Connect with us

تجارت

وزارت زراعت و اتاق تولیدات زراعت تفاهم نامه همکاری از بهر رشد زراعت امضا نمودند

منتشر شده

در

وزارت زراعت، مالداری و آب یاری و اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان تفاهم نامه همکاری را از بهر رشد زراعت و مالداری در کشور، به امضا رساندند.

سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری می‌گوید؛ به زودی افغانستان در بخش زراعت به خودکفایی خواهد رسید. عطاالله عمری می‌افزاید؛ افغانستان باید از یک کشور وارداتی به کشور صادراتی مبدل شود.

او در بخش دیگر سخنان‌اش از مدیریت آب‌های کشور نیز اطمینان می‌دهد.

عطاالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«خدمات را ما انجام می‌دهیم و متیقن هم هستیم که انشالله به خودکفای می‌رسیم، ضروریات ما رفع می‌شوند و از یک کشور وارداتی به یک کشور صادراتی مبدل می‌شویم.»

امضا کنندگان این تفاهم نامه خود را به عملی کردند آن متعهد می‌دانند. اما وزارت زراعت، آبیاری و مالداری از تاجران می‌خواهد محصولات افغانستان باید به گونه درست بسته بندی شود و بعد به بازارهای جهانی فرستاده شود.

فضل الباری فضلی، معین وزارت زراعت، مالداری و آبیاری می‌گوید که:«این تفاهم نامه به منظور رشد زراعت در افغانستان امضا شد.»

خان محمد فروتن، رییس اتاق تولیدات زراعت و مالداری افغانستان می‌گوید که:«خواست تفاهم نامه ما همین است که فقد بخاطر خودکفای ما بتوانیم مواد ارتزاقی خود را خود ما تهیه نمایم و از مشکلات خلاص شویم.»

همزمان با این، نمایشگاه تولیدات داخلی نیز در مقر وزارت زراعت برگزار شد.

در این نمایشگاه در کنار مردان زنان تجارت پیشه نیز محصولات شان را به نمایش گذاشتند. آنان اما از امارت اسلامی می‌خواهند تا در راستای بازاریابی محصولات افغانستان در بازارهای بین‌المللی بیشتر تلاش ورزد.

غنچه گل کریمی، اشتراک کننده این نمایشگاه می‌گوید که:«خواست ما از دولت این است که بیشتر و بیشتر توجه به محصولات داخلی داشته باشد بخصوص در عرصه زراعت، در عرصه عسل، زعفران و مواد که برای افغانستان یک نتیجه عالی داشته باشد.»

بر بنیاد امار که وزارت زراعت و مالداری در این نشست ارایه کرده است دست کم هشتاد درصد مردم افغانستان سرگرم زراعت و مالداری اند. با این حال آگاهان می‌گویند؛ با مدیریت آب‌های افغانستان و پشتیانی از زراعت و ایجاد سهولت‌ها برای دهاقین افغانستان به سمت خودکفایی گام خواهد گذاشت.

تجارت

کابل خواهان گسترش همکاری‌های اقتصادی با مسکو؛ از واردات انرژی تا استخراج معادن

گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند.

Published

on

خبرگزاری تاس روسیه گزارش داده است که افغانستان علاقه‌مند گسترش همکاری‌های اقتصادی و تجارتی با روسیه، به‌ویژه در بخش انرژی، معادن و زیربناها است. سفیر امارت اسلامی افغانستان در مسکو می‌گوید که کابل خواهان خرید نفت و گاز از روسیه و افزایش سطح مبادلات دوجانبه می‌باشد.

گل حسن حسن، سفیر افغانستان در روسیه، در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس گفته است که روابط تجارتی و اقتصادی میان دو کشور در حال توسعه است و در صورت حل برخی چالش‌ها، به‌ویژه محدودیت‌های بانکی، افغانستان می‌تواند نفت، گاز، ادویه، کالاهای صنعتی، گندم و روغن‌های نباتی را از روسیه وارد کند.

به گفته وی، افغانستان در مقابل آماده است محصولات زراعتی از جمله میوه‌های تازه و خشک، سبزیجات، گیاهان دارویی، قالین و منابع معدنی خود را به روسیه صادر کند. سفیر افغانستان افزوده است که اجرای این مبادلات می‌تواند حجم تجارت دوجانبه را به‌گونه چشم‌گیر افزایش دهد و برنامه‌هایی برای گشایش نمایشگاه کالاهای افغان در مسکو نیز روی دست گرفته شده است.

