Connect with us

صحت

نگرانی وزارت صحت از افزایش شیوع ویروس کرونا

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه در حالی که از افزایش شیوع ویروس کرونا در کشور نگرانی دارد می‌گوید که هنوز کیت‌های تشخصیه نوع جهش یافته این بیماری بنام اومیکرون را به دسترس ندارند.

به گفته مسولان این وزارت در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۹ مورد مثبت کرونا در کشور به ثبت رسیده است. مسولان این وزارت از شهروندان کشور می‌خواهد که برای دریافت واکسین کرونا به نزدیک ترین مرکزی صحی مراجعه نمایند.

در همین حال شماری از مریضداران از کمبود دوا و تجهیزات طبی در شفاخانه‌های مختص به تداوی کرونا شاکی اند.

شیوع ویروس کرونا در این شب و روز بار دیگر در کشور افزایش پیدا کرده است. چنان که وزارت صحت عامه می‌گوید در ۲۴ ساعت گذشته ۴۲۹ مورد مثبت از این ویروس در کشور به ثبت رسیده است.

مقام‌های این وزارت در حالی که از افزایش شیوع تازه ویروس کرونا نگرانی دارند می‌گویند کیت‌های تشخیصیه نوع جهش یافته این ویرس را بنام اومیکرون هم در اختیار ندارند.

داکتر جاوید هژیر، سخنگوی وزارت صحت عامه دراین باره می‌گوید که:”تعداد واقعیات مثبت کرونا در این چند روز پیشروبه اوج خود رسیده است و علایم این مریضی مانند نوع جهش یافته آن است و کسی نمیداند چون ما کیت‌ها را نداریم و از هموطنان ما میخواهیم که احتیاط نماید .”

در حال حاضر شفاخانه افغان جاپان تنها شفاخانه‌ای است در کابل که به بیماران کرونایی رسیدگی می‌کند اما شماری از کارمندان این شفاخانه می‌گویند که چندین ماه است که معاش خود را دریافت نکرده اند.

در کنار این مشکلات، شماری از مریضداران از نبود دوا و تجهیزات صحی در شفاخانه‌ها شاکی اند.

ناصر، مریضدار دراین باره گفت:”مریض ما علایم که داشت آوردم به اینجا و شفاخانه که هست و تا حال معلوم نیست که کروناست یا خیر .”

نعمت گل، مریضدار دراین باره گفت:”مریض ما دیر می‌شود که اینجه است اما برای پایوازها جای بود باش درست نیست و باید که برای همه ما مشکلات ما کم شود.”

در حالی که نگرانی‌ها از گسترش شیوع کرونا در کشور رو به افزایش است اما هنوز در سطح شهر و در مکان‌های پر ازدحام شمار استفاده کنندگان ماسک انگشت شمار به نظر می‌رسد، فاصله‌های اجتماعی کمتر رعایت می‌شود و روند تبلیغات برای جلوگیری از مصاب شدن به کرونا هم مدتی می‌شود متوقف است.

صحت

سازمان جهانی صحت خواستار افزایش حمایت از سلامت روان در افغانستان شد

او از شهروندان افغانستان خواست تا به مشکلات یکدیگر گوش دهند، از افراد نیازمند حمایت کنند و با همبستگی اجتماعی نگذارند کسی بدون کمک و مراقبت باقی بماند.

Published

on

سازمان جهانی صحت به مناسبت روز جهانی سلامت روان هشدار داده است که بسیاری از شهروندان افغانستان به‌دلیل از دست دادن عزیزان، مشکلات اقتصادی و دشواری‌های زندگی روزمره، با فشارهای روانی روبه‌رو هستند و به حمایت بیشتر نیاز دارند.

ادوین سنیزا سالوادور، نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، روز شنبه، ۱۰ اکتوبر، با تأکید بر اهمیت سلامت روان گفت که این موضوع باید به اندازه سلامت جسمی مورد توجه قرار گیرد.

او افزود که افرادی که با مشکلات روانی روبه‌رو هستند، باید بدانند که تنها نیستند و دریافت حمایت از خانواده، دوستان و جامعه می‌تواند در بهبود وضعیت آنان نقش مهمی داشته باشد.

سالوادور همچنان بر اهمیت گوش‌دادن با همدلی و بدون قضاوت، حمایت متقابل و گفتگوی آزاد درباره مشکلات روانی تأکید کرد و گفت که چنین اقداماتی می‌تواند به ایجاد خانواده‌های نیرومندتر و جوامع سالم‌تر کمک کند.

