Connect with us

رویداد های اخیر

هند سفارت خود را در کابل بازگشایی می‌کند

منتشر شده

در

سوبرمنیم جی‌شنکر، وزیر امور خارجه هند، روز جمعه اعلام کرد که کشورش سفارت خود در کابل را که چهار سال پیش بسته شده بود، بازگشایی خواهد کرد. این اقدام مهمی است که روابط دیپلوماتیک کشور تحت حاکمیت امارات اسلامی را گسترش می‌دهد.

هند پس از آنکه امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ قدرت را به دست گرفت، سفارت خود در کابل را بست، اما یک سال بعد یک دفتر نمایندگی کوچک را برای تسهیل تجارت، حمایت طبی و کمک‌های بشردوستانه باز کرد.

جی شنکر در نشست با متقی گفت: «هند کاملاً به حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال افغانستان متعهد است.»

وی افزود: «همکاری نزدیک‌تر بین ما به توسعه ملی شما و همچنین ثبات و پایداری منطقه‌ کمک می‌کند. برای تقویت این امر، خوشحالم که امروز ارتقای ماموریت تخنیکی هند در کابل به سطح سفارت هند را اعلام کنم.»

جی‌شنکر نگفت که این امر چه زمانی رخ خواهد داد.

در همین حال، امیر خان متقی گفت که فرصت‌های زیادی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان ایجاد شده است و سرمایه‌گذاران هندی می‌توانند در بخش‌های زراعت، صحت، معدن، برق، ترانسپورت و سایر بخش‌ها سرمایه‌گذاری کنند.

او ابراز امیدواری کرد که به مشکلات زندانیان افغان در هند رسیدگی شود تا آنها بتوانند به کشورشان بازگردند، بندر واگه بازگشایی و در بخش صدور ویزه تسهیلات ایجاد گردد.

رویداد های اخیر

هشدار نماینده ایران در مسکو: مداخلات غرب امنیت منطقه را تهدید می‌کند

او با اشاره به تحولات افغانستان، عراق، لیبیا و جنگ اوکراین، حضور و مداخلات غرب را عامل تهدید امنیت منطقه توصیف کرد.

Published

on

کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه، هشدار داده است که مداخلات نظامی و سیاسی غرب در کشورهای منطقه، از جمله افغانستان، عراق و لیبیا، خطرهایی را برای ثبات و امنیت منطقه به همراه داشته است.

جلالی روز جمعه در نشست عمومی کنفرانس سازمان پیمان امنیت جمعی، کشورهای مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای درباره امنیت منطقه‌ای و افغانستان در مسکو سخن گفت.

او با اشاره به تحولات افغانستان، عراق، لیبیا و جنگ اوکراین، حضور و مداخلات غرب را عامل تهدید امنیت منطقه توصیف کرد.

سفیر ایران گفت: «آنچه در سال‌های اخیر در نتیجه مداخلات غرب در امور افغانستان، عراق و لیبیا و سپس جنگ اوکراین رخ داده، نشان‌دهنده تهدیدهایی است که حضور غرب برای امنیت منطقه ما ایجاد می‌کند.»

او همچنان مدعی شد که ایران در جریان یک سال گذشته نیز با مداخلات غرب و آنچه تجاوز نظامی خواند، روبه‌رو بوده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که کشورهای منطقه و سازمان‌های بین‌المللی در تلاش‌اند درباره وضعیت امنیتی افغانستان، تهدیدهای فرامرزی و راه‌های گسترش همکاری‌های منطقه‌ای گفتگو کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر هیأت بلندپایه روسیه به افغانستان؛ گسترش روابط تجارتی در محور گفتگوها

به گفته کابلوف، گسترش روابط تجارتی و همکاری‌های اقتصادی میان کابل و مسکو از محورهای اصلی این سفر خواهد بود.

Published

on

ضمیر کابلوف، نماینده خاص رییس‌جمهور روسیه در امور افغانستان و مشاور وزیر خارجه این کشور، اعلام کرده است که یک هیأت روسی به رهبری الکسی اورچوک، معاون صدراعظم روسیه، به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد.

