Connect with us

رویداد های اخیر

هنرمندان افغان: طالبان نباید موسیقی را ممنوع کند

منتشر شده

در

(Last Updated On: اسد ۱۸, ۱۴۰۰)

نخستین آرکستر زنان افغانستان یک کارزار  جمع آوری پول تحت عنوان «سیاحت نروید یا لوازم نخرید؛ به جای آن پناهگاه زیر زمینی بسازند تا در هنگام حمله به آن پناه ببرند» راه اندازی کرده اند.

در صفحه ای از این کارزار تحت نام «با زهره همگام باشید» اولین درخواست «کمک مالی کنید» به چشم میخورد.

در این صفحه آمده است: “کمک مالی شما میتواند در ساخت یک محل زیرزمینی نان خوری استفاده شود تا در صورت وقوع حمله از آن به عنوان پناهگاه مورد استفاده قرار گیرد.”

هزینه ساخت این تاسیسات ۱۵۰،۰۰۰ دالر امریکایی تعیین شده است.

این در حالی است که دو سال قبل کنسرت‌های آرکستر زهره در کشورهای اروپایی  تماشاچیان زیادی را جذب کرد، اما حالا که وضعیت امنیتی افغانستان بدتر شده، این نوازندگان، هنرمندان و دیگر بازیگران در باره وضعیت جاری کشور نگران استند.

در دوران حکمرانی طالبان از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، موسیقی، تلویزین، سینما و تیاتر ممنوع بود. در این دوران خیلی از هنرمندان افغانستان را ترک کردند.

حالا طالبان ادعا میکنند که تغییر کرده اند؛ اما این گروه دو هفته قبل نظر محمد مشهور به «خاشه جوان» یک کمیدین را در کندهار و همچنان دواخان مینه پال، رییس مرکز اطلاعات و رسانه‌های حکومت را در کابل ترور کردند.

احمد سرمست، رییس انستیتوی ملی موسیقی افغانستان، که ارکستر زهره را مدیریت میکند به روزنامه دیلی میل بریتانیا گفته که ” ما این فلم (رژیم طالبان) را قبلا تماشا کرده ایم. تمام ملت در دوران طالبان محکوم به خاموشی بود و موسیقی ممنوع بود.”

آقای سرمست تاکید کرده است که نمی‌خواهد دوران طالبان دوباره تکرار شود.

او در این باره گفت:” افغانستان امروزی نسبت به سال ۱۹۹۶ بسیار تغییر کرده است به ویژه جوانان که از حقوق خود آگاه استند که کسی اجازه نخواهند داد تا آنها را به عقب برگرداند.”

بر اساس گزارش دیلی میل انستیتوت ملی موسیقی افغانستان ۳۵۰ شاگرد دارد که یک بر سه آن دختران استند.

در میان این دختران مینا کریمی نیز شامل است که سال گذشته در یک سفر به بریتانیا رفته بود.

مینا کریمی میگوید که وی و شاگردان دیگر هر روز در باره سقوط ولایات بحث میکند.

وی افزود که شاگران این انستیتوت در باره حملات راکتی بر ارگ ریاست جمهوری شوکه شده است.

او در این باره گفت: “برایم تکان دهنده بود، وقتی خانه رییس جمهور مورد حملات راکتی قرار میگیرد، وضعیت بسیار بد است، اما ما باید قوی باشیم. من درباره طالبان داستان‌های ترسناکی را شنیده ام، اما من فکر میکنم که نسل امروز بسیار قوی استند. من و رفیق‌های من اجازه نخواهیم داد تا طالبان موسیقی ما را متوقف کند.”

 این ارکستر از سال ۲۰۱۴ تاکنون سه بار مورد حمله قرار گرفته است، اما مینا میگوید که موسیقی برای وی ارزش دارد.

مینا در این باره گفته است: “وقتی من غمگین باشم موسیقی می نوازم. پس از این جنگ‌ها کشور ما به آن (موسیقی) نیاز دارد.”

ماه قبل انستیتیوت ملی افغانستان به مکان دیگر منتقل شد و چندین پیانو و وسایل دیگر موسیقی نیز به این انستیتیوت خریداری شده است.

آقای سرمست رییس این نهاد گفته است: “ما کار خود را متوقف نمی کنیم و با طالبان توسط هنر زیبای موسیقی مبارزه خواهیم کرد.”

این در حالی است که  نوازندگان در آرکستر ملی موسیقی افغانستان اولین کسانی در افغانستان استند که از سراسر افغانستان در انستیتیوت ملی موسیقی افغانستان هنر موسیقی را فرا میگیرد.

رویداد های اخیر

حادثه ترافیکی در هرات یک کشته و چهار زخمی برجای گذاشت

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

مسوولان محلی در هرات می‌گویند که در نتیجه برخورد موتر لوکسل با یک کاماز ساعت ۸:۰۰ شب گذشته در قریه خواجه چهارشنبه ولسوالی کرُخ این ولایت یک ‌تن جان باخته و چهار نفر دیگر رخمی شده‌اند.

به گفته آنان، مجروحان این رویداد توسط پرسونل قوماندانی امنیه ولسوالی کرخ به شفاخانه حوزوی هرات انتقال داده شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صندوق نجات کودکان: ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده افغان از پاکستان به آموزش و غذا نیاز دارند

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

به‌دنبال آغاز مرحله دوم اخراج اجباری پناه‌جویان افغان از پاکستان، صندوق بین‌المللی نجات کودکان (Save the Children) می‌گوید که دست‌کم ۲۵۰ هزار کودک بازگشت‌کننده به افغانستان، به آموزش، غذا و جای بودوباش نیاز دارند.

