اخبار ساحوی

نهم ذوالحجه مصادف است به روز عرفات

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

عرفه به معنای شناخت  و عرفات جایکه حجاج برای نیایش واستجابت دعا و معرفت بیشتر با خداوند پاک به آنجا می روند.

براساس برخی روایات اسلامی، یکجا شدن حضرت آدم (ع) با بی بی حواه پس ازخروج شان ازجنت، خواب حضرت ابراهیم (ع) برای قربانی کردن حضرت اسماعیل، وتاکید جبرائیل (ع) بر حضرت محمد (ص) مبنی برشناخت مناسک حج درمنطقه عرفات اتفاق افتیده است.

سالانه میلیون ها حجاج برای ادای فرایض که رفتن به عرفان نیز یکی از فرایض است برای نیایش به این منطقه میروند.

عرفات نام صحرایی است وسیع و هموار، در دامنه کوهی به نام جبل الرحمه که در جنوب شرقی مکه مکرمه   قرار دارد. طول تقریبی این صحرا دوازده کیلومتر و عرض آن ۵٫۶ کیلومتر است. عرفات در  21کیلومتری مکه واقع شده و بخش عمده آن از حرم شریف خارج می‌باشد.

محمد حسین رضوانی بامیانی یکی از علمای دین فلسفه وجودی عرفات را براساس اصول شریعی مبتنی برشناخت ومعرفت تفسیر نموده گفت:” بر روایت از دو حدیث شریف آنچه که تفسیر میشود اینست که میگویند: زمانیکه جبرئیل علیه سلام مراسم و مناسک حج را به  پیغمبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی یاد داد بعداً پرسید که فهمیدی و در حدیث دیگر هم آمده که حضرت بابای آدم بی بی حوا را در همین منطقه که عرفان نامیده میشود شناخت”.

در سال دهم هجری که پیامبر گرامی اسلام، آخرین حج خود موسوم به حجت الوداع را در سرزمین عرفات انجام داد، برای مسلمانان خطبه‌ای بسیار مهم ایراد فرمود که منشور حقوق بین‌المللی اسلام نام گرفته‌است. در این خطبه، آن حضرت برای آخرین بار بر تمامی ارزشهای دوران جاهلیت خط بطلان کشید و خون‌های جاهلی را تمام شده و سنت‌های گذشته را مطرود ساخت.

قاری ذبیح الله فرقانیار یکی از علمای دینی دیگر میگوید:” روز نهم ذوالحجه که مصادف است به عرفات بعد از زوال آفتاب حجاج نماز پیشین را خوانده به ذکر ، دعا ، تصبیح ، نیایش و عبادت می پردازند که خود وقوف عرفات از جمله فرایض است”.

سالانه میلیون ها مسلمان که برای ادای مناسک حج به عربستان سعودی میروند یک روز قبل ازعید به صحرا یا کوه عر فات ودرکنار کوه جبل الرحمه وقوف می کنند و تمام روز را با دعا، نیایش وطلب امرزش از بارگاه رب العز ت به پایان می برند.

Trending

خروج از نسخه موبایل