Connect with us

صحت

وزارت صحت عامه از «روز جهانی پوشش صحی همگانی» تجلیل کرد

منتشر شده

در

وزارت صحت عامه از روز جهانی پوشش صحی همگانی که مصادف به دوازدهم دسامبر است تحت شعار «صحت آرامش است و آرامش حق هر فرد است» گرامی‌داشت کرد.

حسن غیاثی، معین اداره و پالسی وزارت صحت عامه در گرامی‌داشت از این روز می‌گوید جهت‌ تأمین پوشش‌ صحی همگانی، برنامه‌های جامع عرضۀ خدمات صحی را در سراسر کشور راه اندازی کرده‌اند.

آقای غیاثی می‌افزاید وزارت صحت عامه مصمم است با راه اندازی این برنامه‌ها، دسترسی تمام شهروندان را به‌ صورت عادلانه و بدون فشار پولی مساعد کند.

وی می‌گوید: «صحت عامه تلاش می‌کند تا خدمات صحی را برای شهروندان کشور به صورت عادلانه، متوازن و با کیفیت عرضه کند.»

از سویی هم، عبدالطیف نظری، معین وزارت اقتصاد گفته است که اعتبار دولت روی سه عامل استوار است که صحت، معارف و رشد اقتصادی می‌باشد.

آقای نظری می‌گوید: «به هر میزان که ما فیصدی بی‌سوادی را در کشور کاهش دهیم و نیروی متخصص را تربیت کنیم به همان اندازه به توسعه و ترقی کشور کمک خواهیم کرد.»

در همین حال، میرنجم الدین هاشمی، نماینده سازمان صحی جهان در افغانستان ابراز کرده که در حال حاضر نیمی از مردم جهان برای دسترسی به خدمات صحی دچار مشکل مالی هستند اما این سازمان در امر کمک‌رسانی به مردم افغانستان متعهد است.

آقای هاشمی گفت: «ما به اطفال و جوانان کمک می‌کنیم تا در مکتب بمانند و اطمینان حاصل کنیم تا شهروندان نباید در انتخاب بین پرداخت به غذا و دوا قرار داشته باشند.»

ملالی، نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت: «یونیسف متعهد است که در تقویۀ سیستم صحی افغانستان سهم داشته باشد.»

از این روز در حالی تجلیل می‌شود که نظام صحی افغانستان بیش از هر زمان دیگر دچار مشکلات است و برخی‌ها به این باور اند که جامعه جهانی مانند سال‌های گذشته باید نظام صحی کشور را حمایت کند.

صحت

گسترش همکاری‌های افغانستان و ازبکستان در بخش دوا؛ تأکید بر تسهیل ثبت دارو و افزایش تجارت محصولات صحی

در این دیدار همچنین موضوعاتی چون توسعه زیربناهای لابراتواری، ارتقای ظرفیت و آموزش متخصصان، تبادل تجارب در بخش‌های تنظیمی و تفتیش، و گسترش همکاری‌های تخنیکی و مسلکی میان افغانستان و ازبکستان مورد بررسی قرار گرفت.

Published

on

وزارت صحت عامه افغانستان اعلام کرده است که عبدالبصیر قانع، رئیس عمومی تنظیم ادویه و محصولات صحی معینیت غذا و ادویه این وزارت، در ادامه سفرش به ازبکستان، با عبدالله عزیزوف، رئیس اداره تنظیمی صنایع طبی و فارمسی آن کشور و شماری از مسئولان این اداره دیدار و گفتگو کرده است.

براساس خبرنامه وزارت صحت عامه، دو طرف در این نشست روی گسترش همکاری‌های دوجانبه در بخش دوا و محصولات صحی، فراهم‌سازی زمینه حضور شرکت‌های تولیدکننده ادویه ازبکستان در بازار افغانستان، اجرای روندهای تفتیش مطابق معیارهای بین‌المللی، بهبود و تسهیل روند ثبت و راجستریشن ادویه، و افزایش حجم مبادلات تجارتی محصولات دوایی میان دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

در این دیدار همچنین موضوعاتی چون توسعه زیربناهای لابراتواری، ارتقای ظرفیت و آموزش متخصصان، تبادل تجارب در بخش‌های تنظیمی و تفتیش، و گسترش همکاری‌های تخنیکی و مسلکی میان افغانستان و ازبکستان مورد بررسی قرار گرفت.

وزارت صحت عامه افزوده است که در پایان این نشست، دو طرف بر تقویت و تداوم همکاری‌های مشترک در بخش دوا و محصولات صحی، حمایت از حضور و فعالیت شرکت‌های تولیدی در بازارهای دو کشور، و ادامه گفت‌وگوها درباره پروژه‌های مشترک و سودمند تأکید کرده و آمادگی خود را برای تحکیم هرچه بیشتر روابط دوجانبه در این بخش اعلام کردند.

Continue Reading

صحت

ثبت دو مورد جدید پولیو؛ شمار مبتلایان پولیو در افغانستان به شش مورد رسید

یکی از موارد جدید در ولسوالی ناری ولایت کنر و مورد دیگر در ولسوالی نهرسراج ولایت هلمند شناسایی شده است.

