Connect with us

رویداد های اخیر

هیأت امارت اسلامی و ترکمنستان بر تقویت روابط دوجانبه توافق کردند

منتشر شده

در

وزارت امور خارجه امارت اسلامی اعلام کرده است که هیأت بلندپایه آنان با معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه ترکمنستان دیدار و گفتگو کرده است و به آنان پس از این دیدار قرار است کار پروژه تاپی در ماه مارچ سال جاری آغاز شود.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه با نشر توییتی گفته است که امیر خان متقی، سرپرست این وزارت در رأس یک هیأت بلندپایه با رشید ماردوف، معاون نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه ترکمنستان در مورد همکاری‌های اقتصادی و امنیتی گفتگو کرده است.

به گفته بلخی، در این نشست پیرامون روابط دوجانبه دیپلماتیک و اقتصادی، همکاری‌های امنیتی، آغاز هرچه زودتر پروژه‌های تاپی و تاپ، رشد تجارت و فعالیت سکتور خصوصی گفتگو شده است.

در این دیدار تأکید شده است که نشستی در مورد پروژه تاپی ‏در ۲۲ ماه جاری میلادی در کابل برگزار شود و کار پروژه تاپی و تمدید راه‌ آهن در ماه مارچ سال جاری افتتاح و عملاً آغاز شود.

همچنان در این نشست روی افزایش صادرات سنگ مرمر، میوه تازه و خشک و نیز تکمیل پروژه‌های خط آهن در آقینه و تورغندی و سرمایه‌گذاری روی برق آفتابی و‌ بادی توافق شده است.

در این دیدار که یک روز کامل دوام داشته، روی مسایل مهمی‌ چون همکاری‌های سیاسی و امنیتی نیز میان دو طرف بحث و گفتگو شده است.

در همین حال، به ده‌ها دانش آموزی که به دلیل همه‌گیری کرونا در افغانستان گیر افتاده اند، وعده داده شده است که از اوایل ماه مارچ به تدریج به ترکمنستان بازگردند.

همچنان ترکمنستان توافق کرده‌ است که ‏برای دانشجویان افغان در بخش‌های نفت و گاز، خط‌ آهن و سایر بخش‌های تخنیکی، بورسیه‌های تحصیلی بدهد.

به گفته بلخی، در این نشست هم‌چنان توافق صورت گرفت تا از افغانستان به‌عنوان مسیر ترانزیت میان آسیای مرکزی و جنوبی استفاده شود و گاز مایع، مواد معدنی و خوراکه و سایر اموال تجاری از همین مسیر انتقال یابد.

هیأتی از امارت اسلامی به ریاست امیر خان متقی، دو روز پیش برای دیدار با مقام‌های ترکمنستان وارد عشق‌آباد شد.

رویداد های اخیر

مقام ملل متحد: برای تحقق رویاهای دختران افغان، اقدامات عملی انجام دهیم

Published

on

برهم صالح، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان از جامعه جهانی خواسته است برای تحقق رویاهای دختران افغان و حمایت از بازگشت‌کنندگان، به‌جای بسنده کردن به تعهدات، اقدامات عملی انجام دهد.

او در هفتادوهفتمین نشست کمیته اجرایی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد گفت که از اواخر سال ۲۰۲۳ تاکنون، نزدیک به هفت میلیون تن از کشورهای همسایه به افغانستان بازگشته‌اند؛ بازگشت‌کنندگانی که بسیاری از آنان در شرایط دشوار و گاهی بدون رضایت خود به کشور برگشته‌اند.

به گفته او، جوامع در افغانستان با فقر، کمبود خدمات و محدودیت‌های وضع‌شده بر زنان و دختران روبه‌رو هستند و بازگشت‌کنندگان برای ادغام مجدد در جامعه به حمایت بیشتری نیاز دارند.

رئیس کمیساریای عالی پناهندگان افزود که ادارات سازمان ملل متحد و شرکای دیگر، از جمله برنامه توسعه سازمان ملل متحد، از روند ادغام مجدد بازگشت‌کنندگان حمایت می‌کنند؛ اما گستردگی مشکلات، سرمایه‌گذاری و کمک‌های بسیار بیشتر جامعه جهانی را ایجاب می‌کند.

او در بخش دیگری از سخنانش، با اشاره به دیدار خود با یک دختر جوان افغان در کابل، از محدودیت‌های موجود بر زنان و دختران و تأثیر آن بر آینده آنان سخن گفت.

رئیس کمیساریای عالی پناهندگان گفت که سخنان این دختر در ذهنش باقی مانده است و دختران افغان باید بتوانند به مکتب بروند، خودشان تصمیم بگیرند و به آنچه می‌خواهند، برسند.

