Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت دفاع: ۲۵درگیری در ۲۴ساعت گذشته؛ در کل۳۵۰ملیشه پاکستانی کشته و زخمی شده‌اند

معاون سخنگوی امارت اسلامی، در مورد بسته نمودن سفارت پاکستان در کابل گفت که این سفارت، در دست آنهاست و اگر این کشور به تجاوز خود در خاک افغانستان ادامه دهد، امارت اسلامی سفارت آنان را خواهد بست.

منتشر شده

در

عنایت‌الله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع امارت اسلامی افغانستان، امروز (سه‌شنبه، ۱۲حوت) در یک نشست خبری اعلام کرد که در ۲۴ساعت گذشته، ۲۵درگیری میان نیروهای افغان و پاکستان رخ داده است.

وی افزود که در این درگیری‌ها، ۴سرباز پاکستانی کشته شده و ۱۳پاسگاه نظامی پاکستان «تخریب» گردیده است. به گفته او، از آغاز جنگ با پاکستان تاکنون ۱۵۰سرباز پاکستانی کشته، بیش از ۲۰۰نفر زخمی و ۴۰پوسته به تصرف نیروهای افغان درآمده است.

سخنگوی وزارت دفاع ملی، در کنفرانس مطبوعاتی که برای اشتراک گذاری آخرین جزئیات عملیات «رد الظلم» برگزار شده بود، گفت که امارت اسلامی حق مشروع دفاع از کشور را دارد.

سخنگوی وزارت دفاع ملی تاکید کرده که جنگ گزینه اول امارت اسلامی نبوده و همه طرف‌ها باید بدانند که افغان‌ها تجاوز بر خاکشان را بی‌پاسخ نگذاشته‌اند. او افزود: «هر کسی به خاک افغانستان با چشم بد نگاه کرده، پوزشان به خاک مالیده شده است.»

عنایت‌الله خوارزمی می‌گوید که امارت اسلامی بارها اطمینان داده که از خاک افغانستان علیه کشورهای دیگر استفاده نخواهد شد و به هیچ کس اجازه نخواهد داد که از این خاک برای تجاوز به کشورهای دیگر استفاده کند.

او افزوده که جنگ هیچ‌گاه گزینه اول امارت اسلامی نبوده و این اقدام تنها در پاسخ به تجاوزات مکرر حلقات شرور و برای دفاع از خاک صورت گرفته است.

سخنگوی وزارت دفاع تاکید کرده که عملیات ردالظلم به‌دلیل تجاوزات مکرر رژیم نظامی پاکستان و هدف قرار دادن غیرنظامیان راه‌اندازی شده است.

در مورد تلفات نیروهای افغان، سخنگوی وزارت دفاع گفت که از آغاز حملات رژیم نظامی پاکستان تاکنون ۲۸ تن «شهید» و ۴۲ تن دیگر زخم برداشته‌اند. همچنین طی این مدت سه طیاره بدون سرنشین رژیم نظامی پاکستان ساقط شده‌اند.

درهمین حال، حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی، نیز اعلام کرد که در اثر درگیری‌ها، ۱۱۰ غیرنظامی «شهید» و ۱۳۰تن دیگر، عمدتاً زنان و کودکان، زخمی شده‌اند.

فطرت امروز (سه‌شنبه) در یک کنفرانس مطبوعاتی در کابل گفت که امارت اسلامی نه خواهان جنگ است و نه آن را در اولویت قرار می‌دهد؛ اما اگر این کشور به حملات خود ادامه دهد، این کار را خواهد کرد.

معاون سخنگوی امارت اسلامی، در مورد بسته نمودن سفارت پاکستان در کابل گفت که این سفارت، در دست آنهاست و اگر این کشور به تجاوز خود در خاک افغانستان ادامه دهد، امارت اسلامی سفارت آنان را خواهد بست.

همچنان آقای فطرت افزود که، در کنار تلفات ملکی خسارات هنگفتی مالی نیز وارد شده است.

وی گفت: «درحملات رژیم نظامی پاکستان ۳۷ خانه به گونه کلی تخریب شده اند، ۲۱۶ خانه به گونه قسمی، ۱۲دکان، ۱۹ مسجد، یک کلینک و یک مدرسه به گونه کلی وقسمی تخریب شده اند.»

همچنان به گفته وی در نتیجه حملات رژیم نظامی پاکستان بیش از ۸هزار افزاد غیرملکی بیجا شده اند.

این در حالی است که هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) نیز امروز با انتشار بیانیه‌ای از همه طرف‌های درگیر در جنگ خواسته است تا از غیرنظامیان محافظت کنند.

رویداد های اخیر

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری در رأس یک هیأت به ازبکستان سفر کرد

Published

on

سید کریم هاشمی، رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، در رأس یک هیأت بلندپایه متشکل از رهبری این اتاق و بیش از ۱۰۰ تاجر و سرمایه‌گذار افغان، عازم ازبکستان شده است.