به گفته کابلوف، گسترش روابط تجارتی و همکاری‌های اقتصادی میان کابل و مسکو از محورهای اصلی این سفر خواهد بود.

کابلوف این موضوع را در نشست سازمان پیمان امنیت جمعی، کشورهای مشترک‌المنافع و سازمان همکاری شانگهای درباره مسایل امنیتی آسیای مرکزی و افغانستان بیان کرده است.

او گفته است که حجم مبادلات تجارتی میان روسیه و افغانستان در نیمه نخست سال جاری میلادی دو برابر شده است.

کابلوف با اشاره به این افزایش گفته است که هرچند میزان تجارت دو کشور در مقایسه با برخی کشورهای دیگر هنوز محدود است، اما رشد آن برای افغانستان اهمیت دارد.

او تأکید کرده است که مسکو تلاش می‌کند روند افزایش مبادلات تجارتی با افغانستان پایدار باشد و همکاری‌های اقتصادی دو کشور گسترش یابد.

نماینده خاص رییس‌جمهور روسیه افزوده است که به‌زودی یک هیأت بلندپایه به رهبری الکسی اورچوک برای پی‌گیری این همکاری‌ها به افغانستان سفر خواهد کرد.

با این حال، تاکنون جزئیات بیشتری درباره تاریخ دقیق سفر و توافق‌های احتمالی این هیأت منتشر نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تشدید بحران گرسنگی در افغانستان؛ ۱۶ میلیون تن با کمبود غذا روبه‌رو اند

در همین حال، جان آیلیف، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان، از افزایش چشم‌گیر سوءتغذیه حاد در میان زنان و کودکان خبر داده است.

Published

on

با نزدیک‌شدن زمستان، بحران غذایی در افغانستان رو به وخامت است و نزدیک به ۱۶ میلیون تن به غذای مورد نیاز خود دسترسی ندارند. هم‌زمان، سوءتغذیه حاد در میان زنان و کودکان نیز افزایش یافته است.

یان ایگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی، هشدار داده است که حدود یک‌سوم جمعیت افغانستان ممکن است در زمستان پیش‌رو با گرسنگی روبه‌رو شوند؛ مگر این‌که کمک‌های فوری و کافی فراهم شود.

به گفته ایگلند، شمار افرادی که به غذای کافی دسترسی ندارند، در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته دو میلیون تن افزایش یافته است. او افزایش بهای مواد اولیه، بیکاری، تغییرات اقلیمی و کاهش کمک‌های بشردوستانه را از عوامل اصلی این بحران دانسته است.

ایگلند گفته است که در جریان سفر ماه گذشته‌اش به کابل و کندهار، مادرانی را ملاقات کرده که از کمبود غذا برای فرزندان‌شان و نگرانی از فرارسیدن زمستان سخن گفته‌اند.

در همین حال، جان آیلیف، رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان، از افزایش چشم‌گیر سوءتغذیه حاد در میان زنان و کودکان خبر داده است.

آیلیف گفته است: «امسال حدود ۱.۳ میلیون زن و کودک بیشتر از سال ۲۰۲۲، یعنی دوره پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، با سوءتغذیه حاد روبه‌رو اند.»

او افزوده است که خروج جامعه جهانی و نزدیک‌شدن اقتصاد افغانستان به فروپاشی، وضعیت را دشوارتر ساخته است.

رییس برنامه جهانی غذا در افغانستان وضعیت کنونی را بسیار جدی توصیف کرده و گفته است که این بحران در حال خارج‌شدن از کنترول است و منابع موجود برای مهار آن کافی نیست.

ایگلند خواستار افزایش فوری کمک‌های بشردوستانه، به‌ویژه برای زنان، کودکان و افغان‌هایی شده است که به‌تازگی از ایران و پاکستان بازگشته‌اند.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که در صورت فراهم‌نشدن منابع مالی و کمک‌های بیشتر، با فرارسیدن زمستان خطر گرسنگی و سوءتغذیه برای میلیون‌ها تن در افغانستان افزایش خواهد یافت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!