Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت دفاع بریتانیا به خاطر افشای هویت برخی از افغان‌های پناهجو جریمه شد

منتشر شده

در

دفتر کمیشنری اطلاعات بریتانیا روز چهار شنبه (۲۲ قوس) گفت که وزارت دفاع آن کشور به دلیل افشای معلومات شخصی ۲۶۵ افغان که در صدد فرار بودند،‌ ۳۵۰ هزار پوند که معادل ۴۴۰ هزار دالر امریکایی می‌شود، جریمه شده است.

جان ادواردز، کمیشنر این دفتر، در مورد افشای معلومات شخصی این افغان‌ها گفت که این عملکرد تخطی تاسف بار امنیتی در برابر کسانی است که بریتانیا ”بی نهایت مدیون آنان” است.

این اشتباه شامل درج آشکار آدرس‌های ایمیل، از جمله آدرس‌های ایمیل ترجمان‌های افغان می‌شود که ممکن واجد شرایط نقل مکان به بریتانیا باشند.

در ایمیل معمولاَ سه انتخاب ارسال:(Bcc-Cc-To) وجود دارد. در صورتی که آدرس ایمیل یک شخص و بیش از آن به انتخاب‌های To و Cc ارسال شود، شخص و یا اشخاص گیرنده می‌داند که ایمیل به کدام افراد دیگر ارسال شده است. اما در گزینهٔ Bcc، آدرس ایمیل سایر افراد برای گیرندهٔ اصلی ایمیل، قابل مشاهده نمی‌باشد.

بر اساس این گزارش، آدرس‌های ایمیل این افغان‌ها به صورت آشکار از طریق گزینهٔ (To ) ارسال شده است، نه گزینهٔ (BCC).

هویت‌ این افغان‌ها در سپتمبر ۲۰۲۱ اندکی پس از آن افشا شد که امارت اسلامی افغانستان در اگست همان سال بار دیگر قدرت را در افغانستان بدست گرفت. در آن زمان، جامعهٔ بین المللی تلاش می‌کرد تا افغان‌های آسیب پذیر را از آن کشور تخلیه کند.

بن والاس که در آن زمان وزیر دفاع بریتانیا بود، بابت افشای هویت و معلومات شخصی این افغان‌ها معذرت خواهی کرد و گفت که وظیفهٔ یک مقام رسمی آن کشور به دلیل این اشتباه به حالت تعلیق در آمده است.

روند پلان تخلیهٔ بریتانیا از افغانستان به طور گسترده مورد انتقاد قرار گرفته است. اعضای پارلمان بریتانیا، حکومت آن کشور را به ”ناکامی‌های سیستماتیک رهبری،‌ پلانگذاری و آمادگی” روند تخلیه از افغانستان متهم کرده اند.

بر اساس گزارش‌ها،‌ صدها افغان واجد شرایط نقل مکان به بریتانیا تنها و به حال خود رها شدند و زندگی بسیاری از آنان ممکن با خطر مواجه باشد، زیرا جزییات هویت کارمندان و درخواست متقاضیان کار، در سفارت بریتانیا در کابل باقی مانده است.

ادواردز در حکم خود گفته است که شرایط ” بسیار مشکل برانگیز” در ساحه و تصمیم گیری‌های سریع، دلایل قابل قبول برای عدم محافظت از معلومات شخصی افراد نیست.

او گفت که افرادی بابت افشای این اطلاعات متاثر شده اند، در معرض خطر انتقامجویی و آسیب‌های جدی قرار داشتند. ادواردز همچنین افزود: «زمانیکه سطح خطر و آسیب برای افراد افزایش میابد، پاسخ به آن نیز افزایش یابد.»

معلومات و هویت ۲۴۵ نفر به صورت اشتباهی افشا شده است. از آن جمله ۵۵ نفر آنان تصاویر کوچک شان در پروفایل یا مشخصات ایمیل خود داشتند.

دفتر ادوادرز گفته است که دو نفر از طریق ایمیل انتخاب ”پاسخ به همه” را برای تمام دریافت کننده‌گان ایمیل فرستاده است و یکی از دو،‌ موقعیت افغان‌ها را نیز در ایمیل ذکر کرده است.

ادواردز با نشر اعلامیه‌ای گفته است که اگر معلومات افشا شده به دست امارت اسلامی برسد، ممکن موجب تهدید زندگی این افراد شود.

به افرادیکه این ایمیل‌ها فرستاده شده، گفته شده است تا آنرا حذف کنند؛ آدرس ایمیل‌‌های شان را تغییر بدهند و جزییات وضعیت کنونی شان را از طریق فورم‌های مصوون، به تیم نقل مکان، اطلاع بدهند.

وزارت دفاع بریتانیا با جدیت نقض افشا این اطلاعات را تایید کرد و گفت که پروسیجر‌های خود را اصلاح کرده است.

دفتر کمیشنری اطلاعات بریتانیا اولتر از همه جریمهٔ نقدی یک میلیون پوندی را به ۷۰۰ هزار پوند کاهش داد، اما به دلیل پاسخ سریع وزارت دفاع آن کشور و پذیرفتن اشتباه، مقدار این جریمه بیشتر کاهش یافت، زیرا وزارت دفاع در نهایت یک ادارهٔ عامه است.