صندوق نجات کودکان روز پنج‌شنبه (۳۰ حمل) در بیانیه‌ای نگاشته است که حدود نیمی از بازگشت‌کننده‌گان افغان از پاکستان کودک هستند و بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده تقریباً بدون هیچ چیزی وارد کشور شده‌اند.

گفتنی است که از زمان آغاز مرحله نخست اخراج اجباری پناه‌جویان افغان در اکتوبر گذشته از پاکستان تا کنون، دست‌کم ۵۲۰ هزار پناه‌جو داوطلبانه به کشور برگشته‌اند و یا هم به‌گونه اجباری اخراج شده‌اند.

به گفته این نهاد بین‌المللی، مرحه دوم اخراج پناه‌جویان از پاکستان، بیشتر پناه‌جویان افغان را هدف قرار می‌دهد.

یک نظرسنجی که توسط صندوق نجات کودکان انجام شده است، نشان می‌دهد که بیشتر خانواده‌های بازگشت‌کننده برای یک تا دو ماه آینده غذای کافی نداشته‌اند.

در بیانیه این نهاد آمده است که برخی از بازگشت‌کننده‌گان و خانواده‌های میزبان مجبور شده‌اند که برای تهیه غذا پول قرض بگیرند.

بربنیاد اطلاعات صندوق نجات کودکان، دو سوم کودکانی که به افغانستان بازگشته‌اند در مکتب ثبت نام نکرده‌اند.

بیشتر این کودکان اسناد لازم برای ثبت‌نام در مکاتب را ندارند.

ممنوعیت رفتن دختران به مکتب بالاتر از صنف ششم از سوی امارت اسلامی در افغانستان، چالش دیگری فرا راه بازگشت‌کننده‌گان عنوان شده است.

ارشد مالک، مسوول بخش افغانستان صندوق نجات کودکان گفته که بازگشت این شمار از پناه‌جویان سبب افزایش مشکلات موجود در افغانستان شده است.

وی افزوده است: «سال گذشته در کنار بازگشت پناه‌جویان از پاکستان، ۶۰۰ هزار افغان نیز از ایران وارد افغانستان شده‌اند.»

این در حالی است که پاکستان دوشنبه گذشته مرحله دوم اخراج پناه‌جویان را که بیشتر آن‌ها شهروندان افغان است، آغاز کرده است.

بربنیاد آمار نهادهایی بین‌المللی، حدود ۲.۱۸ میلیون پناه‌جوی افغان دارای مدرک، از جمله ۱.۳ میلیون تن دارای کارت راجستریشن و بیش از ۸۸۰ هزار تن با داشتن کارت اقامت موقت در پاکستان زنده‌گی می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت خارجه امریکا: از امارت اسلامی می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای اقدامات تروریستی استفاده نشود

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳۱, ۱۴۰۳)

یک روز پس از درگیری اردوی پاکستان با شبه‌نظامیان در مرز با افغانستان، وزارت خارجه امریکا از امارت اسلامی خواست که اجازه ندهد گروه‌های تروریستی از خاک افغانستان استفاده کنند.

یک سخنگوی این وزارت گفت امریکا «از مبارزه پاکستان با تروریسم حمایت می‌کند.»

این وزارت روز پنج‌شنبه (۳۰حمل) به شبکه خبری جیونیوز پاکستان گفت که مبارزه پاکستان با تروریسم باید «مبتنی بر حاکمیت قانون و محافظت از حقوق بشر باشد.»

نیروهای سرحدی پاکستان روز چهارشنبه (۲۹ حمل) هفت شورشی را که قصد داشتند از مرز افغانستان و پاکستان بگذرند، در وزیرستان شمالی در ایالت خیبرپختونخوا از پای در آوردند.

روابط عمومی اردوی پاکستان در اعلامیه‌ای نوشت که این افراد در درگیری سنگین با نیروهای اردو کشته شدند.

اردوی پاکستان در اعلامیه خود افزود که این کشور پیوسته از امارت اسلامی خواسته تا مرزهای افغانستان را درست مدیریت کند و امارت اسلامی در این مورد مسوولیت خود را ادا کند و نگذارد که شورشیان از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده کنند.

سخنگوی وزارت خارجه امریکا گفت که «ما از طالبان (امارت اسلامی) می‌خواهیم اطمینان حاصل کنند که خاک افغانستان برای حمایت از گروه‌های تروریستی و اقدامات تروریستی استفاده نشود.»

او در ارتباط به پایبندی امارت اسلامی به تعهدات بین‌المللی شان از جمله جلوگیری از فعالیت‌ گروه‌های تروریستی گفت که ایالات متحده طالبان (امارت اسلامی) را «بر اساس آنچه انجام می‌دهند، قضاوت می‌کند، نه آنچه می‌گویند.»

او تصریح کرد که ایالات متحده بارها از امارت اسلامی خواسته تا علیه تروریست‌ها در خاک افغانستان اقدامات معنادار انجام دهد.

از سوی دیگر امارت اسلامی از یک‌ سو حضور گروه‌های تروریستی خارجی در افغانستان را رد کرده و از جانب دیگر گفته است که به هیچ گروهی اجازه حمله از افغانستان به کشورهای دیگر را نمی‌دهد.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!