Connect with us

رویداد های اخیر

هشت سرباز افغان در پی حمله طالبان در کندز کشته و زخمی شدند

منتشر شده

در

در پی حمله طالبان بالای یک پایگاه نیروهای امنیتی در ولایت کندز چهار تن از نیروهای افغان جان باخته و چهار تن دیگر زخم برداشته اند.

یک منبع امنیتی به آریانانیوز میگوید که طالبان ساعت ۱۰ شب گذشته بالای پایگاه جیل تپه ولسوالی علی آباد حمله کردند که پس از چند ساعت نبرد به دلیل نرسیدن نیروی کمکی و وارد شدن تلفات، نظامیان عقب نشینی کرده و پایگاه به دست طالبان افتاده است.

این منبع می افزاید که در این در گیری به طالبان نیز تلفاتی وارد شده اما رقم دقیق آن روشن نیست.

در همین حال مقام های محلی نیز حمله طالبان را تایید کرده اما در مورد تلفات چیزی نمیگویند.

این در حالی است که در هفته های پسین نبرد میان نیروهای افغان و طالبان مسلح افزایش یافته است.

در اوایل این هفته طالبان در شاهراه کندز-تخار بالای یک قرارگاه نیروهای امنیتی حمله کردند.

قول اردوی ۲۱۷ پامیر میگوید که نیروهای افغان برای سرکوب طالبان در منطقه عملیات زمینی و هوایی را راه اندازی کرده بودند.

این قول اردو در اعلامیه ای گفته است: “نیروهای ملی دفاعی و امنیتی روز گذشته درحالت دفاع فعال باضربات هوایی و زمینی حمله طالبان را به عقب زده ، و مسیر شاهراه کندز-تخار بروی مردم باز کردند.”

نیروهای افغان میگویند که در این عملیات ۱۶ طالب مسلح کشته، و ۱۳ تن دیگر آنان زخمی شده اند.

گروه طالبان تا هنوز در این مورد چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117