رویداد های اخیر

بلال کریمی با رئیس بخش آسیایی وزارت خارجه چین دیدار کرد

Published

on

بلال کریمی، سفیر امارت اسلامی در بی‌جینگ با لیو جین‌سونگ، رئیس بخش آسیایی وزارت امور خارجه چین و یوشیاویونگ، نماینده ویژه این کشور برای افغانستان، دیدار کرده و آنان درباره روابط سیاسی، اقتصادی و تجاری بین دو کشور، فعال‌سازی دهلیز واخان، امور قنسولی و دیگر موضوعات مرتبط گفتگو کرده‌اند.

براساس خبرنامه سفارت افغانستان در چین، آقای کریمی در این دیدار از موضع مثبت چین ستایش کرده و همکاری میان دو کشور را ضروری دانسته است.

خبرنامه افزوده است که جین‌سونگ و یوشیاویونگ همچنان ضمن احترام به استقلال، تمامیت ارضی و حاکمیت افغانستان، بر ادامه همکاری‌ها تأکید نمودند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

نیویارک تایمز: افغانستان پس از قطع کمک‌های امریکا با تشدید بحران گرسنگی روبه‌رو است

Published

on

روزنامه نیویارک تایمز در گزارش تازه‌اش گفته است که افغانستان در پی کاهش شدید کمک‌های ایالات متحده، بیش از پیش در بحران انسانی فرو رفته است؛ به‌گونه‌ای که گرسنگی کودکان به بدترین سطح خود در ۲۵ سال گذشته رسیده و نزدیک به ۴۵۰ مرکز صحی مجبور به تعطیلی شده‌اند.

بر اساس این گزارش، بودجه ایالات متحده که پس از به قدرت رسیدن امارت اسلامی در سال ۲۰۲۱ به‌طور میانگین سالانه نزدیک به یک میلیارد دالر بود، پس از برچیده شدن اداره توسعه بین‌المللی ایالات متحده در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترمپ، عملاً از میان رفته است.

برنامه جهانی غذا برآورد کرده است که اکنون چهار میلیون کودک افغان در معرض خطر مرگ ناشی از سوءتغذیه قرار دارند.

کاهش کمک‌ها به‌ویژه مناطق روستایی را به‌شدت تحت تأثیر قرار داده و خانواده‌ها را از دسترسی به خدمات ابتدایی صحی محروم کرده است. در ولایت دایکندی، بسته شدن کلینیک‌های محلی با مرگ‌های قابل پیشگیری هنگام زایمان و افزایش مرگ‌ومیر کودکان ارتباط داده شده است.

در سراسر کشور، بیش از ۱۷ میلیون افغان حدود ۴۰ درصد جمعیت با ناامنی حاد غذایی روبه‌رو هستند و بنا بر این گزارش، هفت ولایت در آستانه شرایط قحطی قرار دارند.

این بحران با اخراج‌های گسترده مهاجرین افغان از ایران و پاکستان، زلزله‌های مرگبار و تداوم خشکسالی تشدید شده است. هرچند دیگر کمک‌کنندگان و مقام‌های افغان تلاش کرده‌اند این خلأ را جبران کنند، اما به گزارش نیویارک تایمز، این تلاش‌ها به‌مراتب کمتر از سطح کمک‌های پیشین امریکا بوده است.

نهادهای بشردوستانه هشدار می‌دهند که پیامدهای این وضعیت بلندمدت خواهد بود. محققانی که نیویارک تایمز به آن‌ها استناد کرده می‌گویند سوءتغذیه مداوم می‌تواند به یک نسل کامل آسیب برساند؛ پیامدهایی که حتی در صورت ازسرگیری کمک‌ها در آینده نیز قابل جبران نخواهد بود.

با این حال، سخنگوی امارت اسلامی یافته‌های این گزارش را نادرست می‌داند و می‌گوید که وضعیت افغانستان آن‌چنان وخیم نیست که بازتاب داده می‌شود و وضعیت کشور نیز به‌سوی بهبودی می‌رود.

ذبیح‌الله مجاهد گفته است: «به نظر ما این گزارش درست نیست. ما زمان‌های بدی را پشت سر گذاشته‌ایم و مشکلاتی چون بحران انسانی را تجربه کرده‌ایم. در مقطعی تلفات بسیار سنگینی داشتیم و مردم ما با مشکلات زیادی روبه‌رو بودند، اما اکنون وضعیت اکثر مردم رو به بهبود است. اقتصاد کشور به‌سمت مثبت در حرکت است و برای شماری از افراد بیکار تا حدی زمینه‌ کاریابی فراهم شده و تلاش‌ها همچنان ادامه دارد و منابع اقتصادی افغانستان احیا شده است.»

Continue Reading

رویداد های اخیر

ازبیکستان و قزاقستان درباره همکاری‌های دو جانبه پیرامون افغانستان گفتگو کردند

Published

on

عصمت‌الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان، روز سه‌شنبه با بیبوت آتامکولوف، سفیر قزاقستان در ازبیکستان، دیدار کرد تا درباره همکاری‌های دوجانبه پیرامون افغانستان گفتگو کنند.

طبق بیانیه‌ای که توسط وزارت امور خارجه ازبیکستان منتشر شد، دو طرف بر تعهد خود برای حفظ گفتگوهای منظم با هدف رسیدگی به مسئله افغانستان تأکید کردند.

آتامکولوف از تلاش‌های ازبیکستان برای کمک به شکل‌دهی به یک موضع منطقه‌ای واحد در مورد افغانستان قدردانی کرد.

این دیدار همچنین شامل گفتگو در مورد مشارکت افغانستان در ابتکارات اتصال منطقه‌ای، به ویژه اجرای پروژه خط آهن افغان ترانس بود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!