Connect with us

صحت

نگرانی وزارت صحت از افزایش شیوع ویروس کرونا

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه در حالی که از افزایش شیوع ویروس کرونا در کشور نگرانی دارد می‌گوید که هنوز کیت‌های تشخصیه نوع جهش یافته این بیماری بنام اومیکرون را به دسترس ندارند.

به گفته مسولان این وزارت در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۹ مورد مثبت کرونا در کشور به ثبت رسیده است. مسولان این وزارت از شهروندان کشور می‌خواهد که برای دریافت واکسین کرونا به نزدیک ترین مرکزی صحی مراجعه نمایند.

در همین حال شماری از مریضداران از کمبود دوا و تجهیزات طبی در شفاخانه‌های مختص به تداوی کرونا شاکی اند.

شیوع ویروس کرونا در این شب و روز بار دیگر در کشور افزایش پیدا کرده است. چنان که وزارت صحت عامه می‌گوید در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۹ مورد مثبت از این ویروس در کشور به ثبت رسیده است.

مقام‌های این وزارت در حالی که از افزایش شیوع تازه ویروس کرونا نگرانی دارند می‌گویند کیت‌های تشخیصیه نوع جهش یافته این ویرس را بنام اومیکرون هم در اختیار ندارند.

داکتر جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه دراین باره می‌گوید که:”تعداد واقعیات مثبت کرونا در این چند روز پیشروبه اوج خود رسیده است و علایم این مریضی مانند نوع جهش یافته آن است و کسی نمیداند چون ما کیت‌ها را نداریم و از هموطنان ما میخواهیم که احتیاط نماید .”

در حال حاضر شفاخانه افغان جاپان تنها شفاخانه‌ای است در کابل که به بیماران کرونایی رسیدگی می‌کند اما شماری از کارمندان این شفاخانه می‌گویند که چندین ماه است که معاش خود را دریافت نکرده اند.

در کنار این مشکلات، شماری از مریضداران از نبود دوا و تجهیزات صحی در شفاخانه‌ها شاکی اند.

ناصر، مریضدار دراین باره گفت:”مریض ما علایم که داشت آوردم به اینجا و شفاخانه که هست و تا حال معلوم نیست که کروناست یا خیر .”

نعمت گل، مریضدار دراین باره گفت:”مریض ما دیر می‌شود که اینجه است اما برای پایوازها جای بود باش درست نیست و باید که برای همه ما مشکلات ما کم شود.”

در حالی که نگرانی‌ها از گسترش شیوع کرونا در کشور رو به افزایش است اما هنوز در سطح شهر و در مکان‌های پر ازدحام شمار استفاده کنندگان ماسک انگشت شمار به نظر می‌رسد، فاصله‌های اجتماعی کمتر رعایت می‌شود و روند تبلیغات برای جلوگیری از مصاب شدن به کرونا هم مدتی می‌شود متوقف است.

صحت

وزیر صحت عامه و سازمان جهانی صحت درباره گسترش خدمات صحی گفتگو کردند

Published

on

نور جلال جلالی، وزیر صحت عامه با ادوین سنیزا سالوادور، رئیس دفتر سازمان جهانی صحت در افغانستان دیدار و درباره گسترش خدمات صحی و تقویت هماهنگی‌ها در این کشور گفتگو کرده‌اند.

بر اساس خبرنامه‌ای که روز سه‌شنبه از سوی وزارت صحت عامه منتشر شد، در این نشست مقام‌های سازمان جهانی صحت و شماری از نمایندگان دیگر نیز حضور داشتند و روی اولویت‌های مهم بخش صحت و موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کردند.

در این نشست، طرف‌ها درباره گسترش خدمات صحی در سراسر افغانستان، برنامه‌های ظرفیت‌سازی برای کارکنان صحی و توسعه خدمات مرتبط با درمان سرطان گفتگو نمودند. همچنین موضوعات مربوط به هماهنگی‌های عملیاتی، شفافیت در ارائه خدمات صحی و آمادگی برای نشست‌های آینده در بخش صحت نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در این دیدار، آقای جلالی بر اهمیت تطبیق پروژه‌ها و خدمات صحی مطابق با پالیسی‌های ملی و اسناد استراتژیک وزارت صحت عامه تأکید کرد. او گفت تمامی برنامه‌ها و پروژه‌های صحی باید بر اساس اولویت‌ها و نیازهای تعیین‌شده از سوی این وزارت عملی شوند.

وزیر صحت عامه همچنین از مسئولان سازمان جهانی صحت خواست تا به مسئله شفافیت توجه بیشتری داشته باشند، هماهنگی‌ها با وزارت را تقویت کنند و برای بهبود کیفیت خدمات صحی و دسترسی بهتر مردم به خدمات درمانی اقدامات لازم را روی دست بگیرند.

