Connect with us

رویداد های اخیر

نگرانی نهادهای حامی رسانه‌ها از بحران مالی و محدودیت‌ها

منتشر شده

در

فعالان رسانه‌ای افغانستان هشدار می‌دهند، که اگر بحران مالی رسانه‌ها و محدودیت‌های ایجاد شده  رفع نشود در روزهای آینده نشرات بیشتری رسانه‌ها متوقف خواهند شد.

در حال حاضر گفته می‌شود نصف از رسانه‌های کشور به دلیل نبود منابع مالی فعالیت‌های شان را متوقف کرده و اغلب کارمندان رسانه‌ها و خبرنگاران وظایف شان را به دلیل عدم دریافت معاش ماهوار از دست داده اند.

نی یا حمایت کننده رسان‌های آزاد در افغانستان میگوید که این امر سبب شده تا صدها خبرنگار و کارمند رسانه‌ای وظایف شان را از دست بدهند.

نصیرنوری، مسوول داد خواهی دفتر نی، در این باره گفت:”با آغاز امارت اسلامی شماری از رسان‌ها بشته شده است و شماری از رسانه هم از نرسیدن اطلاعات به موقع شکایت دارند وقتی ما به کار خبرنگاری ادامه میدهیم منابع اطلاعاتی کم وجود دارد ما از امارت اسلامی میخواهیم  منابع را به دسترس رسانه‌ها قرار بدهند.”

با این همه مشکلات شماری از رسانه به فعالیت‌های شان را ادامه می‌دهند اما این فعالیت‌ها هم بدون مشکلات مالی نیست.

نبیل نیایش، یک خبرنگار در این باره گفت:”تمام خبرنگران در ولایت فاریاب بیکاراستند و کار برای خبرنگاران محدود شده و خواست ما این است که ما از بی سرنوشتی برایند.”

خبرنگار دیگر در این باره گفت:” در زابل رسانه‌ها مشکلات اقتصادی دارند و تعداد کمی از رسانه‌ها که باقی مانده شاید مسدود شود زیرا اعلانات ندارند و این یک مشکل بزرگ است “

 یکی از دست آوردهای مهم  در ۲۰ سال گذشته  تعدد رسانه‌ها و آزادی بیان گفته می‌شود، که اکنون این دست آورد بزرگ در خطر فروپاشی قرار گرفته است .

اما مسوولان امارت اسلامی می‌گویند که برای حل مشکلات مالی رسان‌ها در راز مدت برنامه‌های در نظر گرفته اند.

انعام الله سمنگانی، عضو کمیته فرهنگی امارت اسلامی، در این باره گفت:” ما کوشش میکنیم در آینده یک بازار نو مارکیت رسانه‌ای خوب را برای رسانه ایجاد کنیم تا از عاید خود استفاده کنند.”

چندی پیش اتحادیه ژورنالیستان افغانستان گفته بود  که بیشتر از ۷۰ در صد از رسانه‌ها کار شان را متوقف کرده و اگر جامعه جهانی به وضعیت رسانه‌ها در افغانستان توجه نکند، شماری دیگر از رسانه ها که تاکنون به فعالیت خود ادامه داده نیز در خطر مسدود شدن قرار خواهند گرفت.

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال به فعالیت خود در افغانستان پایان داد

Published

on

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال فعالیت در افغانستان، روند خروج خود از این کشور را تکمیل کرده و دارایی‌های خود را به غضنفر بانک فروخته است.

این بانک در اطلاعیه‌ای گفته است که معامله مربوطه به تاریخ ۵ نومبر، پس از امضای توافق‌نامه‌های نهایی، دریافت تأییدیه بانک مرکزی پاکستان و د افغانستان بانک و تکمیل سایر شرایط لازم، نهایی شده است.

در این اطلاعیه آمده است: «بانک الفلاح در پی این معامله، فعالیت‌های بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و روند بسته‌شدن شعبه‌هایش در این کشور را مطابق با الزامات قانونی و مقررات مربوط تکمیل خواهد کرد.»

بانک الفلاح فعالیت خود را در کابل در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و خدمات بانکی متعارف و اسلامی را ارائه می‌داد.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

وثیق: داعش از تلگرام و تیک‌تاک برای ارتباط و تمویل مالی استفاده می‌کند

Published

on

عبدالحق وثیق، رئیس عمومی استخبارات افغانستان، می‌گوید که گروه داعش از شبکه‌های اجتماعی، به‌شمول تلگرام و تیک‌تاک، برای برقراری ارتباط، تأمین منابع مالی و انحراف فکری استفاده می‌کند.

آقای وثیق این اظهارات را در نخستین نشست کارشناسان درباره مسائل امنیتی «شانگهای پلاس» در شهر سمرقند ازبیکستان مطرح کرده است.

او گفته است که امارت اسلامی افغانستان بر بنیاد باورها و اعتقادات خود در خط مقدم مبارزه با داعش قرار دارد؛ اما برای از بین بردن ظرفیت‌های تخنیکی یک گروه بین‌المللی مانند داعش با محدودیت‌های جدی روبه‌رو است.

به گفته وثیق، شرکت‌های تکنالوژی و گردانندگان این پلتفرم‌ها در زمینه مقابله با فعالیت‌های داعش با افغانستان همکاری نمی‌کنند و این مسئله زمینه فعالیت بیشتر این گروه را در سطح جهان فراهم می‌سازد.

رئیس عمومی استخبارات افزوده است که داعش هر سال از طریق فعالیت‌های خود در کشورهای مختلف، تلفات زیادی به غیرنظامیان وارد می‌کند.

نشست کارشناسان درباره مسائل امنیتی «شانگهای پلاس» روزهای پنجم و ششم نومبر در سمرقند برگزار شد و در آن نمایندگان ۲۴ کشور و پنج سازمان بین‌المللی درباره مبارزه با تروریزم، افراط‌گرایی و تهدیدهای نوظهور امنیتی گفتگو کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!