Published

on

سازمان جهانی صحت اعلام کرده است که با ثبت دو مورد جدید بیماری پولیو در افغانستان، شمار موارد تأییدشده این بیماری در سال ۲۰۲۶ به شش مورد رسیده است.

به گزارش این سازمان، یکی از موارد جدید در ولسوالی ناری ولایت کنر و مورد دیگر در ولسوالی نهرسراج ولایت هلمند شناسایی شده است. همچنان در سال جاری میلادی، ۳۴ نمونه محیطی مثبت پولیو نیز در کشور ثبت گردیده است.

در گزارش سازمان جهانی صحت آمده است که در سال ۲۰۲۵ میلادی در مجموع ۵۲ مورد پولیوی وحشی نوع اول در افغانستان و پاکستان ثبت شده بود که ۲۱ مورد آن در افغانستان و ۳۱ مورد دیگر در پاکستان بوده است.

همچنین این سازمان می‌افزاید که در سال ۲۰۲۶ تاکنون ۹ مورد پولیوی وحشی نوع اول گزارش شده که شش مورد آن در افغانستان و سه مورد در پاکستان ثبت گردیده است.

داکتران می‌گویند کمبود آگاهی عمومی، مخالفت برخی خانواده‌ها با واکسیناسیون و دشواری دسترسی به مناطق دوردست از عوامل اصلی ادامه شیوع این بیماری در کشور است.

آنان تأکید می‌کنند که پولیو یک بیماری غیرقابل درمان است و واکسیناسیون تنها راه مؤثر برای پیشگیری از آن به شمار می‌رود.

کارشناسان صحی نیز بر گسترش برنامه‌های واکسیناسیون، به‌ویژه در مناطق دورافتاده، و افزایش آگاهی عامه تأکید کرده و می‌گویند بدون همکاری گسترده مردم و نهادهای مسئول، ریشه‌کن‌سازی کامل پولیو در افغانستان دشوار خواهد بود.

افغانستان و پاکستان همچنان تنها کشورهای جهان هستند که ویروس پولیو در آن‌ها باقی مانده و هنوز به‌طور کامل ریشه‌کن نشده است.

Continue Reading

صحت

وزارت صحت عامه خواستار سهم‌گیری بیشتر شهروندان در اهدای خون شد

Published

on

همزمان با فرارسیدن روز جهانی اهدای خون، وزارت صحت عامه از شهروندان خواسته است تا با اهدای خون، در نجات جان بیماران و بهبود خدمات صحی در کشور سهم بیشتری بگیرند.

مسئولان این وزارت روز شنبه در مراسم بزرگداشت از روز جهانی اهدای خون تأکید کردند که با وجود پیشرفت‌ها در زمینه تشخیص، ذخیره‌سازی و توزیع خون، همچنان شماری از بیماران در زمان نیاز به خون مناسب دسترسی فوری ندارند.

عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه، اهدای خون را یک اقدام ارزشمند انسانی دانست و گفت که کمبود ذخایر خون در برخی موارد، روند تداوی بیماران را با دشواری روبه‌رو می‌سازد.

او افزود: «متأسفانه بیمارانی که به خون نیاز دارند، به خون منفی و مناسب دسترسی فوری ندارند. اهدای خون یک عمل ساده و ارزشمند بشری است. سازمان جهانی صحت توصیه می‌کند که دست‌کم یک درصد جمعیت هر کشور به‌طور منظم خون اهدا کنند تا ذخایر کافی خون در دسترس باشد.»

در همین حال، وحدت الکوزی، رئیس طب معالجوی وزارت صحت عامه، از بهبود روند مدیریت خون در کشور خبر داده و گفته است که سیستم‌های معیاری جداسازی و ذخیره‌سازی خون در بانک مرکزی خون و شماری از شفاخانه‌های حوزوی فعال شده‌اند.

به گفته او، وزارت صحت عامه در نظر دارد این سیستم‌ها را به سایر مراکز صحی کشور نیز گسترش دهد تا دسترسی بیماران به خون مصئون و معیاری افزایش یابد.

از سوی دیگر، مسئولان بانک مرکزی خون اعلام کردند که در یک سال گذشته بیش از ۲۲۰ هزار یونت خون از سوی شهروندان اهدا و جمع‌آوری شده است. بر اساس آمار این نهاد، خون‌های جمع‌آوری‌شده برای تداوی بیش از ۲۵۰ هزار بیمار در سراسر کشور مورد استفاده قرار گرفته است.

نیازگل نیازمند، رئیس بانک مرکزی خون، گفت که کمبود خون با گروپ‌های منفی همچنان یکی از چالش‌های عمده در این بخش به شمار می‌رود، زیرا تعداد اهداکنندگان این گروپ‌های خونی محدود است.

داکتران نیز تأکید می‌کنند که اهدای خون علاوه بر نجات جان بیماران، برای سلامت اهداکنندگان نیز فوایدی به همراه دارد و می‌تواند به بهبود گردش خون و بازسازی سلول‌های خونی کمک کند.

روز جهانی اهدای خون هر ساله در ۱۴ جون با هدف قدردانی از اهداکنندگان خون و افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت اهدای خون در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!


Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117

Warning: Undefined array key "slug" in /var/www/vhosts/ariananews.af/httpdocs/wp-includes/class-wp-theme-json.php on line 2117