در بخش دیگر، سفیر افغانستان تأکید کرده است که کابل آماده همکاری با مسکو در زمینه استخراج معادن می‌باشد. او گفته است که اقتصاد یکی از محورهای اساسی سیاست خارجی افغانستان بوده و دولت تلاش دارد کشور را به حلقه مهم ادغام اقتصادی منطقه‌ای مبدل ساخته و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کند.

به گزارش تاس، گل حسن حسن هم‌چنان گفته است که شرکت‌های روسی علاقه‌مند سرمایه‌گذاری در پروژه‌های صنعتی، معدنی و زیربنایی افغانستان هستند و مذاکراتی نیز در کابل درباره ساخت نیروگاه‌های کوچک برق‌آبی جریان دارد. به گفته او، نمایندگان برخی شرکت‌های روسی با نهادهای مربوطه دیدار کرده‌اند و انتظار می‌رود در آینده نزدیک گام‌های عملی در این زمینه برداشته شود.

مقام‌های افغان ابراز امیدواری کرده‌اند که گسترش همکاری با روسیه بتواند به رشد اقتصادی، ایجاد فرصت‌های کاری و تقویت زیربناهای کشور کمک کند.

Continue Reading

تجارت

پاکستان و چین در پی گسترش دهلیز اقتصادی به افغانستان

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

Published

on

به گزارش روزنامه «پاکستان تودی»، مقام‌های وزارت خارجه پاکستان به یک کمیته سنای این کشور گفته‌اند که آمادگی‌ها برای گسترش دهلیز اقتصادی چین–پاکستان (CPEC) به افغانستان و احیای چارچوب سه‌جانبه پاکستان–چین–افغانستان جریان دارد.

این موضوع روز پنج‌شنبه در نشست کمیته دایمی سنای پاکستان در امور خارجی در اسلام‌آباد مطرح شد؛ نشستی که به بررسی روابط پاکستان و چین، تحولات منطقه‌ای و دیپلماسی اقتصادی اختصاص داشت. مقام‌ها تأکید کردند که شراکت راهبردی «همه‌جانبه» با چین همچنان محور اصلی سیاست خارجی پاکستان است.

به گفته مقام‌های پاکستانی، هدف از گسترش CPEC به افغانستان و فعال‌سازی دوباره چارچوب سه‌جانبه، تقویت اتصال منطقه‌ای، همگرایی اقتصادی و همکاری‌های منطقه‌ای در شرایط پیچیده ژئوپولیتیکی کنونی است.

در این نشست همچنین به حمایت‌های سیاسی و اقتصادی چین از پاکستان، از جمله در موضوعات امنیتی و ثبات اقتصادی، اشاره شده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش چشمگیر تجارت افغانستان و ازبکستان؛ مبادلات به ۱.۶ میلیارد دالر رسید

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد.

Published

on

آمارهای رسمی نشان می‌دهد که حجم تجارت دوجانبه میان افغانستان و ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۱.۶ میلیارد دالر رسیده که در مقایسه با سال ۲۰۲۴، ۴۵.۵ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر بنیاد معلومات منتشرشده از سوی کمیته ملی آمار ازبکستان، میزان مبادلات تجارتی میان دو کشور در مقایسه با سال ۲۰۲۳ که ۸۶۷.۵ میلیون دالر بود، ۸۴.۴ درصد رشد داشته است؛ موضوعی که بیانگر گسترش سریع روابط اقتصادی کابل و تاشکند می‌باشد.

در این میان، صادرات ازبکستان به افغانستان با رسیدن به ۱.۵ میلیارد دالر، حدود ۹۳.۸ درصد از کل تجارت دوجانبه را تشکیل می‌دهد. این آمار نشان می‌دهد که تجارت میان دو کشور بیشتر بر صادرات ازبکستان استوار بوده و عمدتاً شامل مواد غذایی، منابع انرژی و کالاهای صنعتی می‌شود.

بر اساس این گزارش، حجم مجموعی تجارت خارجی ازبکستان در سال ۲۰۲۵ به ۸۱.۲ میلیارد دالر رسیده است. این کشور تا پایان دوره گزارش‌دهی با ۲۱۰ کشور جهان روابط تجارتی برقرار کرده است.

در ساختار تجارت خارجی ازبکستان، چین با سهم ۲۱.۲ درصد در جایگاه نخست قرار دارد و پس از آن روسیه با ۱۶ درصد، قزاقستان با ۶.۱ درصد، ترکیه با ۳.۷ درصد و کوریای جنوبی با ۲.۱ درصد قرار گرفته‌اند.

کارشناسان اقتصادی افزایش تجارت با کشورهای آسیای میانه، به‌ویژه ازبکستان، را گامی مهم در راستای تقویت جایگاه افغانستان در تجارت منطقه‌ای و تنوع مسیرهای تجارتی می‌دانند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!