Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت خارجه: پس از اعزام شارژدافیر و دیپلومات‌های جدید خدمات به اتباع دو کشور ادامه خواهد داشت

منتشر شده

در

سخنگوی وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که به دنبال تحویل و تحول سفارت افغانستان در تهران به دیپلومات‌های امارت اسلامی افغانستان، فعالیت‌های این سفارت بعد از اعزام شارژدافیر و دیپلمات‌های جدید، با تعهد قاطع در امر خدمت‌رسانی به اتباع دو کشور ادامه خواهد داشت.

عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امورخارجه، یک شنبه شب (۷حوت) با اشاره به تحولات سفارت افغانستان در تهران در صفحه تویتر خود نوشته است که:«وزارت امور خارجه به اطلاع تمامی افغان‌های ساکن در جمهوری اسلامی ایران می‌رساند که فعالیت‌های سفارت افغانستان در تهران پس از اعزام شارژدافیر و دیپلمات‌های جدید به آن سفارت با روحیه و تعهد قاطع در امر خدمت‌رسانی به اتباع شریف دو کشور ادامه خواهد یافت.»

بلخی در ادامه افزوده است که:«وزارت امورخارجه خاطرنشان می‌سازد که تغیر در کادرهای دیپلماتیک، یک امر معمول اداری و حق مشروع هر کشور می‌باشد.»

او خاطرنشان کرد:«باور ‌کامل داریم که با اقدامات جدید شاهد شفافیت در امور سفارت و همچنین گسترش بیشتر مناسبات در عرصه‌های مختلف میان دو کشور مسلمان، دوست و برادر خواهیم بود.»

از سوی دیگر، ذاکر جلالی، یک مقام وزارت امورخارجه امارت اسلامی افغانستان نیز در صفحه تویترش در این باره نوشت:«قرار است روز دوشنبه، ۸ حوت، آقای فضل محمد حقانی، شارژدافیر جدید سفارت افغانستان در تهران مسئولیت امور را بر عهده بگیرد.»

او افزوده است که حقانی را تیمی مجرب از دیپلمات‌های وزارت امورخارجه همراهی خواهند کرد و با آغاز به‌ کار دیپلمات‌های جدید، زمینه‌ ارائه خدمات شفاف به هم‌وطنان در ایران فراهم می‌شود.

درهمین حال، روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، در اطلاعیه‌ای با رد برخی ادعاهای مطرح‌شده درباره تحویل و تحولات داخلی سفارت افغانستان در تهران، تاکید کرده است که:«موضوع تحویل و تحول سفارت افغانستان در تهران، امری داخلی( مربوط به افغانستان) بوده و به هیچ عنوان وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به موضوع مذکور، ورود نکرده است.

دراین اطلاعیه تاکید شده است که وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، هیچ سند یا تجهیزات یا هر شیء دیگری که متعلق به سفارت افغانستان در تهران بوده را تحویل نگرفته است.

رویداد های اخیر

عفو بین‌الملل: حمله هوایی پاکستان بر مرکز تداوی معتادان در کابل نگرانی‌های جدی حقوق بشری ایجاد کرده است

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد.

Published

on

سازمان عفو بین‌الملل اعلام کرده است که حمله هوایی پاکستان بر یک مرکز تداوی معتادان در شهر کابل نگرانی‌های جدی در مورد رعایت قوانین بین‌المللی بشردوستانه ایجاد کرده است.

ایزابل لاسه، معاون بخش تحقیقاتی منطقه‌ای این سازمان، در واکنش به اظهارات مقام‌های پاکستان که گفته بودند این حمله یک انبار مهمات را هدف قرار داده است، تأکید کرد که این حمله تلفات گسترده غیرنظامیان را در پی داشته است.

به گفته او، بخش بزرگی از کمپ «فینیکس» که پیش‌تر پایگاه نظامی نیروهای ناتو و ایالات متحده بود، از سال ۲۰۱۶ به یک مرکز تداوی معتادان تبدیل شده بود و حضور غیرنظامیان در آن به‌خوبی مستند شده است.