در همین حال، رئیس دفتر سازمان جهانی صحت در افغانستان بر تعهد این سازمان برای ادامه همکاری نزدیک با وزارت صحت عامه تأکید کرد و گفت که این سازمان تلاش می‌کند خدمات اساسی صحی را مطابق با پالیسی‌ها و اولویت‌های این وزارت تنظیم و ارائه کند.

Continue Reading

صحت

کمبود جدی داکتران متخصص در افغانستان؛ مقام‌ها بر تعهد، اخلاق و گسترش خدمات صحی تأکید کردند

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

Published

on

در مراسم فراغت داکتران متخصص ریاست عمومی اکمال تخصص سال ۱۴۰۴، نور جلال جلالی وزیر صحت عامه با تأکید بر این‌که افغانستان همچنان با کمبود داکتران متخصص روبه‌رو است، گفت که وزارت صحت عامه برای پُر کردن این خلأ و رساندن خدمات صحی به مناطق دوردست کشور، تلاش‌های فشرده و دوامدار را ادامه می‌دهد.

به گفته وزیر صحت عامه، در ۳۱۸ ولسوالی کشور در ساحات موسوم به «سفید» هنوز شفاخانه وجود ندارد و از میان این ساحات، مراحل ابتدایی ساخت شفاخانه‌ها در ۱۰۰ منطقه تکمیل شده است. وی افزود که توسعه زیربناهای صحی و تربیه نیروی متخصص، از اولویت‌های اساسی این وزارت به‌شمار می‌رود.

جلالی همچنان از داکتران و مسئولان صحی خواست تا بر اساس مسئولیت‌های مسلکی و شرعی، با مریضان با اخلاق نیک و رفتار انسانی برخورد کنند و هر مریض را همانند اعضای خانواده خود تداوی نمایند. او تأکید کرد که مسلک طبابت نباید وسیله‌ای برای منفعت‌طلبی مادی باشد، بلکه هدف اصلی باید رضای الهی و خدمت به مردم رنج‌دیده کشور قرار گیرد.

در همین مراسم، حمدالله نعمانی، وزیر مخابرات و تکنالوژی معلوماتی با اشاره به کاهش اعتماد مردم نسبت به برخی داکتران، گفت که با وجود حضور داکتران شایسته و پاک‌نفس، عملکرد شماری که هدف‌شان صرفاً کسب پول است، باعث بی‌اعتمادی مریضان شده است. وی از متخصصان تازه‌فارغ‌شده خواست تا با اخلاص کامل خدمت کرده و اعتماد مردم را دوباره احیا کنند.

همچنان عبدالولی صدیقی، معین مالی و اداری وزارت صحت عامه در سخنان خود گفت: «اگر می‌خواهید آینده‌ای موفق داشته باشید، به مسلک خود متعهد باشید، مسئولیت‌های‌تان را درست ادا کنید و با اخلاص به مردم خدمت نمایید.» وی افزود که تلاش در امور ملی باید هم‌سطح کوشش در امور شخصی باشد.

در ادامه، عبدالباقی حقانی، رئیس اداره ملی امتحانات نیز تأکید کرد که انسان دو مسئولیت اساسی دارد؛ یکی عبادت خداوند و دیگری حفظ صحت و سلامت خویش، و نقش داکتران در تحقق این مسئولیت دوم حیاتی است.

به باور آگاهان سکتور صحی افغانستان بیش از هر زمان  به افراد مسلکی و متخصص نیاز دارد و باید سرمایه‌گذاری‌های بیشتری در این مورد صورت گیرد.

Continue Reading

صحت

برای نخستین‌بار یک شفاخانه تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور افتتاح شد

Published

on

وزارت صحت عامه اعلام نموده که برای نخستین‌بار یک شفاخانه ملی تشخیص و تداوی امراض سرطانی در کشور از سوی این وزارت افتتاح و به فعالیت آغاز کرده است.

در مراسم افتتاح این شفاخانه، نورجلال جلالی، وزیر صحت ‌عامه گفت: «خوشبختانه ما به‌صورت مشترک شفاخانه ۲۰۰ بستر بیماری‌های سرطانی را افتتاح می‌کنیم و امید داریم که این شفاخانه برای بیماران سرطانی یک منبع امید و تداوی باشد.»

آقای جلالی افزود که به‌زودی برنامه‌های آموزشی تخصصی به‌منظور تربیه متخصصان داخلی در این شفاخانه آغاز می‌گردد و اصلاحات لازم برای فراهم‌سازی سهولت‌ها و امکانات بهتر روی دست گرفته شده است.

او تصریح کرد که با همکاری هند، خدمات رادیوتراپی در این شفاخانه فراهم خواهد شد و هند تاکنون یک میلیون دالر کمک شامل ده تُن ادویه و تجهیزات طبی را در بخش تداوی امراض سرطانی ارائه کرده است.a

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!