Connect with us

رویداد های اخیر

نگاهی به دیپلوماسی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۳

منتشر شده

در

امارت اسلامی سال ۲۰۲۳ میلادی را همچنان با بحران عدم مشروعیت جهانی سپری کرد و نتوانست منحیث یک دولت مشروع جایگاه خود در سازمان ملل متحد را به دست بیاورد.

جامعه جهانی به دلیل رفتار و قوانین سختگیرانه امارت اسلامی در برابر زنان و دختران افغان نیز تحریم‌ها را بر امارت اسلامی در این سال پابرجا گذاشت.

در سال ۲۰۲۳، امارت اسلامی اما در بحث روابط دیپلوماتیک با کشورها به پیشرفت‌هایی نیز دست یافت و چین منحیث نخستین کشور سفیر خود را به گونه رسمی به کابل معرفی کرد.

در این سال تعامل سفارت‌خانه های افغانستان با امارت اسلامی نیز ادامه داشت و در ماه اکتوبر سفارت خانه های افغانستان در نیدرلند و هسپانیه نیز از تعامل خود با وزارت امور خارجه در کابل خبر دادند. در اواخر این سال دیپلومات های همنوا با امارت اسلامی کنترول سفارت و قونسلگری های افغانستان در هند را نیز به دست گرفتند.

در این میان، ایران، همسایه غربی افغانستان در ۲۰۲۳ روی معضل آب دریای هلمند با امارت اسلامی درگیر تنش دیپلوماتیک شد و تا کنون این معضل پایان نیافته است.

پاکستان نیز به دلیل آنچه که حضور وفعالیت تحریک طالبان پاکستان در خاک افغانستان عنوان می‌کند، روابط پُر تنشی با امارت اسلامی در این سال داشت. این تنش‌ها به جایی رسید که اسلام آباد روند اخراج اجباری بیش از یک میلیون مهاجر افغان از این کشور را آغاز کرد.

تحلیلگران اما به این باور اند که کشورهای همسایه و منطقه تاکنون نتوانسته اند روی یک سیاست مشخص برای تعامل با امارت اسلامی توافق کنند. به باور آنان، تحقق این توافق ملزم به عملی شدن شرایط این کشورها و جامعه جهانی از جمله تشکیل حکومت فراگیر و احترام به حقوق زنان و دختران و اقلیت های قومی و مذهبی از سوی امارت اسلامی است.

در ۲۰۲۳، کابینه امارت اسلامی نیز به گونه سرپرست باقی ماند. از سویی هم، برگشت مقامات دولت پیشین و سیاسیون به کشور ادامه داشت و در این سال صدها تن از کشورهای مختلف از طریق این کمیسیون به کشور برگشتند.

با این حال، امارت اسلامی، سال ۲۰۲۳ را پُر دست آورد می‌خواند و تاکید می‌کند که در این سال پیشرفت‌ها در همه عرصه ها بالخصوص در بحث گسترش روابط با کشورها به دست آمده است.

سخنگوی امارت اسلامی اما دلیل عدم حاصل شدن مشروعیت جهانی را برخورد های سلیقه‌ای شماری از کشورها می‌داند که به باور او این کشورها در سازمان ملل متحد نیز دست بالایی دارند.

هرچند امارت اسلامی با حدود بیست کشور روابط دیپلوماتیک برقرار کرده است اما تا کنون هیچ کشوری حاضر به رسمیت شناختن آن به عنوان حکومت افغانستان نشده است. دیده شود که در سال ۲۰۲۴ بحران عدم مشروعیت جهانی امارت اسلامی به نقطه پایانی خود می‌رسد یانه. این پرسش را گذشت زمان پاسخ خواهد داد.

رویداد های اخیر

لاتویا پس از انتشار اسناد اپستین، تحقیقات در مورد قاچاق انسان را آغاز کرد

Published

on

پولیس لاتویا اعلام کرده که این کشور پس از انتشار اسناد مربوط به دوسیه جفری اپستین، مجرم جنسی امریکایی، تحقیقات جنایی در مورد قاچاق احتمالی انسان را آغاز کرده است.

پولیس در بیانیه‌ای اعلام کرد که این تحقیقات بر «استخدام احتمالی اتباع لاتویا برای سوء‌استفاده جنسی در ایالات متحده» متمرکز خواهد بود.

پولیس از قربانیان احتمالی خواسته است تا خود را معرفی کنند.

ادگارز رینکویچ، رئیس جمهور لاتویا، پس از آنکه رادیوی دولتی گزارش داد که اسناد اپستین شامل اطلاعات پاسپورت و جزئیات سفر چندین زن لاتویایی است، خواستار تحقیقات شد.

اریک نیسانس، رئیس اداره مدلینگ ناتالی که در اسناد ذکر شده است، هرگونه اطلاع از تخلف را تکذیب کرد.

انتشار میلیون‌ها سند مربوط به اپستین توسط وزارت عدلیه ایالات متحده، ارتباطات این سرمایه‌دار و مجرم جنسی را با بسیاری از افراد برجسته در سیاست، امور مالی، تحصیلات و تجارت آشکار کرده است. دونالد ترمپ، بیل کلینتون، ایلان ماسک و بیل گیتس در میان این افراد اند.

لتوانیا، همسایه لاتویا، اوایل این هفته تحقیقات خود را در مورد قاچاق انسان آغاز کرده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

۲۸۱ افغان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی داده اند

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که ۲۸۱ شهروند افغانستان در سال ۲۰۲۵ به روسیه درخواست پناهندگی ارائه داده‌اند.

طبق گزارش، افغانستان در جایگاه سوم از لحاظ تعداد درخواست‌های پناهندگی قرار دارد. سوریه با ۳۱۹۶ درخواست در رتبه دوم قرار دارد.

خبرگزارش تاس نوشته است که بیشترین تعداد درخواست‌های پناهندگی را در سال گذشته شهروندان اوکراین (۳۳۳۲) ارائه داده اند.

ازبیکستان (۱۷۶ متقاضی) و آلمان (۱۲۹) نیز در سال گذشته در میان پنج ملیت برتر متقاضی پناهندگی در روسیه بوده اند. در مجموع، ۸۲۲۰ شهروند خارجی در سال ۲۰۲۵ درخواست پناهندگی موقت داده‌اند که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۱۳۴۱ مورد افزایش داشته است.

پناهندگی موقت در روسیه، اقامت قانونی، زمینه کار بدون مجوز، دسترسی به مراقبت‌های صحی تحت پوشش بیمه اجباری، اسناد مسافرتی، فرصت‌های تحصیلی و کمک مالی را فراهم می‌کند. همچنین این اولین قدم برای اخذ اجازه اقامت موقت و در نهایت شهروندی روسیه محسوب می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!