عفو بین‌الملل می‌گوید که حتی اگر در بخشی از این کمپ تجهیزات نظامی وجود داشته باشد، تصمیم برای حمله باید با در نظر گرفتن خطرات احتمالی برای غیرنظامیان اتخاذ می‌شد. این سازمان افزوده است که میزان تلفات و تخریب‌ها پرسش‌های جدی را درباره ارزیابی تناسب حمله و اقدامات لازم برای کاهش آسیب به غیرنظامیان مطرح می‌کند.

این سازمان از مقام‌های پاکستان خواسته است تا توضیح دهند که بر اساس چه اطلاعاتی این حمله انجام شده و همچنین یک تحقیق مستقل، بی‌طرفانه و فوری درباره این رویداد انجام دهند و نتایج آن را برای تأمین پاسخگویی به‌گونه علنی منتشر کنند.

این حمله رژیم نظامی پاکستان در ۱۶ مارچ انجام شده و مناطقی در کابل و ننگرهار را هدف قرار داده است.

امارت اسلامی گفته‌ که در این حمله بیش از ۴۰۰ غیرنظامی «شهید» و بیش از ۲۰۰ تن دیگر زخمی شده‌اند. در همین حال، سازمان ملل اعلام کرده که تا کنون مرگ ۱۴۳ نفر در این رویداد ثبت شده است.

گزارش‌ها همچنان نشان می‌دهد که از زمان آغاز درگیری‌ها میان افغانستان و پاکستان در ماه فبروری، دست‌کم ۷۶ غیرنظامی در افغانستان قربانی این تنش‌ها شده‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ابراز همدردی امارت اسلامی با قطر و ترکیه در پی سقوط مرگبار هلیکوپتر

Published

on

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان در پی سقوط مرگبار یک هلیکوپتر در قطر، با حکومت‌ها و مردمان قطر و ترکیه ابراز همدردی کرده است.

وزارت امور خارجه این حادثه را اندوه‌بار خوانده و مراتب تسلیت و همدردی عمیق خود را با خانواده‌های قربانیان ابراز داشته است.

گفتنی است که سقوط هلیکوپتر در آبهای قطر، منجر به کشته شدن هفت نفر شد. مقامات علت این حادثه را مشکل تخنیکی عنوان کرده اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان به دنبال میانجیگری روسیه برای حل تنش‌ها با افغانستان است

Published

on

فیصل نیاز ترمذی، سفیر پاکستان در روسیه، می‌گوید که اسلام‌آباد از مسکو خواسته است تا در درگیری جاری با افغانستان میانجیگری کند.

ترمذ در مصاحبه با روزنامه روسی ایزوستیا گفت که پاکستان با روسیه در حال تعامل است و از «پیشنهاد فوق‌العاده» این کشور برای کمک به حل تنش‌ها قدردانی می‌کند. او خاطرنشان کرد که پیشنهادهای روسیه، چین، قطر، ترکیه و عربستان سعودی منجر به توافق بر سر آتش‌بس موقت شد.

ترمذ گفت: «ما به همه طرف‌های صحبت خود می‌گوییم: لطفاً به طالبان (امارت اسلامی) بگویید که از این فرصت صرفاً برای تجدید قوا، مسلح شدن مجدد و حمله مجدد استفاده نکنند. زیرا کشورهای بزرگی مانند روسیه یا پاکستان را نمی‌توان با اقدامات تروریستی بی‌ثبات کرد.»

این دیپلومات پاکستانی تأکید کرد که دهه‌ها جنگ در افغانستان نتنها کابل و اسلام‌آباد، بلکه کشورهای همسایه، از جمله ایران، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبیکستان و حتی روسیه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. وی افزود: «بنابراین، همه ما باید با یکدیگر تجارت کنیم، آموزش، هنر و فرهنگ را توسعه دهیم. تروریزم راه اشتباهی است.»

درخواست میانجیگری همزمان با افزایش تنش‌ها و خشونت‌ها مطرح می‌شود که طی هفته‌های اخیر صدها کشته و هزاران آواره برجا گذاشته است.

مقامات پاکستانی بارها ادعا کرده‌اند که حملات شبه‌نظامیان در این کشور در افغانستان سازماندهی می‌شود.

با این حال، امارت اسلامی این ادعا را رد می‌کند و می‌گوید که افغانستان مسئول «ناکامی امنیتی» پاکستان نیست.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!