Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی اتحادیه اروپا و پاکستان از ادامه خشونت‌ها در افغانستان

منتشر شده

در

اتحادیه اروپا و پاکستان در یک اعلامیه مشترک، که به روز چهار شنبه (۱۴عقرب) نشر شد، از طرفهای درگیر جنگ در افغانستان خواسته اند تا برای صلح و ثبات در افغانستان تلاشهای خود را سرعت ببخشند و از فعالیتهای ویرانکارانه جلوگیری کنند.

رونالد کوبیا، فرستاده ویژه اتحادیه اروپا، گفته که این اعلامیه همچنان به حفظ دست آوردهای ۱۹ سال گذشته خصوصا حقوق زنان و اطفال تاکید کرده است و همچنان خواستار آتش بس انسانی نیز شده است.

کوبیا گفته است که این اقدام را پس از خواستهای سرمنشی عمومی سازمان ملل متحد زیر دست گرفته است.

پس از درخواست دبیر کل سازمان ملل متحد، دولت بارها طالبان را به آتشبس دعوت کرده است. این دعوت اما تاکنون از سوی طالبان پذیرفته نشده است.

در این اعلامیه اتحادیه اروپا و پاکستان تعهد کرده اند که همکاریهای خود را برای آوردن صلح، ثبات و پیشرفت منطقه ادامه میدهند.

در اعلامیه بر مبارزه مشترک با قاچاق انسانی، قاچاق مواد مخدر و تمویل هراسافگنی و پولشویی نیز تاکید شده است.

هر دو کشور گفته است که گفتگوهای میان افغانان به رهبری افغانان به سود خود افغانها است و هر دو طرف باید تلاش کنند تا صلح و ثبات را در افغانستان تامین کنند.

اتحادیه اروپا و پاکستان گفته اند که گفتگوهای میان افغانان باید به هدف حفظ دست آوردهای ۱۹ سال گذشته خصوصا دست آوردهای زنان و جوانان ادامه یابد تا تهداب یک افغانستان آرام و صلح آمیز گذاشته شود.

آنها از جامعه جهانی خواسته است تا از افغانستان حمایت کند تا زمینه برای برگشت مهاجران افغان مساعد شود.

در این اعلامیه آمده است که خشونتها در حالی افزایش یافته اند که منطقه به صلح پایدار خوشبین است و همچنان با خطر شیوع ویروس کرونا نیز مواجه است.

رویداد های اخیر

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت ثبات در افغانستان و پروژه‌های اتصال منطقه‌ای تأکید کردند

Published

on

پاکستان و قزاقستان بر اهمیت صلح و ثبات در افغانستان تأکید کرده و آن را یک ضرورت کلیدی برای پیشبرد همکاری‌های منطقه‌ای خواندند.

این بیانیه مشترک پس از سفر قاسم جومارت توقایف، رئیس جمهور قزاقستان، به اسلام آباد بیان شده است.

طبق اعلامیه، رهبران دو کشور تأکید کردند که خاک افغانستان نباید برای فعالیت‌هایی که امنیت سایر کشورها را تهدید می‌کند، استفاده شود. آنها همچنین توافق کردند که ادغام افغانستان در طرح‌های اقتصادی و اتصال منطقه‌ای به نفع مردم افغانستان و منطقه خواهد بود.

اسلام آباد و آستانه همچنان تعهد خود را برای گسترش دهلیزهای ترانسپورتی، از جمله مسیرهای قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان، قزاقستان-ازبیکستان-افغانستان-پاکستان و قزاقستان-قرغیزستان-چین-پاکستان، مجدداً ابراز کردند.

طبق بیانیه، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، از پیشنهاد رئیس جمهور توقایف برای اتصال آسیای مرکزی و جنوبی از طریق خط آهن افغان ترانس استقبال کرد. علاوه بر این، هر دو طرف به ادارات مربوطه خود دستور دادند تا توسعه خط آهن قزاقستان-ترکمنستان-افغانستان-پاکستان مورد بررسی قرار گیرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت عدلیه امریکا برای رحمن الله لکنوال درخواست مجازات اعدام می‌کند

Published

on

وزارت عدلیه ایالات متحده اعلام کرده است که قصد دارد برای رحمن الله لکنوال، مردی که متهم به تیراندازی به دو عضو گارد ملی در نزدیکی قصر سفید است، درخواست مجازات اعدام کند.

لکنوال در هفته جاری در محکمه فدرال حاضر شد و از اعتراف به ۹ اتهام، از جمله قتل درجه یک، خودداری کرد.

سارنوالان به قاضی گفتند که در حال پیگیری اتهاماتی که منجر به حکم اعدام خواهد شد، هستند.

لکنوال پیش از نقل مکان به ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، با ادارات امریکا در افغانستان کار کرده بود.

او به ظن تیراندازی بر دو عضو گارد ملی امریکا که یکی از آنان جان باخته، بازداشت شده است.

جلسه بعدی محاکمه لکنوال قرار است در ماه می برگزار شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین به شورای امنیت ملل متحد: تهدید تروریزم در افغانستان باید جدی گرفته شود

Published

on

چین به شورای امنیت سازمان ملل متحد هشدار داده است که تهدید تروریزم در افغانستان همچنان جدی است و نیاز به توجه فوری بین‌المللی دارد.

سان لی، نماینده چین، روز چهارشنبه در جلسه شورا در مورد تهدیدات صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از اقدامات تروریستی، گفت سازمان‌هایی مانند داعش، القاعده و جنبش اسلامی ترکستان شرقی هنوز در افغانستان فعالیت می‌کنند و «تهدیدات مداومی» برای این کشور و منطقه ایجاد می‌کنند.

سان به انفجار مرگبار اخیر در یک رستورانت چینی در افغانستان که منجر به کشته شدن هفت نفر شد و داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به عنوان یادآوری توانایی عملیاتی مداوم این گروه اشاره کرد. او از حکومت افغانستان خواست تا «اهمیت زیادی» به مبارزه علیه تروریزم قائل شود و اقدامات مشخصی را برای جلوگیری از تبدیل شدن مجدد این کشور به مرکزی برای شبکه‌های افراطی انجام دهد.

او افزود که چین از همکاری‌های منطقه‌ای عمیق‌تر – به‌ویژه میان کشورهای آسیای مرکزی و از طریق سازمان همکاری شانگهای – برای مقابله مشترک با تهدیدات تروریستی فرامرزی حمایت می‌کند و در عین حال به افغانستان در تقویت اقتصاد خود کمک می‌نماید.

عاصم افتخار احمد، نماینده پاکستان، نیز نگرانی‌هایی را مطرح کرد و گفت که مقامات حاکم افغانستان همچنان «محیطی آزاد» برای گروه‌هایی مانند تحریک طالبان پاکستان، القاعده، داعش-خراسان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی فراهم می‌کنند. او هشدار داد که این سازمان‌ها نه تنها پاکستان، بلکه کل منطقه را به خطر می‌اندازند.

مایک والتز، نماینده ایالات متحده، نیز گفت که داعش-خراسان همچنان یک تهدید مداوم در افغانستان است و بر لزوم تلاش‌های جهانی برای مبارزه با تروریزم تأکید کرد.

کشورهای منطقه بارها نگرانی خود را در مورد تهدیدات تروریستی در افغانستان ابراز کرده‌اند. با این حال، امارت اسلامی این نگرانی‌ها را رد کرده و تأکید نموده است که اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!