نماینده سازمان جهانی صحت در افغانستان، با اشاره به شعار امسال روز جهانی سلامت روان، «سلامت روان در وضعیت‌های اضطراری بشردوستانه»، بر ضرورت شنیدن تجربه‌های واقعی افراد آسیب‌دیده و فراهم‌سازی زمینه برای انعکاس نگرانی‌ها و نیازهای آنان تأکید کرد.

او از شهروندان افغانستان خواست تا به مشکلات یکدیگر گوش دهند، از افراد نیازمند حمایت کنند و با همبستگی اجتماعی نگذارند کسی بدون کمک و مراقبت باقی بماند.

روز جهانی سلامت روان همه‌ساله در دهم اکتوبر به هدف افزایش آگاهی درباره مشکلات روانی، مبارزه با مشکلات اجتماعی مرتبط با بیماری‌های روانی و تشویق مردم به دسترسی به خدمات حمایتی گرامی داشته می‌شود.

Continue Reading

صحت

وزیر صحت عامه خواستار همکاری روسیه برای بهبود خدمات صحی در افغانستان شد

Published

on

نورجلال جلالی، وزیر صحت عامه افغانستان، در جریان سفر رسمی خود به روسیه با میخایل آلبرتویچ موراشکو، وزیر صحت این کشور، دیدار و دو طرف درباره گسترش همکاری‌های صحی گفتگو کرده اند.

وزارت صحت عامه افغانستان گفته است که در این دیدار درباره تقویت سکتور صحی و سیستم صحی، همکاری در زمینه ادویه، واکسین و تجهیزات طبی، ارتقای ظرفیت کارکنان صحی و انتقال تکنالوژی‌های مدرن طبی بحث شده است.

جلالی در این دیدار نیازمندی‌ها و اولویت‌های سکتور صحی افغانستان را تشریح کرده و از روسیه خواسته است در زمینه بهبود کیفیت خدمات صحی، افزایش ظرفیت مسلکی کارکنان و ایجاد امکانات مدرن طبی همکاری بیشتری با افغانستان داشته باشد.

در همین حال، موراشکو آمادگی روسیه را برای گسترش همکاری‌های تخنیکی با افغانستان در بخش صحت اعلام کرده است.

دو طرف همچنین بر تقویت هماهنگی میان نهادهای مربوطه به‌منظور تداوم و گسترش همکاری‌های مشترک صحی تأکید کردند.

Continue Reading

صحت

هلال احمر کندهار: بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی در پنج سال تداوی شده‌اند

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

Published

on

جمعیت هلال احمر کندهار می‌گوید که در پنج سال گذشته، بیش از ۳۰۰۰ مریض روانی، شامل مردان و زنان، در سطح حوزه جنوب کشور در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

مسئولان این نهاد می‌گویند که ۴۰۵ مریض نیز در مرکز تداوی مریضان روانی جمعیت هلال احمر در کندهار تداوی شده و پس از بهبودی به خانه‌های‌شان بازگشته‌اند. این مرکز تنها مرکز در حوزه جنوب کشور است که مریضان روانی این حوزه در آن تحت تداوی قرار می‌گیرند.

بر اساس معلومات مسئولان، در پنج سال گذشته ۱۹۳۶ مریض روانی مرد و ۱۳۳۱ مریض روانی زن در خانه‌های‌شان تحت تداوی قرار گرفته‌اند.

در حال حاضر نیز ۱۵۸ مریض، شامل مردان و زنان، که برای خود یا دیگران خطر ایجاد می‌کنند، در این مرکز نگهداری و تحت تداوی قرار دارند و روند تداوی ۸۰۴ مریض دیگر نیز در خانه‌های‌شان ادامه دارد.

به گفته داکتران، مریضانی که برای جامعه خطر جدی دارند، به‌گونه دوامدار در این مرکز نگهداری شده و تحت تداوی منظم قرار می‌گیرند.

در همین حال، شماری از مریضانی که پیش از این در وضعیت نامناسب به این مرکز آورده شده بودند، اکنون در حال بهبود هستند و از خدماتی که دریافت کرده‌اند، ابراز رضایت می‌کنند.

این در حالی است که با افزایش مشکلات روانی ناشی از فقر و مشکلات خانوادگی، مسئولان ریاست هلال احمر حوزه جنوب می‌گویند که با وجود چالش‌ها، تلاش می‌کنند خدمات روانی را گسترش دهند تا بیماران بیشتری تحت تداوی قرار گیرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!