Connect with us

رویداد های اخیر

نی: خبرنگاران در ساحات جنگی با تهدیدهای جدی روبرو اند

منتشر شده

در

نهاد حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان یا نی گفته که خبرنگاران در ساحات جنگی با تهدیدهای جدی روبرو اند

نی افزوده در مناطقی تحت اداره طالبان شماری از خبرنگاران از فعالیت بازمانده اند.

این درحالی است که درگیری‌های شدید میان نیروهای امنیتی  و طالبان در سراسر کشور به ویژه در شهرها شدت یافته است.

به اساس اطلاعات نی بسیاری از خبرنگاران در مناطقی‌ تحت کنترول طالبان مخفی شده و یا هم از کار دست کشیده و محل خود را ترک کرده اند.

مجیب خلوتگر، رییس اجرایی نهاد حمایت از رسانه‌های آزاد، در این باره گفت:” در مناطقی که در حال حاضر جنگ جریان دارد و دولت در آنجا حکومت دارند مکانی را برای خبرنگاران در نظر گرفته است که در صورت خراب تر شدن وضعت، آنها را به آنجا انتقال دهد.”

نهادهای حامی خبرنگاران وضعیت موجود به ویژه در مناطق جنگی را برای خبرنگاران نگران کننده میداند و می‌گویند که خبرنگاران در وضعیت دشوار زندگی می کنند.

صدیق الله توحیدی، مسوول کمیته مصونیت خبر نگاران، در این مورد گفت:” تعداد از همکاران ما از رسانه‌های که در ولایت‌های سقوط شده متواری شده است”

خبرنگاران از طالبان میخواهند تا آزادی بیان و امنیت خبرنگاران را در نبردها در نظر بیگیرد.

مقدس هاشمی، خبرنگار، در این باره گفت:”متاسفانه طالب که تا دیروز می گفت خبرنگار را آسیب نمی رسانیم، اما حالا میبینیم که خبر نگار را آله دست خود قرار می دهد.”

مدینه مروت، یک خبرنگار دیگر در این باره گفت:” وفتی طالبان میاید رسانه و خبرنگار را زیر فشار قرار می‌دهد آزادی بیان خفه می‌شود و باید نهادهای پشتیبان از رسانه باید صدای شان را بلند کنند.”

این در حالی است که روز گذشته طوفان عمری، دادستان مبارزه با جرایم امنیت داخلی و خارجی مرکز عدلی زندان بگرام و مسوول نشراتی “پکتیا غژ” در ولسوالی ده سبز کابل ترور شد.

دیدبان حمایت از رسانه های آزاد افغانستان “نی” با تایید این رویداد از حکومت می خواهد که عاملان این رویداد را بازداشت و روشن بسازد که رابطه ای میان ترور وی و کار رسانه‌ای اش وجود داشته است یا خیر.

یک منبع امنیتی هم به آریانانیوز تایید می کند که آقای عمر هنگام برگشت از ولسوالی بگرام به کابل در ولسوالی ده سبز ترور شده است.

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به چهار نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، چهار غیرنظامی جان باخته و چهار تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اندرابی: امارت اسلامی با اقدامات ملموس به نگرانی‌های امنیتی پاکستان پاسخ دهد

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در یک نشست خبری گفته است که شهباز شریف، صدراعظم این کشور و صدر جباروف، رئیس‌جمهور قرقیزستان که روز گذشته به اسلام‌آباد سفر کرده بود، هر دو طرف تعهد خود را نسبت به افغانستانی صلح‌آمیز، با ثبات و دارای آینده‌ای پایدار برای افغان‌ها ابراز کرده‌اند.

به گفته طاهر حسین اندرابی، هر دو طرف توافق کردند که امارت اسلامی باید تعهدات خود را در برابر جامعه جهانی عملی کند و برای پاسخ دادن به نگرانی‌های مشروع امنیتی پاکستان، با انجام اقدامات ملموس علیه گروه‌های تروریستی گام بردارد.

این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان بارها تأکید کرده که هیچ گروه تروریستی در خاک افغانستان حضور ندارد و به هیچ‌کس اجازه نخواهد داد از خاک افغانستان علیه کشوری استفاده کند.

امارت اسلامی همچنین گفته است که نگرانی‌های امنیتی در پاکستان، مشکل داخلی این کشور است و خود باید برای مهار هر رویداد امنیتی اقدام کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم مالیزیا خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان شد

Published

on

صدراعظم مالیزیا، داتوک سری انوار ابراهیم، در تماس تیلفونی با صدراعظم پاکستان، شهباز شریف، نسبت به اوضاع نگران‌کننده در امتداد خط فرضی دیورند افغانستان و پاکستان ابراز نگرانی کرده و خواستار حل مسالمت‌آمیز تنش‌های موجود شد.

انوار ابراهیم با نشر یک پیام در فیس‌بوک گفته است که ثبات منطقه برای مالیزیا اهمیت ویژه دارد و تمامی طرف‌ها باید از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی راه‌حلی برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها پیدا کنند.

این تماس در حالی صورت گرفته است که بر اساس گزارش‌های رسانه‌ای، تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از سلسله حملات در ماه اکتوبر در مناطق خط فرضی دیورند افزایش یافته است.

صدراعظم مالیزیا علاوه بر بحث پیرامون وضعیت میان افغانستان و پاکستان، درباره روابط دوجانبه مالیزیا و پاکستان نیز با شهباز شریف تبادل نظر کرده است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!