Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت صحت: طالبان مانع تطبیق واکسین پولیو به ۳.۵ میلیون کودک شده اند

منتشر شده

در

بیش از سه‌و‌نیم میلیون کودک به‌ دلیل مخالفت طالبان در چندین ولایت کشور از واکسین پولیو بازمانده اند.

وزارت صحت می‌گوید که طالبان مانع روند کارزار واکسین خانه به خانه در ساحه تحت کنترول شان شده است و در سه سال گذشته این مخالفت از سه درصد به بیش از ده درصد افزایش یافته است.

میرجان راسخ مسوول برنامه محو پولیو در این وزارت می‌گوید که هرچند طالبان در پی تطبیق این واکسین وعده همکاری داده بودند. اما بر حلاف انتظار مانع تطبیق این روند شده اند.

آقای راسخ میگوید: ” کودکان در ولایت‌های پکتیا و میدان وردک نیز به دلیل مخالفت طالبان واکسین پولیو را دریافت نکرده‌اند.”

هفته پیش کارزار سراسری واکسین فلج کودکان در افغانستان آغاز شد ولی گروه طالبان نه تنها که زمینه را برای تطبیق آن فراهم نکردند؛ برعکس با روند این کارزار در ولایت های میدان وردک، غزنی، هلمند، کندهار، کندز، تخار، پکتیکا و پکتیا مخالفت کردند.

سید جمال آصف‌خیل فعال مدنی پکتیا میگوید:” طالبان در مناطق تحت کنترول شان مانع این کارزار شده اند و خواست ما این است که اجازه واکسین کودکان را بدهند.”

از سوی هم در این کارزار یک هفته‌ای وزارت صحت، واکسین پولیو در ولایت های بامیان، دایکند و غور به دلیل سردی هوا تطبیق نشده است.

پیشتر سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر نیز در توییترش نوشته بود که طالبان در تطبیق این واکسین همکاری می‌کنند و زمینه را برای دریافت این واکسین برای کودکان مساعد می‌کنند، اما بعدا این گروه گفته‌است که آنها به دلیل سو استفاده‌ها مانع تطبیق کارزار واکسین فلج کودکان شده‌ اند.

رویداد های اخیر

سراج‌الدین حقانی پس از پنجشیر به بامیان سفر کرد

Published

on

خلیفه سراج‌الدین حقانی، وزیر امور داخله، پس از سفر به پنجشیر، به ولایت بامیان سفر نموده و با مسئولان و شماری از بزرگان قومی که از ولسوالی‌های مختلف این ولایت آمده بودند، دیدار کرده است.

عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت امور داخله، گفته است که آقای حقانی در این دیدار امنیت و ثبات کنونی افغانستان را سرمایه بزرگ کشور خوانده و گفته است که افغانستان خانه مشترک همه افغان‌ها است.

به گفته قانع، وزیر امور داخله افزوده است که جدایی‌ها بر اساس قوم، منطقه و زبان، نتیجه تلاش‌های مغرضانه خارجی‌ها بوده است؛ اما مردم افغانستان اکنون زیر چتر یک نظام، به سوی تقویت وحدت، برادری و اتحاد در حرکت‌اند و حفظ امنیت و ثبات کشور مسئولیت مشترک حکومت و مردم است.

آقای حقانی در دیدار جداگانه با بزرگان و متنفذین قومی بامیان، سخنان، مشورت‌ها و خواسته‌های آنان را شنیده و برای پیگیری و حل موضوعات مطرح‌شده، به مسئولان مربوطه دستورهای لازم داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلغاریا از بازداشت ۳۵ مهاجر افغان خبر داد

Published

on

خبرگزاری دولتی بلغاریا (بی‌آرتی) گزارش داده است که پولیس مرزی این کشور در منطقه مالکو ترنوو، ۳۵ مهاجر فاقد اسناد، شهروندان افغانستان، را از یک موتر مسافربری بازداشت کرده است.

وزارت داخله بلغاریا گفته است که این افراد در ۱۸ آگست بازداشت شده‌اند.

به گفته مقام‌ها، راننده ۲۲ ساله این موتر که ساکن مقدونیه شمالی است نیز از سوی پولیس بازداشت شده است.

بر اساس این گزارش، عملیات پولیس بلغاریا علیه مهاجرت غیرقانونی در ماه‌های اخیر گسترش یافته است.