او افزود که دختران افغان از جامعه جهانی نمی‌خواهند رویاپردازی کند، بلکه خواستار فرصت‌هایی هستند تا بتوانند آرزوهای خود را تحقق بخشند.

این مقام ملل متحد از رهبران جهان خواست تعهدات خود را به تصمیم‌ها و اقدامات عملی تبدیل کنند و تأکید کرد که توانایی ایجاد تغییر در دست آنان است.

او در پایان گفت: «تاریخ به یاد خواهد داشت که ما چگونه تصمیم گرفتیم از این توانایی استفاده کنیم.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که امارت اسلامی تأکید کرده که حقوق زنان و دختران در افغانستان مطابق شریعت تأمین است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

متقی در دیدار با نماینده اتحادیه اروپا: جامعه جهانی به دهقانان در بخش معیشت بدیل کمک نکرده است

Published

on

امیرخان متقی، وزیر امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، می‌گوید که جامعه جهانی برای حمایت از دستاوردهای افغانستان در مبارزه با مواد مخدر، کمک‌های لازم را به دهقانان در بخش معیشت بدیل فراهم نکرده است.

وزارت امور خارجه اعلام کرده است که این موضوع در دیدار متقی با توماس فریلیسن، نماینده ویژه تازه تعیین‌شده اتحادیه اروپا برای افغانستان، مطرح شده است.

بر اساس خبرنامه این وزارت، در این دیدار دو طرف درباره وضعیت امنیتی افغانستان، مبارزه با مواد مخدر و شماری از موضوعات بشری و سیاسی تبادل نظر کردند.

فریلیسن از دستاوردهای امارت اسلامی در زمینه تأمین امنیت و مبارزه با مواد مخدر یادآوری کرده و گفته است که تأمین امنیت افغانستان و مبارزه با مواد مخدر، بخشی از موضع رسمی اتحادیه اروپا است.

او همچنان اطمینان داده است که این اتحادیه تلاش خواهد کرد همکاری‌ها با افغانستان را در بخش‌های مختلف گسترش دهد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مقام روسی: بازگشت امریکا به افغانستان تهدیدی برای تمام کشورهای منطقه خواهد بود

Published

on

یک مقام ارشد روسیه هشدار داده است که ایجاد دوباره پایگاه‌های نظامی امریکا در افغانستان، تهدیدی مستقیم برای همه کشورهای منطقه خواهد بود.

الکساندر ونیدیکتوف، معاون منشی شورای امنیت روسیه، گفته است که ایالات متحده قصد خود را برای ایجاد دوباره زیرساخت‌های نظامی در افغانستان اعلام کرده است.

او هشدار داد که ایجاد چنین پایگاهی، تهدیدی مستقیم برای همه کشورهای منطقه خواهد بود.

این مقام روسی افزوده است که گفتگوهای امنیتی روسیه با کابل، جلوگیری از بازگشت زیرساخت‌های نظامی کشورهای خارج از منطقه به افغانستان را نیز دنبال می‌کند.

معاون منشی شورای امنیت روسیه، همکاری با افغانستان را چندجانبه و در راستای منافع ملی روسیه خوانده و گفته است که این همکاری‌ها هم از نظر تأمین امنیت و هم در چارچوب تلاش‌ها برای ایجاد فضای صلح‌آمیز و باثبات در اوراسیا اهمیت دارند.

او افزوده است که روسیه تنها کشوری نیست که با رهبری کنونی افغانستان تعامل دارد و تقریباً همه کشورهای منطقه به‌گونه مستقیم با کابل در ارتباط هستند.

ونیدیکتوف همچنین گفته است که سازمان همکاری شانگهای موضوع ازسرگیری همکاری‌ها با افغانستان از طریق گروه تماس پیشین این سازمان را بررسی می‌کند.

به گفته این مقام روسی، روابط مسکو و کابل در بخش‌های مختلف، از جمله از طریق وزارت‌های خارجه، نهادهای دولتی و محافل تجارتی، در حال گسترش است.

او گفته است که دو طرف پیش از این یک کارگروه مشترک برای همکاری‌های تجارتی و اقتصادی نیز ایجاد کرده‌اند و تلاش‌ها برای تقویت چارچوب حقوقی روابط میان دو کشور ادامه دارد.

ونیدیکتوف تأکید کرده است که همکاری‌های اقتصادی با کابل برای پیشبرد پروژه‌های منطقه‌ای در بخش‌های ترانسپورت و انرژی نیز اهمیت دارد.

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!