Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی‌ها از افزایش بیماری سرخکان در میان کودکان افغان

منتشر شده

در

سازمان جهانی صحت هشدار میدهد که بیماری سرخکان در میان کودکان افغان رو به افزایش است.

بر اساس ارقام این سازمان، در سال جاری میلادی، حد اقل ۴۳ هزار کودک افغان به بیماری سرخکان مبتلا شده که از این جمله ۲۱۴ کودک جان‌های شان را از دست داده اند.

این سازمان افزوده که این بیماری میان کودکان زیر سن ۵ سال شیوع کرده است.

این سازمان میگوید”حد اقل ۴۳هزار کودک افغان به بیماری سرخکان مبتلا شده اند و از این جمله ۲۱۴ کودک نیز جان‌های شان را از دست داده اند. که ۵درصد از این مرگ و میر را کودکان زیر پنج سال تشکیل می‌دهند واین  رقم نسبت به سال گذشته بیشتر است.”

بر بنیاد آمار وزارت صحت عامه، کندز با یک هزار و ۹۹۷ مورد کابل با ۱ هزار و ۶۹۶ مورد و هلمند با یک هزار و ۴۹۵ مورد بیشترین رقم ابتلایان به سرخکان را در کل کشور دارند.

مسوولان این وزارت می‌گویند که آنها در حال برنامه ریزی برای بیشتر ساختن واکسیناسیون در ماه‌های آینده استند.

جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه، در این باره گفت: ” در سال جاری میلادی بیشترین مبتلا به سرخکان را داشته ایم و ما در تلاش استیم تا ماه می سال جاری کمپاین واکسیاسیون را راه اندازی نمایم و این آمار را تغیر میدهد.”

سازمان جهانی صحت در اواسط ماه مارچ سال جاری، کمپاین واکسیناسیون سرخکان را در افغانستان راه اندازی کرد. اما یک مقام این سازمان گفته که این کمپاین صرف ۱.۲ میلیون کودک افغان را تحت پوشش قرار میدهند.

این در حالی است که برنامه جهانی غذا اخیرا در یک گزارش گفته که ۲۳ میلیون افغان مصونیت غذایی ندارند و این بحران در حال عمیق ‌تر شدن است، بحرانی که می تواند شمار مبتلایان به سوء تغذیه و سرخکان را چند برابر بسازد.

رویداد های اخیر

عایشه وهاب؛ نخستین افغان‌تبار راه‌یافته به کانگرس امریکا

عایشه وهاب دوره باقی‌مانده کرسی سوالول را که در ماه جنوری پایان می‌یابد، تکمیل خواهد کرد و سپس در سوم نومبر بار دیگر برای یک دوره کامل دوساله با ملیسا هرناندز رقابت خواهد کرد.

Published

on

عایشه وهاب، سناتور ایالتی کالیفورنیا، در انتخابات ویژه برای تکمیل دوره باقی‌مانده کرسی اریک سوالول پیروز شد و به عنوان نخستین زن افغان‌تبار به کانگرس ایالات متحده امریکا راه یافت.

بر اساس آخرین نتایج، وهاب با کسب ۵۳ درصد آرا در برابر ۴۷ درصد رقیبش، ملیسا هرناندز، پیروز این رقابت شد. او ۵۱ هزار و ۶۱۰ رأی به دست آورد، در حالی که هرناندز ۴۵ هزار و ۵۹۸ رأی کسب کرد.

وهاب پس از اعلام پیروزی گفت: «این پیروزی متعلق به رأی‌دهندگانی است که به‌روشنی نشان دادند حوزه انتخاباتی ما قابل خریدن نیست.» او افزود که در جریان یکی از پرهزینه‌ترین رقابت‌های انتخاباتی، بر مسائل مردم تمرکز کرده و برای منطقه‌ای که در آن بزرگ شده، مبارزه خواهد کرد.

