Connect with us

رویداد های اخیر

هند برای اولین بار میزبان یک وزیر امارت اسلامی خواهد بود

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه هند روز جمعه اعلام کرد که کمیته شورای امنیت سازمان ملل متحد به طور موقت ممنوعیت سفر امیر خان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان را لغو کرده است.

متقی که در سال ۲۰۰۱ به دلیل نقشش در فعالیت‌های امارت اسلامی در دوره قبلی تحریم شده بود، قصد داشت در ماه آگست به هند سفر کند، اما نتوانست معافیت لازم را کسب کند. با این حال، به گزارش روزنامه بریتانیایی ایندیپندنت، در ۳۰ سپتمبر، کمیته تحریم‌های ۱۹۸۸ شورای امنیت سازمان ملل متحد – که در حال حاضر ریاست آن را پاکستان بر عهده دارد – معافیتی را تصویب کرده که به متقی اجازه می‌دهد بین ۹ تا ۱۶ اکتوبر به دهلی نو سفر کند.

این اولین سفر رسمی یک مقام ارشد امارت اسلامی به هند از زمان بازگشت آن به قدرت در افغانستان در آگست ۲۰۲۱ خواهد بود. او قرار است در ۱۰ اکتوبر برای مذاکرات سطح بالا با سوبرمنیم جی شنکر، وزیر امور خارجه هند، در دهلی نو دیدار کند.

هند با احتیاط تعامل خود را با امارت اسلامی گسترش داده و طی دو سال گذشته مذاکراتی را با رهبران آن در دوحه و کابل انجام داده است. سفر قریب‌الوقوع متقی نشان دهنده گامی دیگر در رویکرد عمل‌گرایانه دهلی نو نسبت به حاکمیت امارت اسلامی است.

رویداد های اخیر

ایران برای ارائه آموزش مجازی به دانش‌آموزان بازگشته به افغانستان اعلام آمادگی کرد

پیش از این نیز در دیدارهای علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در افغانستان و سیدروح‌الله حسینی، شارژدافیر فرهنگی ایران در کابل با مقامات تعلیمی و پرورش امارت اسلامی، بر ادامه همکاری‌های دوجانبه در زمینه آموزش تأکید شده بود.

Published

on

رئیس مرکز امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت خارجه ایران اعلام کرد که این کشور آمادگی دارد آموزش مجازی با پوشش کامل هزینه‌های سخت‌افزاری را به دانش‌آموزان بازگشته به افغانستان ارائه کند.

 نادر یاراحمدی در این زمینه گفت: «ایران آمادگی ارائه خدمات آموزش آنلاین به دانش‌آموزان در داخل افغانستان را دارد.»

وی افزود: «این پیشنهاد با استقبال یک مسئول بین‌المللی برای مشارکت در تأمین هزینه‌ها مواجه شده است.»

یاراحمدی همچنین آمار اتباع قانونی افغانستان در ایران را بیش از ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت تنها حدود ۳۳ هزار نفر در اردوگاه‌های بین‌المللی زندگی می‌کنند و متباقی در شهرها ساکن هستند.

به گفته وی، تا سال گذشته حدود ۱۲ درصد از جمعیت افغان مقیم ایران را دانش‌آموزان تشکیل می‌دادند که نزدیک به ۱۶ درصد جمعیت دانش‌آموزی ایران را شامل می‌شده است.

وی تأکید کرد با ساخت مکاتب جدید و بهبود کیفیت آموزشی، کمبودها جبران خواهد شد.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش ایران نیز در نشستی با کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR)، با اشاره به تجربه موفق ایران در آموزش از راه دور از طریق اپلیکیشن «شاد» در دوران همه‌گیری کرونا، گفت: «ما آمادگی داریم تمامی دانش‌آموزان افغان را با استفاده از شبکه آموزش محلی و در چارچوب تفاهمنامه همکاری سه‌جانبه، آموزش داده و بر اساس اساسنامه مکاتب مجازی، به آنان مدرک تحصیلی معتبر ارائه دهیم.»

پیش از این نیز در دیدارهای علی‌رضا بیگدلی، سفیر ایران در افغانستان و سیدروح‌الله حسینی، شارژدافیر فرهنگی ایران در کابل با مقامات تعلیمی و پرورش امارت اسلامی، بر ادامه همکاری‌های دوجانبه در زمینه آموزش تأکید شده بود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کمک تازه هند به بخش صحت افغانستان؛ ارسال ده‌ها هزار دوز واکسین به کابل

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

Published

on

هند بار دیگر تعهد خود را برای حمایت از نظام صحی افغانستان تأیید کرد.

رندیـر جایسوال، سخنگوی وزارت خارجه هند، اعلام کرده است که دهلی نو ۶۳هزار و ۷۳۴ دوز واکسین انفلوینزا و مننژیت را به کابل تحویل داده است.

این محموله تازه واکسین در ادامه کمک‌های بشردوستانه هند به افغانستان ارسال شده و قرار است در برنامه‌های وقایوی وزارت صحت عامه مورد استفاده قرار گیرد.

مسوولان صحی می‌گویند این واکسین‌ها در کاهش خطر بیماری‌های فصلی و جلوگیری از شیوع مننژیت نقش مهمی خواهد داشت و کمک می‌کند که خدمات وقایوی در فصل‌های حساس تقویت شود.

هند طی سال‌های اخیر یکی از حامیان عمده سکتور صحی افغانستان بوده و بارها تجهیزات، دارو و واکسین را به کابل ارسال کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

معین مبارزه با مواد مخدر برای اشتراک در نشستی به ازبکستان سفر کرد

Published

on

عبدالرحمن منیر، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله، همراه با هیأت همراه‌اش پس از چاشت امروز (پنجشنبه) به ازبکستان سفر کرد.

براساس خبرنامه وزارت داخله، هدف از این سفر اشتراک در نشست کشورهای عضو مرکز هماهنگی مبارزه با مواد مخدر و معلومات منطقه‌ای کشورهای آسیای مرکزی است.

خبرنامه افزوده است که این نشست به تاریخ ۵ دسمبر ماه جاری میلادی در شهر سمرقند ازبکستان برگزار می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!