براساس اعلام اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان، این سفر سه‌روزه شامل دیدار با مقام‌های ولایت سردریا در ازبکستان، نشست‌های تجارتی میان شرکت‌ها (B2B) و بازدید از مراکز تولیدی خواهد بود.

این اتاق می‌گوید که هدف از این سفر، گسترش تجارت دوجانبه، تشویق سرمایه‌گذاری و تقویت همکاری‌های اقتصادی درازمدت میان افغانستان و ازبکستان است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند: تحریم‌های سازمان ملل علیه افغانستان دیگر کارایی ندارد

هریش در ادامه، پاکستان را به اعمال محدودیت‌های تجارتی و ترانزیتی علیه افغانستان متهم کرد.

Published

on

نماینده دائم هند در سازمان ملل متحد می‌گوید با تغییرات گسترده در وضعیت سیاسی افغانستان، زمان آن رسیده است که جامعه جهانی در مورد نظام کنونی تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور بازنگری کند.

پرواتهننی هریش، نماینده دائم هند در سازمان ملل، در نشست اخیر شورای امنیت گفت که تحریم‌های موجود دیگر کارایی لازم را ندارند و از جامعه جهانی خواست رویکردی تازه و واقع‌بینانه در قبال افغانستان در پیش گیرد.

او تأکید کرد که شرایط سیاسی افغانستان نسبت به گذشته به‌گونه قابل توجهی تغییر کرده و ادامه سیاست‌های تنبیهی نمی‌تواند به حل چالش‌های موجود کمک کند.

نماینده هند همچنین حملات هوایی پاکستان در داخل خاک افغانستان را محکوم کرد و با استناد به یافته‌های هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) گفت که این حملات تلفات قابل توجهی در میان غیرنظامیان برجا گذاشته است.

هریش در ادامه، پاکستان را به اعمال محدودیت‌های تجارتی و ترانزیتی علیه افغانستان متهم کرد و خواستار لغو این محدودیت‌ها شد تا زمینه برای گسترش تجارت و بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان فراهم شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

واکنش‌های گسترده به سیلاب نورستان؛ از پیام‌های همدردی تا درخواست برای کمک عاجل

رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

Published

on

در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، موجی از پیام‌های همدردی و حمایت از سوی مقام‌های بین‌المللی، نهادهای کمک‌رسان و چهره‌های سرشناس افغانستان منتشر شده است.

سفیر جاپان، اتحادیه اروپا، سفارت ایران در کابل، ریچارد لیندزی نماینده ویژه بریتانیا در امور افغانستان و سازمان بین‌المللی مهاجرت (آی‌اوام) با ابراز تأسف از این رویداد، به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفته و بر ادامه کمک‌رسانی و حمایت از آسیب‌دیدگان تأکید کرده‌اند.

در همین حال، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، از تاجران ملی و نهادهای کمک‌رسان خواسته است تا برای کمک به سیلاب‌زدگان نورستان اقدام فوری کنند.

همچنین راشد خان، ستاره تیم ملی کریکت افغانستان، با ابراز همدردی با خانواده‌های قربانیان، از نهادهای ملی و بین‌المللی، مؤسسات خیریه و توانمندان کشور خواسته است با فراهم‌کردن مواد غذایی، دارو، سرپناه و سایر کمک‌های ضروری، از آسیب‌دیدگان این رویداد حمایت کنند.

عملیات جستجو، نجات و ارزیابی خسارات همچنان در مناطق آسیب‌دیده ادامه دارد.

اداره ملی آمادگی مبارزه با حوادث اعلام کرده است که براساس تازه‌ترین آمار ابتدایی، در پی سیلاب‌های ویرانگر در شهر پارون، مرکز ولایت نورستان، ۲۳ تن «شهید»، ۸۰ تن زخمی و نزدیک به ۱۰۰ تن دیگر همچنان مفقود هستند.

تاج‌محمد همت، معاون سخنگوی این اداره، گفته است که تاکنون ۱۵ جسد از زیر آوار و گل‌ولای بیرون کشیده شده و عملیات جستجو و نجات همچنان ادامه دارد.

به گفته وی، سیلاب‌ها ۷ خانه را به‌گونه کامل و ۲۳ خانه دیگر را به‌صورت قسمی تخریب کرده‌اند. همچنین ۷۰ دکان، ۴۰ عراده موتر سبک و سنگین و ۱۱ هوتل نیز به‌گونه کامل یا قسمی آسیب دیده‌اند.

مسئولان تأکید کرده‌اند که این آمار ابتدایی است و با ادامه عملیات جستجو و ارزیابی خسارات، احتمال افزایش شمار قربانیان و میزان خسارات وجود دارد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117