Connect with us

رویداد های اخیر

هیأت امارت اسلامی و ترکمنستان بر تقویت روابط دوجانبه توافق کردند

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی اعلام کرده است که هیأت بلندپایه آنان با معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار و گفتگو کرده است و به آنان پس از این دیدار قرار است کار پروژه تاپی در ماه مارچ سال جاری آغاز شود.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه با نشر توییتی گفته است که امیر خان متقی، سرپرست این وزارت در رأس یک هیأت بلندپایه با رشید ماردوف، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه ترکمنستان در مورد همکاری‌های اقتصادی و امنیتی گفتگو کرده است.

به گفته بلخی، در این نشست پیرامون روابط دوجانبه دیپلماتیک و اقتصادی، همکاری‌های امنیتی، آغاز هرچه زودتر پروژه‌های تاپی و تاپ، رشد تجارت و فعالیت سکتور خصوصی گفتگو شده است.

در این دیدار تأکید شده است که نشستی در مورد پروژه تاپی ‏در ۲۲ ماه جاری میلادی در کابل برگزار شود و کار پروژه تاپی و تمدید راه‌ آهن در ماه مارچ سال جاری افتتاح و عملاً آغاز شود.

همچنان در این نشست روی افزایش صادرات سنگ مرمر، میوه تازه و خشک و نیز تکمیل پروژه‌های خط آهن در آقینه و تورغندی و سرمایه‌گذاری روی برق آفتابی و‌ بادی توافق شده است.

در این دیدار که یک روز کامل دوام داشته، روی مسایل مهمی‌ چون همکاری‌های سیاسی و امنیتی نیز میان دو طرف بحث و گفتگو شده است.

در همین حال، به ده‌ها دانش آموزی که به دلیل همه‌گیری کرونا در افغانستان گیر افتاده اند، وعده داده شده است که از اوایل ماه مارچ به تدریج به ترکمنستان بازگردند.

همچنان ترکمنستان توافق کرده‌ است که ‏برای دانشجویان افغان در بخش‌های نفت و گاز، خط‌ آهن و سایر بخش‌های تخنیکی، بورسیه‌های تحصیلی بدهد.

به گفته بلخی، در این نشست هم‌چنان توافق صورت گرفت تا از افغانستان به‌عنوان مسیر ترانزیت میان آسیای مرکزی و جنوبی استفاده شود و گاز مایع، مواد معدنی و خوراکه و سایر اموال تجاری از همین مسیر انتقال یابد.

هیأتی از امارت اسلامی به ریاست امیر خان متقی، دو روز پیش برای دیدار با مقام‌های ترکمنستان وارد عشق‌آباد شد.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی و سفیر قطر درباره گسترش روابط دوجانبه گفتگو کردند

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، در دیدار با مردف القاشوطی، سفیر قطر در کابل، درباره گسترش هرچه بیشتر روابط دوجانبه میان افغانستان و قطر، وضعیت منطقه و تقویت تعامل میان افغانستان و جامعه جهانی گفتگو کردند.

وزارت داخله گفته است که آقای حقانی از نقش سازنده قطر در تقویت تعامل افغانستان با جامعه جهانی قدردانی کرده و از همکاری‌های این کشور سپاسگزاری نموده است.

همچنین، دو طرف درباره همکاری‌های امنیتی و مبارزه با مواد مخدر نیز دیدگاه‌های خود را با یکدیگر تبادله کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین کار پروژه شاهراه در تاجیکستان نزدیک مرز افغانستان را از سر گرفت

Published

on

براساس گزارش خبرگزاری یوریشیانت، کارگران چینی پس از چند ماه توقف به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی، بار دیگر ساخت یک پروژه مهم شاهراه در تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان را از سر گرفته‌اند.

مقام‌های وزارت ترانسپورت تاجیکستان تأیید کرده‌اند که کار ساخت بخش ۱۰۹ کیلومتری شاهراه دوشنبه – کولما دوباره آغاز شده است.

گزارش‌ها می‌رساند که این پروژه در ماه اپریل از سر گرفته شد؛ پس از آن‌که مقام‌های تاجیکستان به پکن اطمینان دادند تدابیر امنیتی بیشتری برای حفاظت از کارکنان چینی در نظر گرفته خواهد شد.

