵ هزار آموزگار و کارمند صحی زن را از دست بدهد.

این گزارش همچنین به وضعیت شفاخانه ولایتی بامیان اشاره کرده و گفته است که این مرکز یکی از مهم‌ترین مراکز صحی در مناطق مرکزی افغانستان و تنها شفاخانه در این ولایت با بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان است.

به گفته اوچا، کارکنان صحی در بامیان با افزایش نیازها و کمبود منابع روبه‌رو هستند و بسیاری از زنان زمانی به شفاخانه مراجعه می‌کنند که مشکلات دوران بارداری یا ولادت آنان به مرحله جدی رسیده است.

اوچا تأکید کرده است که فاصله‌های طولانی، راه‌های دشوار و امکانات محدود انتقال بیماران از مناطق دوردست، از موانع عمده دسترسی زنان به خدمات عاجل صحی در افغانستان به شمار می‌رود.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت عامه با مسئول نهاد گاوی درباره توسعه خدمات واکسیناسیون روتین گفتگو کرد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه امارت اسلامی، با ویرونیکا ماویا، مسئول اتحاد جهانی واکیسن و مصونیت (گاوی GAVI) برای افغانستان، نمایندگان سازمان جهانی صحت، یونیسف و هیأت مشترک همراه آنان دیدار و گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه وزارت صحت، آقای جلالی در این دیدار درباره گسترش و حمایت از خدمات اولیه صحی، توسعه بیشتر خدمات واکسیناسیون روتین، اولویت‌های وزارت صحت عامه در بخش ارائه خدمات صحی و همکاری‌های نهاد گاوی، به‌گونه مفصل بحث نموده است.

جلالی مبارزه با امراض سرخکان، پولیو و سایر بیماری‌های ساری را از اولویت‌های وزارت صحت عامه دانست و گفت که این وزارت، افزون بر ارائه خدمات وقایوی، برای توسعه خدمات اولیه صحی نیز تلاش می‌کند.

او همچنین به راهبرد واکسیناسیون و استراتژی ملی صحت اشاره کرد و گفت که این اسناد به‌زودی نهایی شده و برای تطبیق با همه طرف‌های مربوط شریک خواهد شد.

اعضای هیأت نیز دیدگاه‌های خود را درباره موضوعات مطرح‌شده بیان کرده و تأکید کردند که اقدامات لازم را در این زمینه انجام خواهند داد.

به گفته آنان، افغانستان همچنان از اولویت‌های نهاد گاوی به شمار می‌رود و این نهاد به همکاری‌های دوامدار خود با افغانستان در بخش صحت و مصونیت ادامه خواهد داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117