Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت اقتصاد از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجد شده افغانستان را آزاد کند

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید می کند و از جامعه جهانی می‌خواهد که با دوام کمک‌های بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.

منتشر شده

در

وزارت اقتصاد از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان از جامعه بین‌المللی و کشورها می‌خواهد که تعزیرات و محدودیت‌های بانکی را در برابر افغانستان از میان بردارند و نیز با ادامه کمک‌های بشرودستانه و انکشافی افغانستان را احیا و ساخت زیربنا کمک  و همکاری نمایند.

افغانستان بیشتر از سه و نیم سال است که بحران اقتصادی را تجربه می‌کند و بسیاری از شهروندان کشور تحت شرایط بد اقتصادی قرار گرفته اند. بحرانی که عامل آن بیشتر به مسدود شدن دارایی‌های بانک مرکزی افغانستان از سوی امریکا، و تعزیرات بانکی جامعه بین‌المللی بالای افغانستان نسبت داده می‌شود.

اما وزارت اقتصاد با انتقاد از دوام این فشارها، از امریکا می‌خواهد که دارایی‌های منجمد شده افغانستان را آزاد و در اختیار بانک مرکزی کشور قرار دهد.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد همچنان بر احیا و ساخت زیربناهای کشور تأکید می‌کند و از جامعه جهانی می‌خواهد که با دوام کمک‌های بشری و انکشافی افغانستان را در این راستا همکاری کند.

از سویی هم آگاهان به این باور اند که اگر دارایی‌های افغانستان آزاد شود و تحریم‌های اقتصادی و بانکی نیز برطرف ساخته شود، این می‌تواند سبب بیرون رفتن افغانستان از بحران اقتصادی شده و وضعیت اقتصادی کشور بهبود یابد.

این درحالیست که پس از روی کار آمدن امارت اسلامی در کشور، ایالات متحده امریکا بیشتر از ۹.۵ میلیارد دالر امریکایی از داریی‌های بانک مرکزی افغانستان را مسدود کرد و اما در سال ۱۴۰۱، ۳.۵ میلیارد آن را به صندوق امانی افغانستان به سویس انتقال داد تا برای کمک به اقتصاد افغانستان به مصرف برسد. در حال حاضر ۳.۵ میلیارد دالر دیگر از دارایی‌های افغانستان در بانک‌های امریکا و بیش از ۲ میلیارد دیگر آن در بانک‌های اروپا و امارات متحده عربی نگهداری می شود.

رویداد های اخیر

پاکستان: مردم دو سوی خط دیورند خواهان صلح و ثبات‌اند

Published

on

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان می‌گوید مردم ساکن در دو سوی خط دیورند خواهان صلح، ثبات و روابط آرام میان افغانستان و پاکستان هستند.

طاهر اندرابی در نشست خبری هفتگی خود گفته است که میان مردم دو کشور مشکل عمده‌ای وجود ندارد، اما به ادعای او، فعالیت گروه‌های هراس‌افکن از خاک افغانستان همچنان بر تلاش‌های صلح در منطقه تأثیر گذاشته است.

او افزوده است که اسلام‌آباد این موضوع را مانعی در برابر بهبود امنیت و روابط دوجانبه می‌داند. این در حالی است که امارت اسلامی افغانستان همواره این ادعاها را رد کرده و تأکید می‌کند که اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه داده نخواهد شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان همچنین گفته است که کشورش در مسائل منطقه‌ای مربوط به افغانستان، ایران، هند و سومالیا همچنان بر دیپلوماسی و گفتگو تمرکز دارد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دیدار سهیل شاهین با سفیر گامبیا در قطر؛ بررسی روابط دوجانبه و فرصت‌های سرمایه‌گذاری

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

Published

on

سهیل شاهین، سرپرست سفارت امارت اسلامی افغانستان در دوحه، با عمر جاح، سفیر و نماینده فوق‌العاده جمهوری گامبیا در قطر دیدار و گفتگو کرده است.

بر اساس خبرنامه سفارت افغانستان در دوحه، عمر جاح هم‌زمان مسئولیت امور سفارت گامبیا برای افغانستان را نیز بر عهده دارد.

در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه میان افغانستان و گامبیا، وضعیت امنیتی در افغانستان، فرصت‌های سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی و سایر موضوعات مورد علاقه مشترک بحث و تبادل نظر کرده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

اچکزی: اگر دولتمردان خوب می‌بودند، مردم دو طرف خط دیورند آزادانه رفت‌وآمد می‌کردند

Published

on

محمود خان اچکزی، رهبر اپوزیسیون در مجلس ملی پاکستان و رئیس حزب عوامی ملی پشتونخوا، گفته است که اگر رهبران شایسته در قدرت می‌بودند، مردم در امتداد خط دیورند می‌توانستند آزادانه رفت‌وآمد کنند.

او در یک پادکست گفته است که کشورهای دیگر مانند روسیه، آلمان و بریتانیا با وجود جنگ‌های تاریخی، امروز مرزهای بسیار بازتری دارند و در میان آن‌ها تنها یک «خط کاغذی» باقی مانده است و بررسی‌های سخت‌گیرانه نیز وجود ندارد.

اچکزی افزود که در منطقه نیز می‌توانست وضعیت مشابهی وجود داشته باشد و تأکید کرد: «اینجا چه مشکل است؟ پنجابی در کندهار می‌رقصید و پشتون اینجا می‌آمد. با وجود این‌که ظاهراً یک کشور نیستیم، اما می‌توانستیم عملاً یک کشور باشیم.»

او همچنین با اشاره به تهاجم شوروی سابق و ایالات متحده به افغانستان گفت که افغانستان حق دارد از این کشورها برای خسارات جنگی و بازسازی مطالبه غرامت کند.

این سیاستمدار پاکستانی در ادامه از برخورد حکومت پاکستان با پشتون‌ها انتقاد کرده و مدعی شده است که در برخی شهرها مانند لاهور و کراچی، برخی از آنان بازداشت یا اخراج می‌شوند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!