خبرهای تازه

نگرانی ها از احتمال وقوع جنگ داخلی با خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

سه مقام ارشد نظامی و سیاسی پیشین آمریکا هشدار می دهند که اگر پس از رسیدن به توافق با طالبان، دولت افغانستان زمینه مشارکت سیاسی فراگیر  را میسر نسازد،  زمینه برای گسترش فعالیت های گروه های هراس افگن و القاعده فراهم خواهد شد — در صورت خروج زود هنگام نیرو های امریکایی از افغانستان جنگ داخلی صورت خواهد گرفت.

کمیته خدمات قوای مسلح مجلس سنای آمریکا، نشستی را زیر نام “راهبرد ایالات متحده آمریکا در افغانستان” بر گزار کرد.

سه مقام ارشد نظامی و سیاسی پیشین امریکا، مشاور پیشین ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان، معاون پیشین رییس ستاد ارتش نیرو های آمریکایی و دستیار معاون پیشین وزارت خارجه، در این نشست حضور داشتند.

محور بحث را مذاکرات صلح با طالبان، خروج نیرو های آمریکایی از افغانستان و نقش کشور های همسایه، در موضوعات افغانستان تشکیل می دهد.

 آقای جان کینی از واشنگتن می خواهد تا از حکومت آینده افغانستان حمایت جدی کرده و با آن کار کند.

پرسش که از آقای کینی مطرح شد این بود که، پیامد خروج شتابزده نیروهای آمریکایی از افغانستان چه خواهد بود؟

کینی در جواب گفت: “فاجعه به بار خواهد آمد. تمام دستآوردها از بین خواهند رفت. داعش و القاعده از این وضعیت سود خواهند برد و به خود سر و سامان خواهند داد. طالبان و دیگر گروه‌های دهشت افگن، خروج آمریکا را به عنوان پیروزی خود در جنگ تبلیغاتی کار خواهند گرفت. جنگ داخلی شعله ور خواهد شد.”

دستیار معاون پیشین وزارت خارجه امریکا می گوید، که اگر پاکستان خواهان رابطۀ خوب با آمریکا است، باید از حمایت طالبان دست بردارد و از حکومت و مشارکت سیاسی در افغانستان حمایت صادقانه نماید.

کولین جکسن، دستیار معاون پیشین وزارت خارجه امریکا، گفت: “دشمنان بیرونی آمریکا دست به کار خواهند شد. ایران به جنگجویان نیابتی خود رو خواهد آورد. پاکستان نفوذ خود را بیشتر کرده و روسیه نیز، وارد عمل خواهد شد.”

مشاور پیشین حمایت قاطع نیز هشدار های را از خروج زود هنگام نیرو های امریکایی از افغانستان خاطرنشان ساخته است.

کمبرلی فیلد مشاور پیشین ماموریت حمایت قاطع گفته است: “حکومت کنونی سرنگون خواهد شد، جنگ‌سالاران حاکم شده و چیزهای زیادی را از دست خواهیم داد.”

هرچند تا حال برنده انتخابات ریاست جمهوری افغانستان مشخص نیست، آقای کینی گفت که رییس جمهور غنی در صدد است تا هزینه‌ های نظامی آن کشور را که آمریکا می‌پردازد، در سال‌های آینده کم کند. او همچنین از قول آقای غنی حکایت کرد که وی با عربستان سعودی، امارات متحده عربی و شماری از کشورهای دیگر در تماس است تا در زمینه تامین مصارف دفاعی افغانستان، کمک آن کشورها را جلب کند.

Trending

خروج از نسخه موبایل