Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی سازمان پیمان امنیت جمعی از تهدیدات فزاینده در شمال افغانستان

امارت اسلامی پیش از این همواره حضور و فعالیت گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان زیر اداره‌شان را رد کرده‌اند و گفته‌‌اند که کشور تحت مدیریت آنان تهدیدی برای کشورهای منطقه و جهان نیست.

منتشر شده

در

روزنامه ایزوستیا روسیه گزارش داده است که سازمان پیمان امنیت جمعی از تهدیدات روبه افزایش در شمال افغانستان نگران است.

ناتالیا خاریتونوا؛ سخنگوی سازمان پیمان امنیت جمعی روز سه‌شنبه (۲۶ حمل) به روزنامه ایزوستیا گفت که این سازمان از تهدیدات روبه افزایش امنیتی موجود در ولایت‌های شمالی افغانستان که هم‌مرز با کشورهای عضو این سازمان است، نگران است.

او گفته: «هم‌پیمانان اعضای سازمان پیمان امنیت جمعی نسبت به وضعیت افغانستان و افزایش تهدیدات در ولایت‌های مجاور منطقه امنیت جمعی آسیای مرکزی ابراز نگرانی می‌کنند.»

او تاکید کرده است که در این راستا، اعضای این سازمان بر سیاست گسترش هماهنگی منطقه‌ای در حوزه‌های مبارزه با تروریزم و مبارزه با مواد مخدر تاکید کرده‌اند.

به گفته او تقویت مرز تاجیکستان با افغانستان یکی از گزینه‌های با اهمیت ویژه در راستای مقابله با تهدیدهای موجود است.

هرچند امارت اسلامی پیش از این همواره حضور و فعالیت گروه‌های هراس‌افگن در افغانستان زیر اداره‌شان را رد کرده‌اند و گفته‌‌اند که کشور تحت مدیریت آنان تهدیدی برای کشورهای منطقه و جهان نیست.

اما خاریتونوا می‌گوید که برای سازمان پیمان امنیت جمعی، قلمرو افغانستان منبع چالش‌های مربوط به تروریزم، افراط گرایی و جرایم مرتبط با مواد مخدر است.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!