Connect with us

رویداد های اخیر

وزارت معادن قرارداد استخراج چهار معدن را با شرکت‌های داخلی امضا کرد

منتشر شده

در

وزارت معادن و پترولیم قراردادهای استخراج معادن طلا، آهن، کرومایت و زغال سنگ را به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد و ۱۵۰ میلیون افغانی با چهار شرکت داخلی امضا کرد.

شهاب‌الدین دلاور، سرپرست وزارت معادن و پترولیم، در نشست امضای این قرارداد‌ها در کابل امروز (پنج‌شنبه) گفت با آغاز کار استخراج این معادن که در ولایات هرات، بغلان و پروان موقعیت دارند، زمینه اشتغال‌زایی برای هزاران تن فراهم خواهد شد.

آقای دلاور افزود که شرکت‌ها مکلف اند تا مواد استخراج‌شده را در داخل کشور پروسس کنند.

در همین حال، برندگان این قرارداد‌ها گفته‌اند که مطابق قرارداد عمل می‌کنند و مواد استخراج‌شده را نیز در داخل کشور پروسس خواهند کرد.

این معادن شامل زغال سنگ ساحه مسجد چوبی ولسوالی کرخ ولایت هرات، معدن آهن پشتون زرغون هرات، طلای ساحه قره زغن ولسوالی دوشی ولایت بغلان و معدن کرومایت کوه صافی ولایت پروان می‌شود.

گفتنی است که این چندمین قرارداد بزرگ استخراج معادن در جریان چند ماه گذشته است که از سوی این وزارت با شرکت‌های داخلی و خارجی به امضا می‌رسد. وزارت معادن تأکید کرده که بر استخراج شفاف معادن در کشور متعهد است و اجازه نمی‌دهد که معادن به‌گونه غیر قانونی استخراج شود.

رویداد های اخیر

انفجار در یک مکتب در کابل؛ دست‌کم ۵۲ تن زخمی شدند

Published

on

منابع می‌گویند که در پی انفجار در یک مکتب در کابل دست‌کم ۵۲ تن زخمی شده‌اند.

این انفجار که ناشی از یک بمب دستی بوده، حوالی ساعت ۴:۵۵ عصر روز دوشنبه در مکتب خصوصی «شمع هدایت» در شهرک مهدیه، مربوط به حوزه هجدهم امنیتی کابل، رخ داده است.

به گفته منابع، این بمب دستی در دست یکی از شاگردان بوده که منفجر شده است.

 
Continue Reading

رویداد های اخیر

جمعه‌خان فاتح با نیروهایش در نسی تسلیم شد

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز می‌گویند که جمعه‌خان فاتح، پس از چند روز فشار و محاصره نیروهای امارت اسلامی در ولسوالی نسی بدخشان، همراه با افرادش تسلیم شده است.

به گفته منابع، با تنگ‌تر شدن حلقه محاصره، فاتح و نیروهای تحت امرش سلاح‌های خود را در مرکز ولسوالی نسی بر زمین گذاشته‌اند.

قاری فصیح‌الدین فطرت، لوی درستیز امارت اسلامی، نیز برای مدیریت وضعیت و اقدام در برابر گروه فاتح به نسی رفته بود.

منابع می‌افزایند که قرار است افراد وابسته به جمعه‌خان فاتح خلع سلاح شوند و نیروهای امارت اسلامی کنترول کامل منطقه را در دست بگیرند.

 

Continue Reading

رویداد های اخیر

ستره محکمه: در پنج سال به حقوق شرعی و قانونی بیش از ۱۱۸ هزار زن رسیدگی شده است

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

Published

on

منصور احمد حمزه، معاون سخنگوی ستره محکمه، می‌گوید در پنج سال گذشته به حقوق شرعی و قانونی ۱۱۸ هزار و ۸۶۹ زن در محاکم افغانستان رسیدگی شده است.

به گفته حمزه، در این مدت به ۱۲ هزار و ۹۷۶ پرونده مربوط به میراث و ملکیت زنان رسیدگی قضایی شده و ۹ هزار و ۲۱ مورد نیز در بخش جمع‌آوری و ثبت معلومات مربوط به میراث زنان تحت کار و بررسی قرار گرفته است.

او افزوده است که در بخش ثبت، تثبیت ملکیت و تأیید اسناد زنان نیز به ۱۸ هزار و ۷۵۰ مورد رسیدگی شده و ۲۲ هزار و ۷۰۳ مورد دیگر مربوط به پروسس اسناد و اقدامات قضایی در زمینه میراث و ملکیت ثبت شده است.

معاون سخنگوی ستره محکمه همچنین گفته است که در بخش نفقه و سایر حقوق مرتبط زنان، ۸ هزار و ۹۰۴ مورد مورد رسیدگی قضایی قرار گرفته است.

حمزه تأکید کرده است که میراث، ملکیت، مهر، نفقه و سایر حقوقی که شریعت اسلامی برای زنان تعیین کرده، حقوق ثابت آنان است و محاکم مکلف‌اند پرونده‌های زنان را با دقت و بی‌طرفی و مطابق شریعت اسلامی و قوانین نافذه بررسی کنند.

او گفته است روند رسیدگی قضایی به حقوق زنان برای تأمین عدالت و جلوگیری از ضایع‌شدن حقوق آنان ادامه خواهد یافت.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2026 Ariana News. All rights reserved!