این پیروزی در حالی به دست آمد که گروه‌های سیاسی بیرونی بیش از پنج میلیون دالر برای حمایت از هرناندز یا مخالفت با وهاب هزینه کرده بودند. از جمله، بیش از ۲.۴ میلیون دالر از سوی «پروژه دموکراسی متحد»، وابسته به کمیته امور عمومی امریکا و اسرائیل، در این رقابت مصرف شده است.

عایشه وهاب دوره باقی‌مانده کرسی سوالول را که در ماه جنوری پایان می‌یابد، تکمیل خواهد کرد و سپس در سوم نومبر بار دیگر برای یک دوره کامل دوساله با ملیسا هرناندز رقابت خواهد کرد.

وهاب پیش از این عضو شورای شهر هی‌وارد بود و اکنون با این پیروزی، نام خود را به عنوان نخستین افغان‌تبار راه‌یافته به کانگرس امریکا در تاریخ ثبت کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دو کارمند یوناما پس از بیش از یک هفته بازداشت آزاد شدند

سخنگوی سازمان ملل متحد، روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت که این دو کارمند ملی یوناما صبح امروز از بازداشت آزاد شده‌اند و به نظر می‌رسد از وضعیت صحی خوبی برخوردار هستند.

Published

on

دو کارمند افغان هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) پس از بیش از یک هفته بازداشت، آزاد شده‌اند.

استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت که این دو کارمند ملی یوناما صبح امروز از بازداشت آزاد شده‌اند و به نظر می‌رسد از وضعیت صحی خوبی برخوردار هستند.

او گفت: «بر اساس معلومات ما، اتهامات علیه آنان لغو شده است و از آزادی‌شان بسیار خرسند هستیم.»

دوجاریک افزود که یوناما تاکنون از دلیل بازداشت این دو کارمند آگاه نشده است.

وی تأکید کرد که سازمان ملل همچنان این موضوع را با مقام‌های حاکم در افغانستان پیگیری می‌کند و خواستار تضمین احترام به امتیازات و مصونیت‌های کارکنان سازمان ملل است.

سخنگوی سازمان ملل همچنین به ادامه بازداشت کارکنان این نهاد در یمن اشاره کرد و گفت که ۷۳ تن از همکاران سازمان ملل هنوز در بازداشت حوثی‌ها به سر می‌برند.

یوناما که در سال ۲۰۰۲ تأسیس شد، مأموریت دارد از مردم افغانستان حمایت کرده و در تلاش‌های مرتبط با صلح، ثبات و توسعه این کشور همکاری کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

قطر و امارات حمله به یک مکتب در کابل را محکوم کردند

وزارت خارجه امارات متحده عربی نیز این انفجار را به‌شدت محکوم کرده و گفته است که این کشور تمامی اشکال خشونت و تروریسم را که امنیت و ثبات را هدف قرار می‌دهد، رد می‌کند.

Published

on

قطر و امارات متحده عربی انفجار در یک مکتب در کابل را که ده‌ها تن در آن زخمی شدند، به‌شدت محکوم کردند.

وزارت امور خارجه قطر روز پنج‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که دوحه با هرگونه خشونت، تروریسم و اقدامات جنایی، بدون توجه به انگیزه یا اهداف آن، قاطعانه مخالف است.

این وزارت همچنین برای زخمی‌های این رویداد آرزوی بهبودی هرچه زودتر کرده است.

این انفجار روز دوشنبه در مکتب خصوصی شام هدایت در شهرک مهدیه، مربوط به حوزه هژدهم امنیتی شهر کابل، رخ داد.

براساس اطلاعات منابع، در این رویداد دست‌کم ۵۲ تن زخمی شدند. گفته شده است که یک نارنجک دستی حوالی ساعت ۴:۵۵ عصر، در حالی که در دست یک شاگرد بود، منفجر شده است.

در همین حال، وزارت امور خارجه امارات متحده عربی نیز این انفجار را به‌شدت محکوم کرده و گفته است که این کشور تمامی اشکال خشونت و تروریسم را که امنیت و ثبات را هدف قرار می‌دهد، رد می‌کند.

امارات همچنین با مردم افغانستان ابراز همدردی کرده و برای تمامی زخمی‌های این رویداد، شفای عاجل خواسته است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!