خبرهای تازه

واکنش ها در مورد «برگزاری لوی جرگه مشورتی»

Published

on

(Last Updated On: عقرب ۲, ۱۴۰۱)

فراخوان لوی جرگه مشورتی در پیوند به صلح از سوی رییس جمهورغنی با واکنش های گونا گون روبرو شده است.

شماری از جریان های سیاسی برگزاری چنین نشستی را تجربه ناکام میدانند. اما شمار دیگر به شمول حامد کرزی رییس جمهور پیشین؛ از فرواخوان لوی جرگه مشورتی استقبال کرده و آنرا بهترین گزینه برای بیرون رفت از بحران کنونی می‌دانند.

در اوج تلاش های صلح رییس جمهورغنی فراخوان برگزاری نشست بزرگ مشورتی صلح و یا هم لوی جرگه مشورتی را داده است.

به گفته آقای غنی این نشست سنتی در هفته اول ماه حمل سال آینده خورشیدی برگزار خواهد شد و در آن مردم درباره‌ی چگونگی گفتگوهای صلح و حکومت پس از صلح با طالبان، نظر خواهند داد.

محمد اشرف غنی رییس جمهور کشور: “ما به مشور میرویم، در مشوره هیچ نوع ضرری نیست. از تمام اقشار ملت صدا میکنیم و خواهش ما از جناب داوودزی صاحب این است که مثل ترتیب لوی جرگه اضطراری واقعا مردم نمایندگان خود را تعیین کنند.”

حامد کرزی رییس جمهور پیشین که تجربه برگزاری جرگه مشورتی را دارد، از این اقدام رییس جمهورغنی استقبال کرده است. محمد اسماعیل خان هم به برگزاری این جرگه خوشبین است.

اما برگزاری این نشست سنتی منتقدانی نیز دارد.

عبدالله قرلق معاون حزب جنبش ملی می‌گوید: “این نشست چون یک طرفه است و مانند گذشته که در زمان کرزی برگزار شده بود، نتیجه ای در پی نخواهد داشت.”

علی امیری استاد دانشگاه می‌افزاید: “آیا رییس جمهور نمی‌داند که مردم چه می‌خواهد، خواست های مردم خیلی واضح است. مشکل خواست مردم نیست، چون آنان از طریق رسانه ها دیدگاه شانرا درباره هراس افگنی و صلح بیان کرده اند.”

با این همه شورای عالی صلح اما می‌گوید که نتیجه این نشست روی روند صلح اثر گذار خواهد بود.

عطاالرحمان سلیم معاون شورای عالی صلح میگوید: “این جرگه توانمندی این را خواهد داشت که در تدوین یک نقشه راه و طرز عمل برای صلح ما را کمک کند.”

رییس جمهور غنی در حالی بر برگزاری مشورتی در باره صلح اقدام می‌کند که تا کنون طالبان حاضر نشده ‌اند با حکومت رو در ‌رو گفتگو کنند؛ این گروه اما با شمار زیادی از جریان های سیاسی در مسکو روی بسیاری موارد توافق کردند.

آخرین بار لوی جرگه اضطراری، در سال ۱۳۸۱ هجری شمسی برگزار شد؛ نشستی که نتیجه آن انتخاب حامد کرزی به عنوان رییس دولت انتقالی افغانستان بود.

 

Trending

خروج از نسخه موبایل