خبرهای تازه

نگرانی ها از افزایش بیماری تب کانگو در افغانستان

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

بیماری تب کانگو در ۲۹ ولایت کشور تشخیص شده که از میان نزدیک به ۳۰۰ مبتلا به این بیماری ۳۲ تن شان جان باخته اند.

وزارت صحت عامه این آمار را تکان دهنده می‌داند و از مردم  می‌خواهد تا برای وقایه این بیماری به رهنمود‌های داکتران توجه جدی کنند.

بیماری تب کانگو از ویروسی که در یک نوع کنه در حیوانات وجود دارد، بوجود می‌آید. این کنه‌ها هم مخزن و هم ناقل این ویروس است. این ویروس می‌تواند حیوانات اهلی و وحشی را مبتلا کند و در صورت تماس انسان‌ها با این حیوانات انسان را دچار بیماری تب کانگو می‌کند. بجز شترمرغ متباقی پرندگان در مقابل این ویروس مقاوم اند.   

این بیماری در مقایسه با سال‌های پیش بیشتر شده است. در هشت ماه نخست امسال ۲۶۷ تن در ۲۹ ولایت کشور به این بیماری مبتلا شده اند.

رییس کنترول امراض ساری می‌گوید که از این میان ۳۲ تن در نتیجه این بیماری جان داده اند و علت اصلی افزایش این بیماری بی توجهی مردم نسبت به کنه‌های که در حیوانات وجود دارد می‌باشد.

داکتر شاه ولی معروفی رییس کنترول امراض ساری وزارت صحت عامه ابراز می‌کند: “بدختانه این بیماری در سال گذشته در هفت ولایت دیده شده، اما در هشت ماه نخست سال روان در ۲۹ ولایت این بیماری مشخص شده و زنگ خطر است برای مردم و از میان ۲۶۷ واقعه ۳۲ تن جان باخته اند.”

وی تاکید می‌ورزد که اگر مردم برای وقایه این بیماری توجه کنند، میزان آن تا اندازه زیادی کاهش خواهد یافت.

مسوولان وزارت صحت تاکید می‌ورزند که نبود نخاس‌ها در ذبع حیوانات و عدم مراعات حفظ الصحه از موارد مهمی است که بیماری کانگو را افزایش داده است. از این رو برای مبارزه با این بیماری همکاری همگان نیاز است، در غیر آنصورت این بیماری ریشه کن نخواهد شد.

Trending

خروج از نسخه موبایل