Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت دولت در امور صلح: در چهار ماه گذشته بیش از ۵هزار غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند

منتشر شده

در

وزارت دولت در امور صلح میگوید که در چهار ماه نخست سال روان خورشیدی ۵۵۸۷ غیر نظامی و ۲۴۶۰۹ جنگجوی طالب در رویداد های جداگانه در سراسر کشور کشته و زخمی شده اند.

یافته های وزارت دولت در امور صلح نشان می دهد که از این میان بیش از  ۲۵۰۰ غیرنظامی در درگیری‌ها جان باخته اند.

بر بنیاد یافته‌های وزارت، در درازای چهار ماه طالبان ۲۲۰۰۰ حمله تهاجمی بشمول حملات انتحاری، انفحاری و راکتی در بخش هایی از کشور راه اندازی کرده است

این وزارت افزوده که در نتیجه این حملات طالبان۳۰۲۱  غیرنظامی شامل ۱۴۴۶ مرد، ۶۵۰ زن و ۹۲۵ کودک زخمی شده و  ۲۵۶۶ غیر نظامی دیگر کشته شده اند.

سید عبدالله هاشمی، رییس نظارت بر کاهش خشونت‌ها و آتش بس، در این باره گفت:”  در درگیری‌های پسین افزایش و میزان خشونت سبب آواره‌گی ده‌ها هزار شهروند کشور در ولایات مختلف گردیده است. “

وزارت دولت در امور صلح همچنان می افزاید که طالبان در چهار ماه نخست سال جاری ۲۴۶۰۹ جنگجوی طالب کشته و زخمی شده شده اند.

هاشمی در این باره گفت:” به صفوف شان مردم را میاورند تا به جنگ به خطوط مقدم جبهه اعزام بکنند تا این سبب شود که از این طریق بتوانند همان تلفات اصلی نیروهای قطعات سرخ شان را محدود بسازند.”

عطا الرحمان سلیم، معاون شورای عالی مصالحه ملی، می‌گوید که طالبان بر خلاف توافق نامه‌ای دوحه به جنگ ادامه میدهد و اگر این گروه ادعای رفتن به سوی نظام اسلامی را دارد، باید خواست خود را در میز مذاکره مطرح کند.

در همین حال، وزارت امور خارجه‌ کشور با نشر خبرنامه‌ ای گفته که آسترالیا از ادامه‌ خشونت‌ها، کشتار و شکنجه‌ غیرنظامیان به ویژه زنان و دختران از سوی طالبان ابراز نگرانی کرده است.

از سوی دیگر، دوست محمد نایاب، رییس امور مهاجران در کندهار میگوید که در ۲۰ روز گذشته از اثر درگیری‌ها میان نیروهای افغان و طالبان در مربوطات هشت حوزه امنیتی شهر کندهار ۲۲ هزار خانواده آواره شده اند.

به گفته این ریاست، جنگ در کندهار فاجعه انسانی ایجاد کرده و نیازمندی شدید به کمک‌های بشردوستانه برای آواره گان جنگ وجود دارد.

طالبان تاکنون در این باره به رسانه‌ها چیزی نگفته است.

رویداد های اخیر

در پی اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در بدخشان دو تن کشته شدند

Published

on

مسئولان محلی در ولایت بدخشان می‌گویند که در جریان اعتراض‌ها علیه تخریب مزارع کوکنار در ولسوالی ارگوی این ولایت، دو تن کشته شده‌اند.

به گفته این مسئولان، روز گذشته (جمعه) قطعه مبارزه با مواد مخدر برای تخریب مزارع خشخاش به ساحه آتن‌جلو در ولسوالی ارگو اعزام شد، اما شماری از دهقانان و باشندگان محل به تحریک قاچاقبران مواد مخدر و افراد «خلاف‌کار»، تلاش کردند مانع اجرای این روند شوند.

مسئولان می‌افزایند که در پی تنش‌های روز گذشته، یک کودک جان باخت و امروز نیز در ادامه اعتراض‌ها و ناآرامی‌ها در همان ساحه، یک تن دیگر کشته شده است.

به گفته آنان، معترضان برای مدتی شاهراه کشم–فیض‌آباد را نیز به روی رفت‌وآمد مسدود کردند، اما این مسیر پس از میانجی‌گری مسئولان امنیتی، علمای دینی و متنفذان قومی دوباره بازگشایی شد.

مسئولان محلی تأکید کرده‌اند که وضعیت اکنون تحت کنترول نیروهای امنیتی قرار دارد و اوضاع در منطقه عادی است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه ازبکستان به هدف گسترش روابط تجارتی وارد کابل شد

Published

on

هیأت عالی‌رتبه دولتی و سکتور خصوصی جمهوری خودمختار قره‌قالپاقستان ازبکستان، به رهبری امان‌بای اورین‌بایوف، رئیس مجلس عالی قره‌قالپاقستان، بعد از ظهر امروز (شنبه) وارد کابل شد.

براساس خبرنامه وزارت صنعت و تجارت، قرار است این هیأت با نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت، به منظور گسترش روابط تجارتی و اقتصادی گفتگو کند.

در خبرنامه آمده است که این هیأت همچنان در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری حضور خواهد یافت.

گفتنی است که هیأت ازبکستان به ولایت بلخ نیز سفر خواهد کرد و ضمن اشتراک در نشست تواصل تجارتی و دیدارهای تجاری، نمایشگاه تولیدات داخلی آن کشور را نیز افتتاح خواهد نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

حامد کرزی: پاکستان در تلاش رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند است؛ مسئولان وضاحت دهند

Published

on

حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، در واکنش به تحولات اخیر در امتداد خط فرضی دیورند گفته است که پاکستان فشارهای نظامی و اقتصادی بر قریه‌جات و باشندگان مناطق نزدیک به این خط را افزایش داده است.

کرزی در بیانیه‌ای گفته که هدف این فشارها ظاهراً آن است تا باشندگان مناطق مرزی برای حل مشکلات امنیتی و سایر چالش‌ها به نهادهای مربوط پاکستانی مراجعه کنند.

او افزوده است که در نتیجه این وضعیت، اخیراً میان شماری از بزرگان قومی دو سوی خط دیورند اسنادی تحت عنوان «توافق صلح» امضا شده که از سوی وزارت خارجه پاکستان نیز مورد تأیید و استقبال قرار گرفته است.

به گفته رئیس‌جمهور پیشین افغانستان، این تحولات تلاشی از سوی پاکستان برای رسمیت‌بخشی به خط فرضی دیورند و اقدامی در مخالفت با حاکمیت ملی افغانستان به شمار می‌رود.

حامد کرزی همچنین از مقام‌های مسئول خواسته است تا درباره این تحولات به مردم وضاحت روشن ارائه کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!