Connect with us

رویداد های اخیر

هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل: پیشرفت‌های خوبی در افغانستان به ویژه در زمینه تامین امنیت و ثبات به وجود آمده است

منتشر شده

در

فریدون سینیرلی اوغلو هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هیأت همراه اش در دیدار با عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان روز گذشته (دوشنبه، اول عقرب) گفته است که پیشرفت‌های خوبی در افغانستان به ویژه در زمینه تامین امنیت و ثبات به وجود آمده است.

در این دیدار فریدون سینیرلی اوغلو در مورد ارزیابی های خویش از افغانستان معلومات داده، گفت که‌ ما تلاش می‌کنیم تا سوءتفاهم میان جامعه بین‌المللی وامارت اسلامی افغانستان رفع گردد.

وی افزود که افغانستان تاریخچه دیرینه دارد و ما می‌خواهیم روابط نیک و حسنه با امارت اسلامی داشته باشیم و آرزو داریم افغانستان در صلح و آرامش با همسایه‌ها و جهان بسر ببرد و عضو فعال جامعه بین‌المللی باشد.

موصوف گفت که باید روی کمک‌های تخنیکی و انکشافی برای افغانستان کار صورت گیرد، زیرا مردم افغانستان به چنین کمک‌ها نیاز دارند.

درهمین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء ضمن خوش آمدید به آنان، گفت: «امارت اسلامی به دنبال تعامل مثبت با جهان در فضای احترام وتعامل متقابل بوده و این گونه نشست‌ها میان مسئولین  امارت اسلامی و ملل متحد در زمینه برطرف نمودن سوءتفاهم‌ها کار نیک است و باید مسائل از طریق گفتگو و دیالوگ حل گردد.»

آقای حنفی با اشاره به انکشافات مثبت بعد از حاکمیت امارت اسلامی، گفت که امنیت کامل در افغانستان تامین شده، کشت، تولید و قاچاق مواد مخدر منع گردیده، جلو فساد اداری گرفته شده، عفو عمومی اعلام گردیده و به قوت خود باقی است، ده‌ها هزار تن معتادین جمع آوری و مورد تداوی قرار گرفته، مطبوعات در چوکات اصول اسلامی و منافع ملی فعالیت دارد و حقوق همه اتباع کشور مطابق اصول اسلامی تنظیم میشود.

وی افزوده است: «ما می‌خواهیم افغانستان را آباد کنیم و به زخم‌های چهار دهه گذشته التیام بخشیم و امارت اسلامی به کسی اجازه نمی‌دهد که از خاک افغانستان علیه امنیت دیگران استفاده کند.»

آقای حنفی همچنان گفت: «ما امیدواریم با ماموریت شما سوءتفاهم‌ها میان امارت اسلامی و جامعه بین‌المللی حل گردد.»

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: بحران بشری در افغانستان می‌تواند ثبات و امنیت منطقه را تهدید کند

Published

on

یک مقام ارشد سازمان ملل متحد هشدار داده است که گسترش بحران بشری در افغانستان می‌تواند پیامدهایی فراتر از مرزهای این کشور داشته باشد و به‌گونه بالقوه بر امنیت و ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.

برونو لمارکیس، معاون نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد در امور افغانستان و هماهنگ‌کننده مقیم و بشردوستانه این سازمان در کشور، روز جمعه گفت که بیش از پنج سال پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، افغانستان در یک «دوراهی دشوار» قرار دارد.

او گفت که ثبات و امنیت نسبی در افغانستان، زیر تأثیر اقتصاد شکننده، محدودیت بر حقوق اساسی و افزایش نیازهای بشردوستانه قرار گرفته است.

لمارکیس محدودیت‌ها بر زنان و دختران را «شدید و گسترده» توصیف کرد و گفت که آنان همچنان با موانع جدی در زمینه آموزش، اشتغال و مشارکت در زندگی عمومی روبه‌رو هستند.

او خاطرنشان کرد که از سال ۲۰۲۱ به این‌سو، بیش از ۲.۶ میلیون دختر از آموزش متوسطه محروم شده‌اند و در حال حاضر شمار محصلان دختر در پوهنتون‌ها به صفر رسیده است.

این مقام سازمان ملل متحد همچنان به پیامدهای بازگشت گسترده مهاجرین افغان اشاره کرد و گفت که از سال ۲۰۲۰ تاکنون، حدود ۶.۷ میلیون افغان به کشور بازگشته‌اند که بسیاری از آنان به‌گونه اجباری از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و ایران، اخراج شده‌اند.