در اوایل آگست نیز ۲۰ مهاجر فاقد اسناد و راننده موترشان در منطقه رودخانه روپوتامو، در نزدیکی شهر بورگاس، بازداشت شده بودند.

پیش از آن، در اواسط ماه جون، ۳۲ مهاجر و یک راهنمای آنان در منطقه پودا، در نزدیکی بورگاس، بازداشت شده بودند.

پولیس مرزی بلغاریا گفته است که بر اساس مقررات جدید، مهاجران فاقد اسناد در مرزهای خارجی این کشور تا هفت روز در مراکز ویژه نگهداری می‌شوند و پس از آن به مراکز نگهداری مهاجران منتقل می‌شوند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

کرزی: آموزش دختران کلید مشروعیت بین‌المللی امارت اسلامی است

امارت اسلامی پیش‌تر اعلام کرده بود که موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است و در تلاش برای حل آن هستند.

Published

on

حامد کرزی، رییس‌جمهور پیشین افغانستان، می‌گوید تا زمانی که محدودیت‌ها بر آموزش دختران و کار زنان ادامه داشته باشد، امارت اسلامی برای کسب مشروعیت و به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی با دشواری روبه‌رو خواهد بود.

روزنامه استریتس تایمز به نقل از گفتگوی حامد کرزی با برنامه «میشل حسین شو» بلومبرگ گزارش داده است که او از آغاز بازگشت امارت اسلامی به قدرت، هر زمان که فرصت یافته، با مقام‌های این حکومت درباره اهمیت آموزش و بازگشت زنان به کار گفتگو کرده است.

کرزی گفته است: «از همان ابتدا این موضوع را با آنان مطرح کرده‌ام و بارها درباره اهمیت آموزش برای افغانستان و اهمیت حضور زنان، که نیم پیکر جامعه را تشکیل می‌دهند، در محیط کار صحبت کرده‌ام.»

به گفته او، شماری از مقام‌های امارت اسلامی اهمیت این موضوع را درک کرده و با دیدگاه او موافق‌اند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پنج سال از بازگشت امارت اسلامی به قدرت در افغانستان می‌گذرد و دختران همچنان از آموزش در مقاطع متوسطه و پوهنتون محروم‌اند. محدودیت‌ها بر کار و آزادی رفت‌وآمد زنان نیز همچنان ادامه دارد.

کرزی تأکید کرده است که کسب مشروعیت و به‌رسمیت‌شناسی بین‌المللی با برآورده‌شدن برخی شرایط گره خورده و بازگشایی مکاتب به روی دختران و بازگشت زنان به محیط کار از خواست‌های مکرر جامعه جهانی و سازمان ملل متحد بوده است.

بر بنیاد گزارش، حدود ۳.۸ میلیون دختر در افغانستان از رفتن به مکتب محروم‌اند. همچنین، سازمان ملل متحد پیشتر گفته است که محدودیت‌های آموزشی و کاری زنان، سالانه دست‌کم ۵.۳ میلیارد افغانی به اقتصاد افغانستان زیان وارد می‌کند.

حامد کرزی که نزدیک به ۱۳ سال رهبری افغانستان را بر عهده داشت، در بخش دیگری از سخنانش گفته است که قصد پیوستن به حکومت امارت اسلامی را ندارد و ترجیح می‌دهد به عنوان یک شهروند عادی در کنار خانواده‌اش در افغانستان زندگی کند.

او تأکید کرده است که به عنوان یک پدر، مسئولیت دارد بهترین زمینه آموزشی را برای فرزندانش، به‌ویژه دختران، فراهم کند؛ اما به عنوان یک شهروند افغانستان نیز خود را مسئول می‌داند که برای آموزش دختران در داخل کشور، مطابق با محیط، فرهنگ، تاریخ و زبان‌های افغانستان، زمینه فراهم شود.

کرزی همچنین خواستار روابط «متمدنانه» میان افغانستان و پاکستان شده و گفته است اسلام‌آباد باید به‌جای تلاش برای تضعیف افغانستان، در پی ایجاد روابط بهتر و سازنده با کابل باشد.

امارت اسلامی پیش‌تر اعلام کرده بود که موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است و در تلاش برای حل آن هستند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!