این پروژه در اواخر سال ۲۰۲۵ متوقف شده بود، زمانی که چین پس از وقوع چندین رویداد خشونت‌آمیز، به شهروندان خود توصیه کرد مناطق مرزی را ترک کنند.

این هشدار پس از حمله‌ای در ماه نوامبر بر یک تیم ساخت‌وساز جاده صادر شد؛ حمله‌ای که در نتیجه آن دو نفر کشته و دو تن دیگر زخمی شدند. در رویدادی جداگانه در اواخر همان سال نیز سه شهروند چینی جان باختند.

مقام‌های تاجیکستان در ابتدا مسئولیت هر دو حمله را به گروه‌های مسلح نسبت داده بودند، اما این ادعاها تاکنون به‌گونه مستقل تأیید نشده است.

براساس این گزارش، کارگران چینی که اکنون در محل پروژه حضور دارند، توسط نیروهای ویژه تاجیکستان محافظت می‌شوند. وزارت دفاع تاجیکستان نیز اعلام کرده است که رزمایش مشترک نیروهای تاجیک و چینی قرار است در ماه سپتمبر برگزار شود.

ازسرگیری این پروژه و همکاری‌های امنیتی تازه، پس از امضای «پیمان دوستی» میان تاجیکستان و چین در ماه می صورت گرفته؛ توافقی که زمینه قراردادهایی به ارزش حدود ۸ میلیارد دالر با نهادهای چینی را فراهم کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حنفی: هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد؛ جنگ میان همسایه‌ها راه‌حل نیست

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

Published

on

عبدالسلام حنفی، معاون اداری رئیس‌الوزرا، می‌گوید که هیچ کشور همسایه نمی‌تواند کشور همسایه دیگر را از بین ببرد و در صورت بروز اختلاف، هر دو طرف متضرر خواهند شد.

او این سخنان را در مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه ملی و بین‌المللی هفته صنعت و معادن در کابل مطرح کرده و گفته است که جنگ در قرن ۲۱ راه‌حل مشکلات نیست و باید منابع و انرژی کشورها به جای تخریب، در مسیر پیشرفت و توسعه مصرف شود.

حنفی افزود: «اگر با هم جنگ کنیم، همه انرژی خود را در تخریب یکدیگر مصرف می‌کنیم؛ چرا نباید در این قرن انرژی خود را برای پیشرفت ملت‌ها استفاده کنیم.»

وی با اشاره به تجربه جنگ‌های جهانی گفت که کشورهایی که در گذشته درگیر جنگ بودند امروز به این نتیجه رسیده‌اند که جنگ راه‌حل نیست و باید به توسعه و همکاری توجه شود.

معاون اداری رئیس‌الوزرا تأکید کرد که سیاست امارت اسلامی، زندگی مسالمت‌آمیز با همه کشورها بر اساس احترام متقابل و عدم مداخله است.

او همچنین گفت که بر اساس این سیاست، هیچ فرد یا گروهی اجازه ندارد از خاک افغانستان علیه امنیت دیگر کشورها استفاده کند و در مقابل نیز هیچ کشوری حق مداخله در امور داخلی افغانستان را ندارد.

درهمین حال آقای حنفی افزوده است که به نمایش گذاشتن تولیدات داخلی در این نمایشگاه نشان‌دهنده رشد صنعتی افغانستان است.

آقای حنفی افزوده که چند دهه جنگ افغانستان را از هر لحاظ آسیب‌پذیر ساخته و امارت اسلامی برای کاهش پیامدهای جنگ و گسترش تجارت تلاش می‌کند. او تأکید کرده که امارت اسلامی در تلاش است تا افغانستان را از کشور وارداتی به یک کشور صادراتی تبدیل کند.

این مقام بلند رتبه امارت اسلامی گفته که برای حمایت از صنعت‌کاران حدود ۲۵ نوع تسهیلات در بخش‌های مختلف فراهم شده که شامل توزیع زمین‌های صنعتی، معافیت‌های مالیاتی و سایر تسهیلات لازم می‌شود.

معاون اداری از سرمایه‌گذاران خواسته تا در معادن و سایر بخش‌های کشور سرمایه‌گذاری کنند و از فرصت‌های ایجادشده برای سرمایه‌گذاری بیشترین استفاده را ببرند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117