Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه پاکستان دعوت مولانا فضل الرحمن از سوی کابل را کم اهمیت جلوه داد

منتشر شده

در

وزارت خارجه پاکستان دعوت مولانا فضل الرحمن، رهبر حزب جمعیت علمای اسلام پاکستان برای سفر به کابل را کم اهمیت جلوه داده و آن را یک سفر شخصی توصیف کرد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در یک کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه در پاسخ به سوالی در مورد دعوت مولانا فضل الرحمن گفت: «بهتر است این سوال از مقامات افغانستان پرسیده شود، زیرا ما از چنین ابتکاری آگاه نیستیم».

وی در پاسخ به سوال دیگری در این باره گفت: «در مورد سفر و دعوت اشخاص عادی به کشورهای خارجی اظهار نظر نمی‌کنیم.»

در اوایل هفته جاری، ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی تایید کرد که مولانا فضل الرحمن برای سفر به کابل دعوت شده است. او گفت که مولانا فضل الرحمن یک شخصیت مذهبی و سیاسی است که می‌تواند در هر دو بعد ذهنیت سازی کند.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، با این حال، تصریح کرد که اسلام‌آباد با تحریک طالبان پاکستان مذاکره نمی‌کند.

«هیچ گفتگویی در جریان نیست و هیچ گفتگویی در دستور کار بین دولت پاکستان و تحریک طالبان پاکستان وجود ندارد. ما بر این درخواست متمرکز هستیم که مقامات افغان باید علیه عناصر تحریک طالبان پاکستان اقدام نمایند و آنها را مهار کنند تا تهدید تروریستی علیه پاکستان از خاک افغانستان از بین برود.»

بلوچ همچنان در مورد استفاده از سلاح‌های پیشرفته توسط تحریک طالبان پاکستان ابراز نگرانی کرد و خواستار همکاری جهان برای رفع این تهدید شد.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان تایید کرد که پاکستان در حال مذاکره با امریکا برای تقویت ظرفیت مبارزه با تروریزم در پاکستان است.

بلوچ گفت: «ما هیچ طرحی برای ایجاد مشکل برای مردم افغانستان نداریم. تمرکز کامل ما بر آوردن صلح و ثبات در افغانستان و همکاری با برادران و خواهران افغان است تا اطمینان حاصل شود که تهدید تروریستی از جانب افغانستان پاکستان را هدف قرار نمی دهد.»

این در حالی است که امارت اسلامی ادعاها مبنی بر استفاده از خاک افغانستان در حملات علیه پاکستان را رد کرده و گفته است که افغانستان مسئول ناکامی امنیتی پاکستان نیست.

رویداد های اخیر

استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع کرد

Published

on

حکومت استرالیا بر چهار مقام ارشد امارت اسلامی افغانستان تحریم مالی و ممنوعیت سفر وضع نموده و دلیل آن را بدتر شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه برای زنان و دختران اعلام کرده است.

پنی وانگ، وزیر امور خارجه استرالیا، گفت که این مقام‌ها در «سرکوب زنان و دختران و تضعیف حکومتداری خوب یا حاکمیت قانون» دست داشته‌اند.

وانگ مقام‌های تحریم شده را به محدود کردن دسترسی زنان و دختران به آموزش، کار، آزادی رفت و آمد و مشارکت در زندگی عمومی متهم کرد.

این مقام‌ها شامل محمد خالد حنفی، وزیر امر بالمعروف و نهی عن المنکر؛ ندا محمد ندیم، وزیر تحصیلات عالی؛ عبدالحکیم شرعی، وزیر عدلیه؛ و عبدالحکیم حقانی، رئیس ستره محکمه هستند.

سیف الاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر بالمعروف و نهی عن المنکر، از این تحریم‌ها انتقاد کرد.

او ادعا کرد کشورهایی که چنین اقداماتی را اعمال می‌کنند «خودشان ناقض حقوق زنان هستند» و اقدام استرالیا را توهین به ارزش‌های دینی و فرهنگی افغان‌ها خواند.

خیبر افزود که امارت اسلامی نقض حقوق صدها هزار زن را در چهار سال گذشته متوقف کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

تأکید هند و روسیه بر مبارزه با تروریزم و کمک بشردوستانه به افغانستان

Published

on

در جریان سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به دهلی نو، هند و روسیه بیانیه مشترکی صادر کردند که بر هماهنگی نزدیک آنها در مورد افغانستان تأکید داشت.

بر اساس بیانیه، هر دو طرف از گفتگوهای جاری بین شوراهای امنیت مربوطه خود قدردانی نموده و بر اهمیت نشست‌های فارمت مسکو برای تقویت ثبات منطقه‌ای تأکید کردند.

رهبران دو کشور همچنان از مبارزه علیه داعش و گروه‌های وابسته به آن استقبال کردند و نسبت به رویکردی جامع و مؤثر برای مبارزه علیه تروریزم در افغانستان ابراز اطمینان کردند. آنها همچنین بر لزوم فوری تضمین کمک‌های بشردوستانه بدون وقفه به مردم افغانستان تأکید کردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شمار جان باختگان حمله نظامیان پاکستانی بر سپین بولدک به پنج نفر افزایش یافت

Published

on

منابع به آریانا نیوز می‌گویند که شب گذشته در حمله نظامیان پاکستانی بر ولسوالی سپین بولدک ولایت کندهار، پنج غیرنظامی جان باخته و پنج تن دیگر زخمی شده اند.

این حمله دو روز پس از آن صورت می‌گیرد که بر بنیاد گزارش‌ها، دور جدید مذاکرات صلح بین افغانستان و پاکستان بدون نتیجه پایان یافت، اگرچه هر دو طرف توافق کردند که آتش‌بس خود را ادامه دهند.

مذاکرات اخیر در عربستان سعودی، جدیدترین مورد از سلسله نشست‌هایی بود که به میزبانی قطر، ترکیه و عربستان سعودی با هدف کاهش تنش‌ها پس از درگیری‌های مرگبار در نزدیکی خط فرضی دیورند در ماه اکتوبر، برگزار شد. ده‌ها نفر در درگیری‌های ماه اکتوبر جان باختند.

اسلام آباد ادعا می‌کند که شبه‌نظامیان مستقر در افغانستان حملات اخیر در پاکستان را انجام داده‌اند. کابل این اتهام را رد می‌کند و می‌گوید نمی‌تواند مسئولیت تأمین امنیت داخل پاکستان را برعهده گیرد.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، درباره حملات اخیر پاکستان گفته است که نیروهای افغان به این حملات واکنش نشان دادند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!