او گفت که بازگشت گسترده مهاجرین فشار بیشتری بر خدمات عامه افغانستان که پیش از این نیز با کمبود ظرفیت روبه‌رو بودند، وارد کرده است. به گفته او، بازگشت‌کنندگان به اسناد قانونی، حمایت‌های حفاظتی و فرصت‌های کاری نیاز فوری دارند.

لمارکیس همچنان از افزایش کشت کوکنار ابراز نگرانی کرد و به گزارش سازمان ملل متحد اشاره کرد که بر بنیاد آن، تولید تریاک در سال ۲۰۲۵، پس از کاهش چشم‌گیر در پی ممنوعیت وضع‌شده از سوی امارت اسلامی در سال ۲۰۲۲، سیصد و سی درصد افزایش یافته است.

او گفت که تلاش‌ها برای جلوگیری از کشت کوکنار باید با فراهم‌کردن منابع جایگزین معیشت برای دهاقین همراه باشد.

در همین حال، پیش‌بینی می‌شود نیازهای بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۷، در پی بازگشت گسترده مهاجرین، بی‌ثباتی منطقه‌ای و خطر رویدادهای شدید آب‌وهوایی ناشی از پدیده ال‌نینو، بیشتر افزایش یابد.

با این حال، کمک‌های مالی بشردوستانه بین‌المللی به افغانستان همچنان کاهش یافته است. به گفته لمارکیس، میزان این کمک‌ها در سال ۲۰۲۳ به دو میلیارد دالر رسید، اما در سال ۲۰۲۵ به یک میلیارد دالر کاهش یافت و در سال ۲۰۲۶ تاکنون تنها ۵۷۰ میلیون دالر به این بخش اختصاص یافته است.

او هشدار داد که کمبود بودجه، خدمات اساسی را با تهدید روبه‌رو کرده است؛ به‌گونه‌ای که انتظار می‌رود حدود ۴۰ درصد مراکز خدمات صحی ابتدایی در فاصله سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۶ بسته شوند. این امر می‌تواند ۷۰۰ مرکز از مجموع یک‌هزار و ۹۰۰ مرکز صحی در سراسر کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

لمارکیس با تأکید بر این‌که پیامدهای این وضعیت «بسیار، بسیار، بسیار جدی» است، از جامعه جهانی خواست که افغانستان را نادیده نگیرد.

او با اشاره به یک ضرب‌المثل در افغانستان گفت: «آنچه در افغانستان اتفاق می‌افتد، در افغانستان باقی نمی‌ماند.»

او افزود: «پیامدهای این وضعیت می‌تواند از مرزهای افغانستان فراتر برود و به‌گونه بالقوه بر امنیت منطقه‌ای، ثبات منطقه و مسیرهای مهاجرت تأثیر بگذارد.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان طرح امریکا برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک خود را بررسی می‌کند

Published

on

وزارت امور خارجه پاکستان می‌گوید گزارش‌ها درباره برنامه اداره دونالد ترمپ برای اخراج افغان‌ها از طریق خاک پاکستان را بررسی می‌کند و برای یافتن راه‌حلی مورد توافق دو طرف، با طرف‌های ذی‌ربط مشورت دارد.

سجاد حیدر خان، سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، روز جمعه در یک نشست خبری این موضوع را بیان کرده و گفته است که اسلام‌آباد به هماهنگی نزدیک با متحدان و شرکای خود متعهد است.

سجاد حیدر خان گفت: «ما همچنان مطابق با تعهدات بین‌المللی و پروتوکول‌های تعیین‌شده خود عمل خواهیم کرد.»

او افزود که این موضوع در دست بررسی قرار دارد و تمام ابعاد آن با مشورت طرف‌های ذی‌ربط، به‌گونه دقیق ارزیابی می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال به فعالیت خود در افغانستان پایان داد

Published

on

بانک الفلاح پاکستان پس از ۲۰ سال فعالیت در افغانستان، روند خروج خود از این کشور را تکمیل کرده و دارایی‌های خود را به غضنفر بانک فروخته است.

این بانک در اطلاعیه‌ای گفته است که معامله مربوطه به تاریخ ۵ نومبر، پس از امضای توافق‌نامه‌های نهایی، دریافت تأییدیه بانک مرکزی پاکستان و د افغانستان بانک و تکمیل سایر شرایط لازم، نهایی شده است.

در این اطلاعیه آمده است: «بانک الفلاح در پی این معامله، فعالیت‌های بانکی خود را در افغانستان متوقف کرده و روند بسته‌شدن شعبه‌هایش در این کشور را مطابق با الزامات قانونی و مقررات مربوط تکمیل خواهد کرد.»

بانک الفلاح فعالیت خود را در کابل در سال ۲۰۰۵ آغاز کرد و خدمات بانکی متعارف و اسلامی را ارائه می‌داد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!