کوید۱۹

هشدار سازمان جهانی صحت: همه‌گیری کووید-۱۹ پایان نیافته است

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۲, ۱۴۰۱)

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت در اولین روز هفتاد و پنجمین مجمع صحت جهانی در ژنو در سازمان ملل سخنرانی کرد. رئیس سازمان صحت جهانی، با وجود کاهش تعداد مبتلایان به کووید-۱۹ هشدار داده که همه‌گیری مطمئناً تمام نشده است.

به نقل از رویترز رئیس سازمان جهانی صحت هشدار داد”همه‌گیری کووید-۱۹ بی‌تردید تمام نشده است” و تاکید کرد که اگر دولت‌ها شروع به کاهش تدابیر کرونایی کنند، خود و مردمشان را در معرض خطر قرار خواهند داد.

با این حال، گبریسوس برای کسانی که در این نشست حضور داشتند، گفت که در صورت دستیابی به اهداف معین، مرحله حاد همه‌گیری ممکن است امسال به پایان برسد.

وی افزود:”پایان دادن به مرحله حاد همه‌گیری باید اولویت جمعی ما باقی بماند.” رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تاکید کرد که باید مراقب هرگونه تحول ویروس SARS-CoV-2 بود.

گبریسوس هشدار داد:”یادگیری زندگی با کووید نمی‌تواند به این معنی باشد که ما به این ویروس تسلیم می‌شویم؛ این نمی‌تواند به این معنی باشد که ما تقریباً ۵۰ هزار مرگ در هفته را بر اثر یک بیماری قابل پیشگیری و قابل درمان می‌پذیریم.”

وی گفت:”سناریوهای متفاوتی برای چگونگی ادامه روند این بیماری همه‌گیر و چگونگی پایان مرحله حاد آن وجود دارد. اما این خطرناک است که فرض کنیم اومکرون آخرین نسخه این ویروس خواهد بود یا اینکه ما در پایان بازی هستیم.”

وی ادامه داد:”برعکس، در سطح جهانی، شرایط برای ظهور سویه‌های بیشتر ایده‌آل است.”

رئیس سازمان جهانی صحت اظهار کرد که تقریباً یک میلیارد نفر در کشورهای کم درآمد هنوز واکسینه نشده اند و فقط ۶۰ درصد از جمعیت جهان واکسینه شده اند. وی افزود :”آفریقا افزایش نرخ مرگ و میر ناشی از این ویروس را گزارش کرده و قاره‌ای است که کمترین پوشش واکسیناسیون را دارد.”

به گفته گبریسوس تنها ۵۷ کشور ثروتمند ۷۰ درصد مردم خود را واکسینه کرده اند.

وی در ادامه گفت:”در مجموع، ما شاهد تردید افراد درباره واکسیناسیون هستیم که ناشی از اطلاعات نادرست است؛ همه‌گیری با جادو ناپدید نمی‌شود، اما می‌توانیم به آن پایان دهیم.”

در این نشست، رئیس سازمان جهانی صحت همچنین تعهد سیاسی ناکافی برای تولید و توزیع واکسن‌ها و همچنین مسائل مربوط به ظرفیت عملیاتی یا مالی را دلیل پایین بودن نرخ واکسیناسیون در برخی کشورها دانست.

او گفت:”بگذارید به صراحت بگویم، اگر تامین بودجه به صورت فعلی ادامه پیدا کند، سازمان  جهانی صحت با شکست روبرو می‌‍‌شود؛ تغییر پارادایم در صحت جهانی که اکنون مورد نیاز است باید با تغییر پارادایم در تامین بودجه سازمان جهانی صحت مطابقت داشته باشد.”

Trending

خروج از نسخه موبایل