Connect with us

اخبار ساحوی

هشدار والی بلخ؛ خانه‌های که در اختیار اختطاف چیان و داعش قرار گیرد ضبط می‌شوند

منتشر شده

در

قدرت‌الله ابو حمزه والی بلخ هشدار داده است که هرگاه کسی و یا مالکان شهرک‌ها، خانه‌یی را در اختیار اختطاف‌چیان و یا اعضای داعش قرار دهند و یا به کرایه دهند، حکومت این خانه‌ها را ضبط خواهد کرد.

والی بلخ می‌گوید که برای جلوگیری از جا گرفتن اختطاف چیان و اعضای داعش در منازل رهایشی نیاز به حمایت مردم دارند و از باشندگان بلخ میخواهد که با نیروهای امنیتی همکاری نمایند.

به گفته والی بلخ برای تامین امنیت این ولایت میخواهد که مالکان شهرک‌ها و هم چنان مردم به اعضای داعش و اختطاف‌چیان، خانه‌هایی کرایی در اختیار ندهند، زیرا حکومت چنین خانه‌ها را شناسایی و ضبط خواهد کرد. و مالکان آنرا نیز به نهادهای عدلی وقضایی معرفی خواهد کرد.

قدرت‌الله ابو حمزه والی بلخ گفت:« آن خانه‌های که در اختیار اختطافچیان و یا داعشیان قرار داده شوند، پس از شناسایی ضبط می شوند و همچنان وکیل گذر و مالک خانه به سارنوالی معرفی می‌شوند.»

در همین حال این تصمیم ولایت بلخ با واکنش‌های متفاوت فعالان مدنی ولایت بلخ روبه‌رو شده است.

یک تن از فعالان مدنی در ولایت بلخ می‌گوید که:« جرم یک عملی فردی است که میتواند خود آدم مظنون یا فرد متهم باشد. اگر از سوی امارت اسلامی شناسایی شدند وگرفتار شدند باید بعد از تحقیقات آنها را به نهادهای عدلی و قضایی معرفی بکنند.»

هرچند ولایت بلخ یکی از ولایت‌های امن کشور محسوب میشود اما بعضی اوقات رویدادهای ضد امنیت در آن ولایت رخ میدهد. به تازگی هم پسر یک داکتر در شهر مزار شریف ربوده شده است.

اخبار ساحوی

انفجار در شمال چین هشت کشته بر جا گذاشت

Published

on

رسانه‌های دولتی چین گزارش داده اند که انفجاری در یک شرکت کوچک بیوتکنولوژی در شمال این کشور هشت نفر را کشته است.

این انفجار در اوایل صبح شنبه در شوویانگ در ولایت شانشی رخ داده است.

خبرگزاری شینهوا گزارش داد که نماینده قانونی شرکت بیوتکنولوژی «جیاپنگ» بازداشت شده و یک تیم تحقیق در مورد حادثه ایجاد شده است.

شینهوا اعلام کرد که این شرکت در یک منطقه کوهستانی واقع شده و دود زرد تیره از محل حادثه به هوا برخاسته است.

علت انفجار مشخص نشده است.

شرکت بیوتکنولوژی جیاپنگ که در جون ۲۰۲۵ تأسیس شد، در زمینه خوراک حیوانات، محصولات زغال سنگ و مصالح ساختمانی، تحقیقات انجام می‌دهد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

پایان مذاکرات ایران و امریکا در عمان؛ عراقچی می‌گوید «آغاز خوبی» بود

Published

on

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران روز جمعه گفتگوهای این کشور با ایالات متحده در عمان را «آغاز خوبی» توصیف کرد و افزود که این مذاکرات می‌تواند «ادامه‌ خوبی» نیز داشته باشد.

این گفتگوها که با میانجی‌گری عمان برگزار شد، از سرگیری دیپلوماسی هسته‌ای بین تهران و واشنگتن را نشان می‌دهد. رسانه‌های دولتی ایران اعلام کردند این دور از مذاکرات روز جمعه به پایان رسیده و هر دو هیئت به پایتخت‌های خود بازگشته‌اند.

آقای عراقچی در گفتگو با خبرنگاران رسانه‌های دولتی در مسقط گفت پیشرفت این مذاکرات بستگی به امریکا و تصمیم‌هایی دارد که در تهران اتخاذ می‌شود.

عراقچی گفت که یک «چالش قابل توجه» همچنان وجود دارد و به فضای غالب بی‌اعتمادی اشاره کرد. او گفت اولویت ایران غلبه بر این بی‌اعتمادی است و سپس تدوین چارچوب توافق‌شده‌ای برای این مذاکرات و مسائل مطرح‌شده روی میز.

او این گفتگوها را یک دور جدید از دیالوگ پس از هشت ماه پرتلاطم که شامل یک جنگ نیز بود، توصیف کرد و گفت بی‌اعتمادی انباشته‌شده مانع اصلی مذاکرات است.

عراقچی افزود: «اگر همین رویکرد و دیدگاه از سوی طرف مقابل حفظ شود، می‌توانیم در جلسات آینده به چارچوب توافق‌شده‌ای برای این گفتگوها و مسائل مطرح‌شده دست یابیم»، اما افزود که نمی‌خواهد زودهنگام قضاوت کند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، نیز در شبکه اجتماعی ایکس تأیید کرد که دو طرف بر ادامه‌ مذاکرات توافق کرده‌اند و قرار است زمان دور بعدی گفتگوها با مشورت پایتخت‌ها تعیین شود.

Continue Reading

اخبار ساحوی

درگیری خونین در بلوچستان؛ پاکستان با هلیکوپتر و طیاره بدون سرنشین مواضع جنگجویان را پس گرفت

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند.

Published

on

مقام‌های امنیتی پاکستان اعلام کرده‌اند که نیروهای این کشور پس از سه روز درگیری شدید، با استفاده از هلیکوپترها و طیاره‌های بدون سرنشین توانسته‌اند کنترول یک شهر بیابانی در ایالت بلوچستان را از دست اردوی آزادی‌بخش بلوچ پس بگیرند. به‌گفته پولیس، شمار قربانیان خشونت‌های اخیر به ۵۸ تن افزایش یافته است.

این درگیری‌ها پس از موج حملات هماهنگ گروه موسوم به «اردوی آزادی‌بخش بلوچ» در روز شنبه آغاز شد؛ حملاتی که بخش‌های وسیعی از بزرگ‌ترین ایالت پاکستان را فلج کرد. مقام‌های امنیتی می‌گویند در جریان درگیری، ۱۹۷ جنگجو کشته شده‌اند.

جنگجویان در یکی از بزرگ‌ترین عملیات‌های خود، در سراسر بلوچستان حمله کردند که در نتیجه آن، بیش از ۲۲ نیروی امنیتی و ۳۶ غیرنظامی جان باختند. در شهر نوشکی، جنگجویان برای سه روز کنترول پاسگاه پولیس و چند مرکز امنیتی را در دست داشتند تا این‌که نیروهای دولتی بار دیگر شهر را تصرف کردند. 

بلوچستان، ایالتی فقیر اما غنی از منابع طبیعی که با افغانستان و ایران هم‌مرز است، سال‌هاست شاهد شورش‌های مسلحانه جنگجویان بلوچ است. مقام‌های امنیتی گفته‌اند عملیات علیه جنگجویان در دیگر مناطق این ایالت همچنان ادامه دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!